Zakaj ženske poiščejo Lalicup?

Zakaj ženske poiščejo Lalicup?

Nova doba za ženske – Lalicup

Lalicup je blagovna znamka, ki jo poznajo sodobne ženske. Vsake toliko časa doživimo kakšno revolucijo, ki nam prinese drugačen način življenja. Morda je Lalicup menstrualna šalčka ena teh modernih idej. Resda je priljubljena predvsem pri mlajši generaciji, ampak tako pač je z novostmi. Mladi jih hitreje vzamejo za svoje. Ženske, ki smo rade aktivne, se gibamo, plavamo in ne želimo, da mesečna menstruacija ovira pri vsakodnevnih aktivnostih. In ker se smatram za eno od njih, sem zadevo morala preizkusiti. Potrebujete nasvet?

Ko zadevo kupiš in jo držiš v rokah je prvo vprašanje: kako neki bom to uporabljala, ne da bi me motilo? Saj veste, navada je železna srajca. Skušala sem zbrati vse pluse šalčke Lalicup.

Kratek info: https://sl.wikipedia.org/wiki/Menstruacija

Kaj sem ugotovila o Lalicup izdelku?

  1. Vstavljanje tamponov je ena tistih stvari, ki se jih mlada dekleta, pa tudi nekatere ženske, bojijo. Zato najprej pomislimo na tampon ob Lalicup skodelici. A ni isto. Čeprav je skodelica malce večja od običajnega tampona, je izdelana iz mehkega medicinskega silikona, ki ga zlahka zložimo v manjšo obliko in tako zagotovimo varno, udobno in neboleče vstavljanje v nožnico.
  2. Menstrualno skodelico Lalicup lahko očistite na več načinov, najboljši in najenostavnejši način pa je, da jo izperete z vodo. Pri tem skodelico najprej izplaknite v mrzli vodi, da se izognete razbarvanju in neprijetnemu vonju.  Zvečer ob ispraznenju, pa skodelico umijemo z zelo blagim in neparfumiranim intimnim milom.
  3. Menstrualno skodelico Lalicup ponujajo v 3 različnih velikostih: S (majhna), M (srednja) in L (velika) – da bo vsaka izmed vas našla svoje udobje in brezskrbno zaščito. Ker smo rade modne v vseh pogledih 😊 pa obstajajo celo v različnih barvah.
  4. Izdelana je iz mehkega medicinskega platinum silikona, ki preprečuje nabiranje alergenov. Ima dodaten rob, da ne pušča. Mehak in raztegljiv pecelj.
  5. Če je pravilno vstavljen, ne prepušča. Ta izbira je okolju prijazna alternativa klasičnim higienskim pripomočkom.
  6. Učinkovito deluje tudi kot vodni tampon, ki preprečuje vdor vode v nožnico med kopanjem v kadi in plavanjem v bazenu ali morju.
  7. Ne suši ali draži vaginalne sluznice kot klasični higienski pripomočki. Svojo nalogo opravlja več let.
Lalicup

Lalicup šalčka v različnih oblikah in barvah

Lalicup je menstrualna skodelica – prva, zasnovana in izdelana v Sloveniji, z mislijo na slovenska dekleta in ženske. Prva podobna menstrualna šalčka je na naš trg sicer prišla iz Finske, a skupina podjetnic je naredilo svojo, izpopolnjeno verzijo in uspešno nadgradila obstoječo uporabo.

Ko je enostaven nadzor nad menstruacijo luksuz.

Kaj pravi zgodovina? Med materiale, ki so jih enske uporabljale za kontrolo menstruacije sodijo trava, zajčja koža, spužve, cunje, prtički in doma spleteni vložki. V Egiptu, Stari Grčiji celo papirus, ovčjo kožo,… Od desetega stoletja dalje so začele uporabljati trakove iz blaga, med leti 1700 do 1900 pa pogosto kar nič in so krvavele kar po svojih oblačilih. Bombažni tampon je kot medicinski pripomoček na voljo že od 18. stoletja, ko so jih uporabljali za zaustavitev krvavenja iz strelnih ran. Takšne, kot jih poznamo danes, je leta 1933 izumil Američan Earle Haas (tampax). Ženski higienski izdelki, kot jih poznamo danes, so svojo podobo začeli dobivati šele v začetku 20. stoletja. https://www.tosama.si/ A menstrualne šalčke, na presenečenje, niso tako zelo nova zadeva, menda obstajajo že od 1937, le v bolj skromni verziji. Torej, vas je prepričal Lalicup?

Ste kdaj pomislili, da je zgodovina menstrualnih pripomočkov v bistvu zgodovina ženske emancipacije in boja za udobnost?

MORDA VAS ZANIMA UGODEN NAKUP GOSTOVANJA? KJER BOSTE DELEŽNI KAKOVOSTNE TEHNIČNE PODPORE? https://www.neoserv.si/?a=7125

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več