Tereza Kesovija
Tereza Kesovija vas vabi na koncert

Eleganca šansona. Saj se spomnite Tereze Kesovije, dalmatinske dive, ki občasno zaide tudi v Slovenijo? Pevka z dalmatinskimi koreninami je v naših krajih precej popularna, njeni poslušalci so tako starejša generacij in zanimivo, tudi mlajši. Pred leti sem jo bežno srečala in moram priznati, da je res markantna oseba. Tokrat vam naš portal omogoča, da jo srečate in poslušate tudi vi. Vzemite si čas 16. julija in jo ujemite še zadnji dan njene poletne turneje pri nas.

Njeni managerji pravijo, da je Tereza ena najuspešnejših pevk bivše Jugoslavije. Kar bo kar držalo. Eleganca, ki izhaja iz vrhunske interpretacije je že od vekomaj zmagovalna kombinacija za vse ljubitelje šansonjerskega pristopa k pop glasbi. Na koncertu jo bo spremljala štiri članska glasbena skupina vrhunskih glasbenikov. Tereza je v okviru poletne turneje že nastopila, ta vikend bo na dveh lokacijah v Novem mestu, natančneje, v nedeljo 16. julija ob 19. uri-Makole, Dvorec Štatemberg. Terezin gost bo tudi tokrat Stane Vidmar, ki vas bo s svojimi pesmimi popeljal skozi njegovo življenje.

Njena gostja je danes na koncertu v Velenju recimo Tinkara Kovač. Med drugim imata je skupen inštrument -flavto, saj je to bil nekoč tudi Terezin prvi inštrument in je davnega leta 1959 v ljubljanski filharmoniji na tekmovanju glasbenikov Jugoslavije osvojila prvo mesto.

Kaj se še spomnite o njeni glasbeni karieri? ‘Oči duše’ je Terezin prvi studijski album od leta 2007 in ga upravičeno lahko označimo za prekrasno in prvorazredno izdajo, na katero se je splačalo čakati toliko let. Po 55-ih letih glasbene kariere, je še vedno lepo slišati, da ima eden najlepših ženskih vokalov iz prostora bivše skupne države, še vedno toliko za povedati s svojimi „očmi duše“ in to bo nedvomno dokazala v prečudovitih glasbenih ambientih v okviru slovenske poletne turneje. Želite karto? Potegujte se zanjo preko FB ali na mail [email protected] in mi do jutri 15.7. dopoldne (12.ure) z eno besedo opišite to pevsko divo. Jaz pa vam omogočim vstopnico za nedeljski koncert.

 

Foto: Boštjan Tacol

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here