Na kaj najprej pomisliš ob besedi Havaianas? Dopust, Havajke (no, ženske pomislijo na Havajce), uživanje v prostem času? No, s tem otokom nimajo v bistvu nič skupnega, saj prihajajo iz Brazilije in so eden bolj znanih izvoznih artiklov. In če že vsi ne moremo v Brazilijo, si privoščimo vsaj izjemno znane japonke, ki so nastale davnega leta 1962 in osvojile svet. Iz prve roke povem, da se odlično nosijo. Vsakič ko jih nataknem, mi zaigra srce in zazdi se mi, da je dopust blizu.

Havaianas
Takole so začeli proizvajati in reklamirati Havaianas
Havaianas
Havaianas z risanimi liki

Zanimivosti na spletu

Ste slišali, da so Havaianas pred dnevom zaljubljencev razkrili svojo posebno kolekcijo? Za 14. februarja, na dan zaljubljencev, lahko svoji boljši polovici torej kupite vsaj natikače, če jo že na kakšen otok ne mislite peljati! Valentinova linija predstavlja tri motive. Vsem znanima zaljubljencema Popaju in Olivi se je letos pridružil še Bluto, Olivin, večni snubec, ki neprestano tekmuje z mornarjem. Starejša generacija se bo risanke gotovo spomnila J Kolekcija prihaja ravno v času, ki nam kaže, da lahko ljubezen obstaja v veliko oblikah in kombinacijah.

 

Kadar sem otožna, jih obujem tudi pozimi. V stanovanju, da smo si na jasnem. Samo sebe prepričam, da je sonce blizu in da si sami krojimo usodo. Brazilci recimo obožujejo Havaianas japonke, nosijo jih neglede na družbeni status in položaj. Položaj blagovne znamke je opredeljen v kulturni identiteti države, kar potrjuje dejstvo, pa čeprav morda ne boste verjeli, da je bil par Havaianas japonk vključen v potrošniško košarico, s katero se je v Braziliji merila inflacija. Svoje začetno pojavljanje v drugih državah in mednarodno širjenje je znamka začela popolnoma spontano – turisti in obiskovalci Brazilije so jih nosili v svoje države kot spominke in darila, kar je blagovno znamko spodbudilo, da se razširi v Evropo, Avstralijo, ZDA, na Filipine in drugam po svetu. Celo k nam.

Leta 1966 ni bilo Brazilca, da ne bi imel par natikačev Havaianas. 

havaianas
Takole so si no zamislili

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here