Virtuoso 2018 – Najboljša turistična organizacija sveta

Virtuoso 2018 – Najboljša turistična organizacija sveta

Najboljša agencija je Virtuoso

Virtuoso, ki velja za vodilno globalno združenje na področju luksuzne in butične potovalne in turistične industrije, je letos prestižni naslov podelilo Švici. Slovenska turistična organizacija (STO) je ponudbo slovenskega turizma predstavila v Las Vegasu na Virtuoso Travel Weeku, osrednjem letnem poslovnem dogodku. Kot trdijo njeni predstavniki, STO med več kot 6000 udeleženci vzbuja dodatno pozornost zaradi nominacije za najboljšo turistično organizacijo leta.

Izbrana je bila na podlagi glasov agentov Virtuosa z različnih koncev sveta, med nominirankami za laskavi naziv so bile še nacionalne turistične organizacije najbolj konkurenčnih držav na področju turizma, in sicer Avstralije, Mehike, Nove Zelandije in Švice. A njihovo delo je le en korak k uspešni turistični beri posameznih ponudnikov. Levji delež še vedno ostaja v rokah lokalnih posameznikov, mest, destinacij, društev, hotelov. In nazadnje je tisto, kar vedno pretehta, da turisti v svet odnesejo novico, odlična osebna izkušnja. Slednja vedno zmaga. Ali pa vse podre. In potem ti nobena promocija ne pomaga več na zeleno vejo.

Virtuoso in odličnost v turizmu

»Čeprav je naziv ponoči v Las Vegasu pripadel Švici, pa je zelo pomembno, da je vodilno  globalno  združenje agentov Virtuoso Slovensko turistično organizacijo nominiralo za laskavi naziv najboljša turistična organizacija leta 2018. To namreč pomeni, da smo z aktivno prisotnostjo na dogodkih in v medijih ter z dobro vsebino uspeli vzbuditi njihovo pozornost. Ponosni smo, da nas po številnih prizadevanjih in trudu vseh, ki delujemo v slovenskem turizmu, prepoznavajo kot k trajnosti usmerjeno državo za 5-zvezdična doživetja, ki ne le sledi svetovnim trendom na področju turizma, ampak jih ustvarja.

To pa so tudi vrednote, ki jim sledi in ki jih pri svojih članih spodbuja Virtuoso. Nominacija nam  prinaša večjo prepoznavnost in zanimanje agentov, ponosni smo, da smo bili kot nominiranci v družbi turistično najbolj prodornih držav na svetu. Prepričana sem, da bo  posledično večje tudi zanimanje strank Virtuosa, ki spadajo v višji dohodkovni razred, za turistično ponudbo Slovenije,« je povedala mag. Maja Pak, direktorica STO.

Butične destinacije

Med  11. in 17. avgustom je potekal v Las Vegasu osrednji letni poslovni dogodek združenja Virtuoso – Virtuoso Travel Week, na katerem se srečuje prek  6000 profesionalcev s področja turizma. STO je na njem sodeloval drugo leto zapovrstjo; iz Slovenije sta se predstavljala tudi Turizem Ljubljana in agencija Luxury Slovenia. Slovenijo predstavlja kot zeleno butično destinacijo za 5-zvezdična doživetja za zahtevnejše goste, ki po podatkih Virtuosa iščejo prav take destinacije. Kar 75% gostov si želi odgovornejših počitnic in sledenje priporočilom Virtuosa, naj se med obiskom destinacij vedejo kot gostje in ne kot turisti, naj spoštujejo lokalne navade, kulturo in gospodarstvo in naj se trudijo, da jih pomagajo ohranjati.

Trajnostni turizem je bila letos ena osrednjih tem Virtuoso Travel Weeka, na katerem spodbujajo svoje člane, naj sledijo trem stebrom turizma in to posredujejo tudi svojim strankam: Slavite kulture. Koristite lokalno gospodarstvo. Varujte planet.

Virtuoso je torej vodilno turistično in potovalno združenje travel network s področja luksuznega in butičnega turizma, na katerem velja za enega najpomembnejših in najvplivnejših deležnikov. Združuje 17.500 elitnih turističnih svetovalcev in agentov iz več kot 1000 turističnih agencij, ki pokrivajo vse celine in se nahajajo v 50 državah v Severni in Latinski Ameriki, na Karibih, v Evropi, Aziji-Pacifiku in Afriki.

Največ, to je 70% agencij, prihaja iz ZDA, ki predstavljajo največje tržišče v okviru Virtuosa. Sodeluje s 1700 izbranimi prednostnimi ponudniki s celega sveta (hoteli, organizatorji potovanj, destinacije itd.), ki svojim strankam ponujajo ekskluzivne prednosti, redke priložnosti za doživetja in privilegiran dostop do turističnih storitev. Člani združenja poskrbijo za več kot 23,7 milijarde ameriških dolarjev prihodka iz naslova potovanj, njihove posamezne stranke pa imajo v povprečju neto premoženje v vrednosti 568.000 ameriških dolarjev.

In Slovenija zaradi svoje zavezanosti trajnostnemu razvoju vzbuja pozornost pri Virtuosu  že od same včlanitve STO. Na lanskem osredjem poslovnem dogodku v Las Vegasu je bila STO ena od le devetih članic, ki je bila izbrana za sodelovanje na ekskluzivnih sestankih z globalno pomembnimi mediji, ki vplivajo na popularnost destinacij. Decembra je Virtuoso na naslovnico publikacije Virtuoso Traveler, v katerem je bila glavna tema seznam potovalnih želja za 2018, postavil podobo idiličnega Blejskega jezera z otokom in napis »Slovenija: Vzhajajoča zvezda Evrope«. Januarja pa jo je v publikaciji Virtuoso Life in na svoji spletni strani uvrstil med 18 top destinacij za leto 2018.

virtuoso

Kam vas vse odpelje Virtuoso?

ZDA kaže ogromno zanimanja

In kdo je eden ključnih trgov slovenskega turizma? Združene države Amerike. V letu 2017 so ustvarile prek 101.900 prihodov oziroma za skoraj 26% več kot v letu 2016,  kar jih je postavilo na 13. mesto med državami po številu prihodov v Slovenijo. Po številu prenočitev so prav tako zasedle 13. mesto z več kot 220.700 ustvarjenimi prenočitvami (za skoraj 21% več kot v letu 2016). V prvih šestih mesecih letošnjega leta so ustvarile več kot 53.000 prihodov in  več kot 117.000 prenočitev. Trend rasti prihodov in prenočitev iz ZDA je pozitiven že zadnjih nekaj let. Virtuoso je torej odraz truda na področju turizma zadnjih let.

Malo drugačna, podobna zgodba https://www.luksuz.net/slovenija-dezela-s-petimi-zvezdicami/

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več