Usnjene torbice zahtevajo posebno nego

Usnjene torbice zahtevajo posebno nego

Usnjene torbice in nega

Usnjene torbice so ne le lepe, ampak kvalitetne, prijetne na otip, trajne. Če ste med tistimi ljubiteljicami torbic, ki imajo v svoji zbirki tudi usnjene različice, potem zagotovo veste, da potrebujejo malce več pozornosti kot njihove ne-usnjene prijateljice. Dostikrat preobremenjena, prenapolnjena, neštetokrat prebrskana, odložena na tla ter izpostavljena soncu in dežju, naša torbica vse to opravi samoumevno.

Vendar pa se posledično lahko tudi hitro poznajo znaki uporabe. Da vas bodo razveseljevale dlje časa, jih redno čistite in vzdržujte, kar ne bo pretežko, če boste upoštevali naslednje nasvete.

Danes je skoraj ni ženske brez osebne modne, zlasti usnjene torbice. Je obvezen del ženske oprave. Že v preteklosti so jih nosile ženske vseh slojev, razlika pa je bila predvsem v materialu. Danes so usnjene torbice še vedno najdražje in najbolj cenjene, a bolj kot to je za marsikoga pomemben avtor oziroma blagovna znamka. Ena od mojih sorodnic vselej kombinira torbice s čevlji, vedno gre za usnje in vedno je barvno usklajena. Kar pomeni, da ima doma lepo število čevljev in torbic. To je njen luksuz, ki ji veliko pomeni. Koliko pa vemo o negi usnjenih torbic?

Usnjene torbice zahtevajo ustrezno nego

  • Torbica iz kakršnega koli usnja se ne sme shranjevati v plastični vrečki. Zaradi pomanjkanja zraka in vlage bo usnje razpokalo, zato usnjeno torbo shranite v vrečko narejeno iz naravne tkanine (velikokrat so vrečke, primerne za shranjevanje, že priložene ob nakupu torbice).
  • Čiščenja madežev se lotevajte le s krpo, ki je namenjena izključno čiščenju usnjenih izdelkov, ob tem pa ne pozabite tudi na železne zaponke in podrobnosti. Kako najbolje skrbeti zanje, povprašajte kar v trgovini, kjer je bila torbica kupljena.
  • Vsak drugi dan torbico narahlo obrišite s suho krpo, za lesk usnja pa uporabite vlažilno kremo, saj se lahko ta material tekom časa zelo izsuši. Kremo po celotni površini torbice namažite s suho krpo, priporočljivo pa je, da to naredite približno enkrat mesečno.
  • Ob deževnem vremenu je usnjeno torbico bolje pustiti doma, saj ni povsem vodoodporna, če pa jo želite nositi tudi takrat, jo dobro premažite s čebeljim voskom, ki poskrbi za potrebno zaščito. A pozor! Čebelji vosek lahko razbarva barvo usnja, zato najprej na majhni površini na notranji strani preverite, ali je varno z njim premazati celo torbico.
  • Torbico hranite v originalni vrečki, pred tem pa jo napolnite s papirjem, s čimer poskrbite, da ohrani svojo obliko. Če je ne nosite pogosto, jo enkrat tedensko prezračite, da ne pride do pojava plesni. Torbici je priporočljivo od časa do časa privoščiti tudi počitek, saj se lahko usnjene torbice hitro obrabijo, če jih nosite vsak dan.
usnjene torbice

Usnjene torbice in nega le-teh. Nekaj koristnih nasvetov.

Za konec pa še majhen trik v primeru, da ste podrsali torbico. Na mehko gobico nanesite nekaj kreme za roke in nežno drgnite po poškodovanih mestih. Krema bo skrila grde praske, vaša torbica pa bo spet žarela kot nova. Če pa razmišljate o nakupu nove usnjene torbice, imate na voljo  številne modele torbic Ara, ki vas bodo navdušili s kakovostnimi materiali, barvami, načini zapiranja in nošenja, številom notranjih žepov in drugimi nepogrešljivimi detajli. Kakorkoli pa, vaša torbica je vaša prijateljica, zato je pomembno, da je všeč vam, ne vaši sosedi. 🙂

VAS zanima še kakšen članek na temo mode? TULE

Pa še podrobneje o usnju https://sl.wikipedia.org/wiki/Usnje

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več