beta-glukani
Ječmenovi beta-glukani rešitev za mejno povišan holesterol.

Potem, ko sem seveda v decembru pojedla vsako ponujeno potico, nazdravila s sladkim vincem in uživala ob domači suhi salami, je januar zajokal. Gotovo je pomembno tudi, kaj sem jedla čez leto 🙂 A posledica me je pripeljala do izdelka Beta vital z betaglukani, za katerega sem navdušeno ugotovila, da je pravi luksuz med funkcionalnimi živili. Ker beta glukani znižuje slab holesterol in nivo sladkorja v krvi, ker je bogat z beljakovinami in vlakninami. In ga najdeš tako v lekarni kot specializiranih trgovinah.

betaglukani
Beta Vital -betaglukani

Ker sem previdna pri vsaki stvari, sem tudi pri tem izdelku v obliki prahu iz ječmena raje malo počakala, kako se bo odzvalo telo. Kar se okusa tiče, se odlično veže z mlekom, naredijo se okusni smootiji, dodajo se kosmiči. Lahko se zameša tudi z vodo, se doda kakšni omaki kot gostilo ali se doda masi za pripravo omlet. V glavnem govorimo o tako imenovanih beta-glukanih iz ječmena, ki znanstveno dokazano znižujejo holesterol in znižujejo sladkor v krvi. Ker so vlaknina, po njih posežejo tudi tisti, ki imajo težave s prebavo. Beljakovine so pa sploh zaželene zadnje čase. Ker izdelek res veliko obljublja, sem šla preverit. Neverjetno! Slovenski izdelek od začetka do konca! Plod slovenskega razvoja in proizvodnje. Naša lastna inovacija. In celo v na slovenskih njihovih posejan in požet ječmen. Evropska agencija za varnost hrane EFSA je Valensovo patentirano inovacijo uvrstila med najpomembnejše znanstvene dosežke v Evropi, kar je velik mednarodni uspeh slovenske znanosti in stroke za razvoj zdravju koristnih živil. Valens je edino slovensko podjetje in eno redkih v Evropi, ki je za razvoj živil za zniževanje tveganja za razvoj bolezni decembra 2011 prejelo prestižno znanstveno potrditev agencije za varnost hrane EFSA, da njegova tehnološka inovacija reduchol učinkovito znižuje raven holesterola v krvi. Vesela sem, da še imamo možnost dobiti izjemne, preverjene izdelke, ki delujejo in so plod slovenskih možganov. In ko se na koncu počutiš odlično, skrbiš za svoje zdravje, si lahko samo zadovoljen. Zdrave žile, poskočen korak.

V vednost:

Sestavina reduchol je sposobna povečati viskoznost v prebavnem traktu. Vsebovana vlaknina je namreč sestavljena iz zelo dolgih polimernih verig, kar je tudi bistvo inovacije, ki v vodi nabreknejo in v prebavilih povzročijo zgostitev prežvečene hrane, iz katere se upočasni vsrkavanje holesterola. Klinične raziskave so pokazale, da dnevno zaužitje 3 g beta-glukanov iz ječmena lahko zniža raven holesterola celo za 17 odstotkov.

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here