Vitamin B12 v pršilu

Vitamin B12 v pršilu

Vitamin B12, o njem zadnje čase slišimo veliko. Ker je njegova vloga v telesu izjemna, ker je razmah prehranskih dopolnil ogromen in ker so ljudje vedno bolj ozaveščeni. Nedavno je omenjeni vitamin B12 na trg poslalo tudi slovensko podjetje Valens, ki se lahko pohvali z vrsto nagradami. A ravno zato, ker želim podpreti slovenski razvoj, sem postala na izdelek pozorna. Ima nekaj luksuznih prednosti zagotovo.

vitamin B12

Težave z absorpcijo? Potem vam primanjkuje tudi B12.

Absorpcija vitamina pri zdravih ljudeh praviloma ni problem, je pa res, da je absorpcija tega vitamina precej kompleksna, bolj kot pri drugih hranilih. Pri zdravih ljudeh se iz hrane absorbira približno 50 % zaužitega vitamina B12. Kdor pa po naravni poti B12 ne more dobiti, ima velik problem, saj ga v telo dobi le v nekaj odstotkih. Če ste vegani in vegetarijanci, potem sploh nič, zato je pri vas vitamin B12 redni spremljevalec prehrane. Manjka ga včasih nosečnicam, pa pogosto starejšimi, ki že tako imajo težavo z absorpcijo hranil. Vsem, ki imajo težave s prebavili ali bolnikom, ki so jim odrezali del želodca.

Zakaj ga sploh potrebujemo? Evropska agencija za varnost hrane, EFSA, je za uporabo na označbah živil, ki so dober vir vitamina B12, odobrila naslednje zdravstvene trditve:

  • prispeva k sproščanju energije pri presnovi
  • prispeva k delovanju živčnega sistema
  • prispeva k presnovi homocisteina
  • prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju
  • ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk
  • ima vlogo pri delovanju imunskega sistema
  • prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti
  • ima vlogo pri delitvi celic

Velika prednost Valens Vitamin B12 ustnega pršila je njegova oblika, ker se absorbcija začne že v ustih. Pa diabetiki ga brez težav uživajo. Je priročen in za več kot štiri mesece. Če vas zanima več, vam priporočamo obisk njihovega portala podjetje Valens

In če vam omenjenega vitamina primanjkuje, se lahko soočite celo z okvaro živčnega sistema.

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več