V Laško na tortico?

V Laško na tortico?

V Laško? Jap. In to na vrhunsko. Oziroma toliko njih, da se boste težko odločali. Laško slovi sicer po pivu. In cvetju. Malokdo pa ve, da imajo v pritličju hotela Thermana Park Laško Superior, tam kjer je kavarna, tako dobre sladice, da tudi tuji gostje ne ostanejo ravnodušni. Nekaj, kar bi lahko rekli luksuz sladkosti.

v Laško

Tortice v hotelu Laško Thermana

v Laško

Prijeten ambient

Tistega dne je bilo sončno, a ne prav toplo. Laško je bilo v svojem tipično novembrsko-decembrskem vzdušju. Torej še ne praznično, a v pričakovanju le-tega. Mimogrede, ali ste vedeli, da je ocenjevalna državna komisija projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna kraju Laško za leto 2012 dodelila 1. mesto v kategoriji zdraviliških krajev. In da se destinacija Laško – sotočje dobrega, ponaša s častitljivo več kot 160-letno dediščino zdraviliške in več kot 60-letno dediščino medicinske rehabilitacijske dejavnosti v Laškem. Destinacija je prejela leta 2013 naziv EDEN – Evropska destinacija odličnosti za dostopni turizem. Verjetno ste slišali, a žal take reči vse pogosto pozabimo. Zanimivo, da si bolje zapomnimo kakšne slabe, kajne. V glavnem, na poti v Laško sem se spomnila prav tega. In da imajo menda v sončnem delu hotela, ki gleda na Savinjo, tako dobre tortice (ki v primerjavi s prestolnico sploh niso drage), da se je vredno ustaviti že zaradi njih. Delajo jih sami; cimetovo, borovničevo, pomarančno in še in še. Tistega dne torej sem si privoščila cimetovo, spila skodelico kave in se prav malo spraševala, koliko kalorij sem zaužila. Tudi kazen za prehitro vožnjo, ki sem o dobila istega dne, ni mogla sprati sladkosti luksuznega okusa. Namig. Če boste torej v decembru odšli v Laško na tortico, vozite po pravilih. Kje najdete kavarno?

Še drobtinica o zdraviliškem parku:

Zdraviliški park, ki ga morate videti, če greste v Laško, je bil zasajen v 19. stoletju in mestu s številnimi drevesi še danes nudi potrebno zeleno površino. V parku rastejo raznoliko grmičevje in eksotična drevesa z različnih koncev sveta, kot so lawsonova pacipresa, rdeča bukev, cigarovec in orjaška sekvoja. Svoj prostor so v parku našli kipi, ki so nastajali v okviru vsakoletnih kiparskih delavnic, nekaj pa jih je razstavljenih tudi po mestu.

VAS ZANIMA še kakšen članek? TULE

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več