World Travel Awards tudi v Slovenijo

World Travel Awards tudi v Slovenijo

Nagrade World Travel Awards

World Travel Awards, ki letos praznuje 25 let obstoja, vsako leto na veliki svetovni gala prireditvi podeli nagrade za najboljše storitve in ponudbe s področja turističnega, gostinskega ali potovalnega sveta tistega leta. Gre za izjemno pomembne, prestižne in kakovostne nagrade, ki dobitniku prinese še še dodatno slavo in prepoznavnost, turistom pa predstavlja dodaten razlog za doživetje nečesa odličnega, vrhunskega, nepozabnega.

Letos sta šla dva evropska naslova v Slovenijo; Avis je prejel nagrado kot vodilni ponudnik storitve najema avtomobilov, Hotel Kempinski Portorož pa je bil imenovan kot Vodilni hotel v Sloveniji za leto 2018.

Nagrade World Travel Awards, ki veljajo za turistične oskarje potovalne industrije, so prvič podelili leta 1993. O zmagovalcih odločajo tako glasovi strokovnjakov s področja turizma kot glasovi javnosti. Najuspešnejše evropske znamke iz potovalne industrije so bile sprejete na rdeči preprogi slovesne Gala prireditve v Zappeion Megaron Hall, Atene, Grčija. Svetovna podelitev bo novembra v Lizboni. World Travel Awards delujejo v želji po širjenju prepoznavnosti, poznavanja ter praznovanja odličnosti v turizmu ter hotelirstvu. Na njihovi strani najdete vse letošnje nagrajence v Evropi, ki jih ni malo in pričajo o nekaterih res izjemnih turističnih ponudnikih, ki so že večkrat prejeli nagrade. Ne samo pridobiti, tudi ohraniti enak visok nivo je zelo težko.

Nagrade World Travel Awards tudi v Slovenijo

Portoroški Kempinski Palace je nagrado za vodilni slovenski hotel dobil že sedmič. Prvič jo je dobil leta 2012, od takrat pa je bil njegov zmagovalni niz prekinjen le enkrat in sicer v letu 2016, ko so za vodilni slovenski hotel razglasili LifeClassov Grand hotel Portorož. Letos so bili med nominiranci tudi Grand Hotel Portorož, Hotel Lev, tudi že prejemnik nagrade v preteklosti in Hotel Park Bled. Evropske nagrade odličnosti ni dobil noben slovenski predstavnik, je pa bil za vodilno evropsko “zeleno” letovišče nominiran Bohinj Park Eco Hotel, zmago v tej kategoriji pa je odneslo letovišče Lefay pri Gardskem jezeru v Italiji. Opazila sem, da je nekatere bralce ob tej novici zmotila ‘nagrada Sloveniji’ hotelu, ki ni v slovenskih rokah. A je že tako, da to ni bil pogoj ali kriterij podeljevanja.

World travel awards

Kempinski Palace Portorož spet med nagrajenci

Tudi Avis ni slovenska blagovna znamka, pa je nagrado kot najboljši ponudnik v svoji branži v naši državi dobilo prav to podjetje. Letos so bili med nominiranci še Dollar Rent A Car, Europcar, Hertz in Thrifty. V času prejete nagrade je Avis Car Rental objavil tudi širitev luksuznih standardov v okviru Luxury Retreats, kot si ga je zamislil Airbnb in strankam ponuja prestižno oblikovan prevoz po meri vsake posamezne stranke, premium ponudbe na željo turista ali poslovneža in prilagajanje željam potovalnih doživetij.

world travel awards

Avis v Sloveniji ponuja izjemne potovalne užitke. Najeti luksuz na štirih kolesih.

Kempinski Palace Portorož-zakaj nagrada?

Pet zvezdični Superior hotel, odprt od leta 2008, pooseblja edinstveno kombinacijo tradicionalnega in modernega dizajna, ki ga je zasnoval francoski oblikovalec Jean-Claude Laville. Hotel se ponaša se z 181 vrhunskimi sobami in apartmaji, 1500 kvadratnimi metri Spaja, šestimi konferenčnimi sobami z dnevno svetlobo, unikatno Kristalno dvorano in zasebnim parkom. Prav tako svojim gostom ponuja dve a la carte restavraciji, Sophia in Fleur de Sel, z inovativnim konceptom hrane in pijače. Družba Kempinski Hotels, ustanovljena leta 1897, je najstarejša in najbolj uveljavljena skupina luksuznih hotelov v Evropi. Kempinski zajema portfelj 76 hotelov s petimi zvezdicami v 31 državah in svojo ponudbo nenehno razširja za nove hotele v Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki in Aziji. Kempinski je prav tako ustanovitveni član svetovno največje zveze neodvisnih hotelov, Global Hotel Alliance (GHA).

Kakšne nagrade so prejele sosednje države?

Hrvaški vodilni butični hotel 2018 je postal Croatia’s Valamar Riviera Hotel, v Avstriji Hotel Aurelio, v Italiji Aman Venice.  Kot vodilni poslovni hotel je bil razglašen Valamar Lacroma Dubrovnik Hotel, v sosednji Avstriji pa Hilton Vienna Danube Waterfront. Najbolj luksuzna privat vila na Hrvaškem 2018 je Villa Lucija, vodilni all-inclusive resort v Italiji pa je letos postal VOI Floriana Resort. Na strani World Travel Awards najdete vse nagrajence in nominirance, tudi za vsa leta nazaj. Morda se boste na osnovi tega seznama lažje odločali o destinacijah in hotelih.

Za konec naj omenimo še letošnjega zmagovalca v kategoriji Europe’s Leading Adventure Tourist Attraction 2018 oziroma Evropskega vodilnega ponudnika turističnih dogodivščin in atrakcij – Passadiços do Paiva (Arouca UNESCO Global Geopark), na Portugalskem. Slednji je kot razvojni projekt dobil že nekaj nagrad. World Travel Awards nudijo zanimiv in pester seznam res odličnih destinacij, storitev, krajev, hotelov ali apartmajev, za katere niste vedeli. Listajte, brskajte, raziskujte svet. Zlasti če imate svoj seznam najboljših in delate kljukice obiskov 😊 In ne pozabite uživati ob tem. Saj veste, vaš prosti čas-vaš luksuz.

Želite prebrati še kakšen ‘luksuz seznam’ članek? Tule

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več