V Hotel Park na Bledu s turističnimi boni

V Hotel Park na Bledu s turističnimi boni

Hotel Park, ki se dviga tik ob jezeru in že leta nudi izjemno kakovostno dopustniško doživetje, je junija ponovno odprl svoja vrata. Svež, prenovljen in v teh časih koronske krize, z zanimivo ponudbo. Ne boste verjeli, ampak turistični bon je mogoče vnovčiti tudi pri njih, se razvajati v bazenu v 5. nadstropju in zvečer iz sobe opazovati osvetljen Blejski grad, ki spominja na razžarjeno jeklo v vsej svoji veličini.

Zdaj razumem, zakaj so Angleži nori na Bled in zakaj je bil Hotel Park vedno odlično zaseden. Pogled na jezero je iz Hotela Park zagotovo najlepši, ali vsaj med najlepšimi. Pogled za milijon dolarjev bi rekli. Prijazno osebje v prenovljeni avli, kjer je čutiti vpliv vode in gozda času primerno pojasni režim bivanja in preventivno ponudi dodatno zaščitno masko in dezinfekcijske robčke. Iz prve roke vem, da v vseh zdraviliščih ali hotelih ni bilo tako. Kriza, ki jo je v turizmu pustil Covid 19, je spremenila naša socialna življenja v marsičem. In za hotele ter zdravilišča je bila prilagoditev poseben izziv. V teh štirih dneh bivanja pri njih lahko potrdim, da kakovostno zadostijo novim higienskim standardom.

park hotel prenova
V prenovljeni avli Hotela Park si lahko natočite svežo vodo.

Vpeljali so številne ukrepe varnosti in zaščite in jih poimenovali Sava Hotels & Resorts Higienski Standard Plus v Hotelu Park:

  • Najnovejša tehnologija dezinfekcije sob, ki ima certifikat tudi za delovanje proti korona virusu.
  • Komplet osebne zaščite za vsakega gosta.
  • Oprema skupnih prostorov s termo-kamerami in brezkontaktnimi razkuževalci rok.
  • Restavracije po meri nove realnosti, a z vsem udobjem, ki ga naši gostje zaslužite.
  • Omejitev števila kopalcev na naših kopališčih.

Izkoriščen čas za prenovo

Hotel Park, sicer največji na Bledu, je s prenovo zaživel v zgodbi vode in parka, največjih naravnih danosti njegove okolice. Namesto da bi se držali za glavo in tarnali, so zavihali rokave in do junija povsem prenovili hotel v celoti. V sobah, restavraciji kar diši po svežem lesu, skrbno izbrane poslikave jezera in parka vas spremljajo po vseh hodnikih in zdi se, kot bi bližina jezera valovila skozi stene. Zaradi vode, zraka, okoliških gozdov in gora, ki kukajo tam čez rob, so na Bled prihajali že v času Švicarskega zdravila Arnolda Riklija. Zato je struktura prenova Hotela Park logična. Zgodba vode, ki ponazarja vir življenja, Blejsko jezero ter izvir termalne vode na Bledu, je vključena v arhitekturno zasnovo sob, ki gledajo na Blejsko jezero, skupnih prostorov ter celotno ponudbo prenovljenega hotela. Drugi del zgodbe govori o parku, v katerega je Hotel Park umeščen, in ki predstavlja ime hotela. Zgodba parka je predstavljena skozi sobe, ki gledajo na nanj.

V kombinaciji z urbano eleganco, udobjem, trajnostnimi elementi ter mislijo na dobro počutje gostov je tako ustvarjeno harmonično okolje za oddih in ustvarjalne trenutke. To harmonijo je čutiti ves čas. Skladno s to filozofijo so za goste na novo arhitekturno opremili Spa Park, kamor sva skočila po popoln odklop sredi narave in bila konec avgusta skorajda sama v savni seveda. Samo predstavljam si lahko, kako lepo je sedeti v 5. nadstropju hotela, povsem razgretega telesa in s terase opazovati drevje, ki spreminja svoje barve.

Hotel Park zna razvajati

Wellness center Spa Park, ki ga najdete v zgornjem nadstropju Hotela Park, nudi najlepše razglede na edinstvene lepote alpskega bisera. Ponudba Spa Park, obsega različne masaže, rituale za pare ter sprostitvene, regeneracijske in razstrupljevalne programe. V svoje tretmaje so vpletli zgodbo vode in gozda z uporabo izključno slovenskih izdelkov, saj želijo gostom pričarati pravo lokalno doživetje. Če boste koristili turistični bon, toplo priporočam, da si privoščite še savno ali kakšno masažo.

hotel park bazen
Z največjim užitkom…bazen v Hotelu Park.

Ker sem pač radovedna po naravi, sem sredi dneva skočila še v bazen. Povsem novo edinstveno podobo je dobil tudi ta notranji termalni bazen v zgornjem nadstropju hotela, ki prav tako ponuja dih jemajoč razgled na jezero. S svojimi prijetnimi stopinjami me je mamil, da sem z veseljem merila plavalne dolžine. Sicer pa se letos res splača spustiti v objem jezera, kjer na vas čakajo urejena kopališča, in sicer plaža Velika Zaka, ki jo  najdete v zalivu ob severni obali Blejskega jezera, naravno grajsko kopališče, ki ga najdete v zavetju grajske skale pod Blejskim gradom in kopališče Grand Hotela Toplice.

S turističnim bonom do treh nočitev

V Hotel Park, ki sicer velja za enega najbolj mondenih objektov in ponudb na Bledu, se zelo splača priti torej na račun turističnih bonov. Zakaj? Ker je jesen na Bledu prekrasna, voda v jezeru že dolgo ne tako čista kot letos, pogled iz prenovljenih sob eden najlepših in kulinarična ponudba kakovostna.

Hotel park
Gurmansko doživetje na Bled. Hotel Park.

Privoščite si lahko 3 nočitve z zajtrkom, enourni najem čolna za na Blejski otok in rezino slavne Originalne Blejske kremšnite, ki vam jo bodo postregli na terasi restavracije Park pod hotelom, vi pa boste zrli čez mirno jezerce in razmišljali o zanimivih zgodbah z Bleda. Za samo 201 evrov. Če se boste odločili za dodatno večerjo, vas bo sredi jedilnice pričakala vinska fontana vrhunskih vinarjev. Priložnost, ki je ne gre zamuditi. Svetujem – naj vam boni ne obležijo v predalih – uporabite jih na Bledu recimo.

bled hotel park
Originalna je v Hotelu Park!

Kako uresničiti te sanje?

Če rezervirate v klicnem centru, ob rezervaciji nujno povejte, da želite koristiti turistični bon. Če rezervirate na njihovi spletni strani, pred zaključitvijo rezervacije v okence »Posebne želje« nujno zapišite, da želite koristiti turistični bon. Bivanje s turističnim bonom se plača ob prihodu na recepciji nastanitve. S turističnim bonom je mogoče poravnati najem ali nočitev z zajtrkom. Če boste rezervirali polpenzion, razliko za večerjo poravnate na recepciji.

Bodite previdni. ŽE PRED PRIHODOM IZPOLNITE POTREBNE OBRAZCE, ki jih najdete na spletnih povezavah hotela (Potrditev unovčitve bona, Pooblastilo tretji osebi za unovčitev bona, Izjava o prenosu bona) in jih imejte sabo ob prihodu pri prijavi na recepciji. Ob prijavi imejte poleg navedenih obrazcev s seboj seveda tudi identifikacijsko sredstvo za vse koristnike bona (osebna izkaznica ali potni list). Ob vsem adrenalinskem navdušenju se lahko zgodi, da boste slednje pozabili.

turistični boni
S turističnimi boni sem bila na Bledu. V hotelu z imenom Park. Hotel Park.

O edini Originalni Blejski kremšniti – če slučajno niste vedeli

Zakaj je kremšnita, ki jo prejmete ob zakupu treh nočitev z zajtrkom s pomočjo vavčerja, tolikšna dodana vrednost? Radi se pohvalijo, da je le pri njih blejska kremna rezina prava, originalna, ki jo slaščičarji v slaščičarski delavnici Hotela Park pripravljajo že od leta 1953. Letošnje leto je za Kavarno Park leto 15-milijonte izdelane kremne rezine. Naročili jo boste lahko v marsikateri gostilni in restavraciji, ampak priznajte – na terasi ob jezeru z najlepšimi razgledi se je z originalom le drugače posladkati.

Z vesli do zvona na otočku

Enourni brezplačni najem čolna vam bo res všeč. Sicer je nekaj spretnosti za veslanje le potrebne, a se splača potruditi. Letos je bilo jezero živahna platforma različnih akterjev: gostje pletne, ljubitelji prostega plavanja po jezeru, najemniki supov, športniki v skifih (tekmovalnih čolnih). In vsak je jezero doživljal po svoje. Tam morate seveda pozvoniti in si nekaj zaželeti (samska dekleta po navadi fante),  spiti kavo v pravljično urejenem vrtu ob cerkvi Matere Božje ali kupiti slovensko potico iz Potičnice.

Hotel Park na svoji spletni strani (https://www.sava-hotels-resorts.com/si/sava-hoteli-bled/nastanitve/hotel-park) ponuja vse opise, ponudbe in pojasnila o hotelu. Prespite, okusno pozajtrkujete, potem pa jo mahnete okoli jezera ali po njem, na grad, raziščite trgovinice po Bledu in ga prehodite po dolgem in počez. Ali pa na Pokljuko po gobe. Uporabite turistični vavčer in domišljijo 😊.

Ali ste vedeli?

Bled je ponosni nosilec zlatega znaka Zelene sheme slovenskega turizma. Dolga leta se je zavzemal za zeleni turizem, zato je zeleni znakec še kako prislužen. V okviru mednarodnega nevladnega projekta Green Destinations za leto 2019 je bil izbran kot drugi najboljši kraj v trajnostnem razvoju v Evropi, že od leta 2008 pa je član skupine Alpski biseri, katerih cilj je promocija trajnostne mobilnosti.

Veste, da se sanka lahko tudi brez snega ne? Poletno sankanje na smučišču Straža poteka po FIS progi, speljani z vrha hriba, vzdolž dvosedežnice. Ko boste v Hotelu Park, boste progo videli na svoji levi. Proga poteka po zelo atraktivnem terenu, saj nudi izreden pogled na veduto Bleda z gradom in jezerom. Prava doza adrenalinaaaaa!

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več