The Frajle – Mini Luksuz poligraf

The Frajle – Mini Luksuz poligraf

The Frajle. Skupina štirih dam, ki prihaja v Slovenijo. Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena in Nevena Buča, so štiriperesna deteljica iz Novega Sada, odlične vokalistke in dobitnice različnih vokalist, ki so Slovenijo vstopajo tudi v obliki dobrodelnosti. Od vsake prodane zgoščenke v Sloveniji bodo 3 evre namenile Europi Donni, združenju za boj proti raku dojke. Zato smo se odločili, da jih predstavimo na poseben način, skozi naš poligraf.

Kaj bi lahko rekli, da je vaš najboljši, največji, najpomembnejši dosežek v življenju?

Zdravje, ljubezen, sreča! Morda se sliši klišejsko, ampak je res tako. Da lahko opravljate delo, v katerem uživate, da ste obkroženi z ljudmi, ki jih imate radi in imajo radi vas. Kaj bi si žele človek več?

Pogosto pravimo, da so drage, bleščeče obleke razmetavanje z denarjem. Pa vendar, povsem iskreno odgovorite, če bi bili povabljeni na gala večer, bi oblekli kavbojke? Bi se vam to zdelo trenutku primerno?

Na nekaterih mestih, dogodkih obstaja dress code, ki se ga moraš držati. Tudi naši kostimi na odru so taki z namenom in dajejo poseben učinek; nenazadnje z njimi pokažemo neko spoštovanje do publike. Ampak, ni ravno treba obleči kavbojke, da bi se tudi na gala večeru počutili udobno. Enostavno poiščemo ravnotežje med udobnostjo in primernostjo oblačil, pa je.

Se spomnite najbolj okusne ali najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste jo nekoč okusili?

Cena ni vedno v sorazmerju s kakovostjo. Obstajajo pa tudi sestavine, ki so z razlogom drage (ker so težko dostopne; kakšni posebni siri, vina, morski sadeži, pa tudi kraj kjer jeste šteje). Cena ne vpliva na naš izbor. Ker pogosto potujemo, rade preizkušamo različne jedi, zlasti posebnosti, ki so značilne za nek kraj ali državo. S tem, ko spoznavamo kuhinjo nekega okoliša, izvemo več o podnebju, ljudeh, načinu življenja.

Kateri film (knjiga) se vam zdi precenjena in ne vredna svoje slave?

Za nobeno ne bi mogle tega reči. Uz vsake knjige ali filma se je mogoče nečesa naučiti. Tudi tisto, kar smatrate za slab knjižni ali filmski proizvod, tudi iz tega lahko potegnete nekaj koristnega. Slava je kratkotrajna. Uspeh se meri na dolge proge.

Je ljubezen najmočnejše čustvo, kar ga premore človek?

Absolutno! Na njej sloni svet. Ljubezen je na tem svetu edina večna stvar.

The Frajle – Se strinjate, da je za lepoto res treba trpeti?

Ne, nič vam ni treba trpeti! Lepota vendar res prihaja od znotraj.  Če ste si všeč in zjutraj, ko se vidite v ogledalu, opazite samozavestno osebo, se boste zlahka primerno uredili. Vse formule lepote se skrivajo v našem odnosu do samega sebe.

Posvečate veliko časa in denarja svojemu videzu? Brez katerega izdelka ne morete recimo? Ali se prepuščate naravnemu izgledu?

Ker smo na očeh javnosti in še ženske zraven, se seveda uredimo. Kot že rečeno veliko potujemo, naš posel je zelo energičen, zato moramo temu posvečati primerno pozornosti. Tudi iz zdravstvenega vidika. Da dovolj spimo, da se ne izčrpamo, zdravi in redno prehranjujemo – to je za nas zelo pomembno. Odmor med nastopi in športne aktivnosti ravno tako. In če vse to upoštevamo, se naličiti res ni problem. Na koncu vedno dodamo nasmeh, ki je izjemno pomemben.

Kaj vključuje vaša ideja o popolnem potovanju – naravo, kulturo ali zgodovino?

Vse! Trudimo se čimbolj spoznati kraj, kjer nastopamo. Potovanja res plemenitijo naša življenja, širijo obzorja. Spoznavanje z drugimi kulturami, zgodovino, naravnimi danostmi, vse to nam pove, kako ljudje živijo danes, kaj so in kako so živeli. Kakšen je njihov temperament, pa se še posebej začuti na koncertu seveda.

the frajle

The Frajle so odgovarjale posebej za portal Luksuz.net

Če bi si lahko privoščili; kaj bi bila prva izbira najbolj razkošnega potovanja? In bi jo brez zadržkov svetovali prijateljem.

Veste kaj…najpomembnejše je, s kom potujete. Naš izbor po vašem vprašanju bi bil New York, mesto ki nikoli ne spi in je tako raznolik v tem, kaj lahko ponudi. Tudi Moskva, o kateri sanjamo in jo bomo v kratkem doživele upam. Pa evropski gradovi, Škotska, Japonska, kakšen eksotičen otok…pa tudi naš Balkan skriva veliko neizrečenih lepot.

Kaj je večji užitek; jutranji spanec ali jutranja aktivnost?

Kakor za katero. Nevena je jutranji tip in vstaja prva. Nataša je šofer našega ‘frajmobila’ in zato spi dlje. Marija in Jelena lahko začneta delovati šele po prvi kavi dopoldne.

Vedno povemo, da nam kakovost pomeni več kot kvantiteta, količina. Pa vendar se najpogosteje pritožujemo nad prenizkim dohodkom in ne pa tudi nad pomanjkanjem prostega časa, ki ga lahko preživimo z družino.

Odvisno, kako gledate na to. Moderno življenje je nekaj prineslo in nekaj odneslo. prostega časa je vse manj, a ker je tehnologija napredovala, tako da vzamemo v roke telefon ali računalnik in smo tako v stiku s tistimi, ki jih imamo radi. Treba je določiti prioritete. In če si nekoga res želite videti in preživeti čas z njim, boste zagotovo našli čas. Ljubezen dela čudeže.

Koliko je v teh stavkih resnice; premožnejši vedno pravijo, da bolj cenijo kakovost kot količino. Tisti brez dela v prostem času, ki ga imajo, ne vidijo kakovosti?

Ključ je v ravnotežju. Če hočete, najdete način, da manj delate za službo in najdete več časa za najdražje. Nezaposleni pa lahko recimo svoj ‘prosti čas’ izkoristijo za osebni napredek, razvoj, morda celo dodatno izobraževanje, s čimer bodo dobili najmočnejše orožje – znanje.

The Frajle znajo najti ravnotežje med poslom in zasebnostjo.

https://mega.nz/#!v8g3Ba7A!NNWF8qo8oSFWmB8nTKBOkvltUr8n32QQ-fcV68Yosjk

Foto Nataša Kukuć

 

 

 

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več