Vroče Havaianas so in!

Vroče Havaianas so in!

Na kaj najprej pomisliš ob besedi Havaianas?

Havaianas. Dopust, Havajke (no, ženske pomislijo na Havajce), uživanje v prostem času? No, s tem otokom nimajo v bistvu nič skupnega, saj prihajajo iz Brazilije in so eden bolj znanih izvoznih artiklov. In če že vsi ne moremo v Brazilijo, si privoščimo vsaj izjemno znane japonke, ki so nastale davnega leta 1962 in osvojile svet. Iz prve roke povem, da se odlično nosijo. Vsakič ko jih nataknem, mi zaigra srce in zazdi se mi, da je dopust blizu.

Havaianas

Takole so začeli proizvajati in reklamirati Havaianas

 

Havaianas

Havaianas z risanimi liki

Ste slišali, da so Havaianas pred dnevom zaljubljencev razkrili svojo posebno kolekcijo? Za 14. februarja, na dan zaljubljencev, lahko svoji boljši polovici torej kupite vsaj natikače, če jo že na kakšen otok ne mislite peljati! Valentinova linija predstavlja tri motive. Vsem znanima zaljubljencema Popaju in Olivi se je letos pridružil še Bluto, Olivin, večni snubec, ki neprestano tekmuje z mornarjem. Starejša generacija se bo risanke gotovo spomnila J Kolekcija prihaja ravno v času, ki nam kaže, da lahko ljubezen obstaja v veliko oblikah in kombinacijah.

Kadar sem otožna, jih obujem tudi pozimi. V stanovanju, da smo si na jasnem. Samo sebe prepričam, da je sonce blizu in da si sami krojimo usodo. Brazilci recimo obožujejo Havaianas japonke, nosijo jih neglede na družbeni status in položaj. Položaj blagovne znamke je opredeljen v kulturni identiteti države, kar potrjuje dejstvo, pa čeprav morda ne boste verjeli, da je bil par Havaianas japonk vključen v potrošniško košarico, s katero se je v Braziliji merila inflacija. Svoje začetno pojavljanje v drugih državah in mednarodno širjenje je znamka začela popolnoma spontano – turisti in obiskovalci Brazilije so jih nosili v svoje države kot spominke in darila, kar je blagovno znamko spodbudilo, da se razširi v Evropo, Avstralijo, ZDA, na Filipine in drugam po svetu. Celo k nam.

Leta 1966 ni bilo Brazilca, da ne bi imel par natikačev Havaianas

havaianas

Takole so si jih zamislili

 

Čeprav nas natikači najprej spominjajo na poletje, je ponudba vseh mogočih oblik in verzij prišla celo do tega, da lahko izbirate med poročnimi Havaianas natikači, saj namreč mnogo mladih parov leti v vroče kraje dahnit usodni da  :). Domišljija nima meja.

Nekaj zanimivosti o oblačenju skozi zgodovino: http://web.sc-celje.si/tomi/seminarske2007/VisokaModa/oblacenje%20in%20moda%20skozi%20zgodovino.html

 

VAS ZANIMA ŠE kakšen članek na portalu? TULE

Havaianas so sinonim za morje. Vsako leto poiščem nove.

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več