Svečane obleke Irene Peterke jemljejo dih

Svečane obleke Irene Peterke jemljejo dih

Svečane obleke za različne priložnosti, a s skupnim sporočilom: unikatnost, odličnost, izjemnost. Če vas je pot že kdaj zanesla v salon Ena in Edina v Domžalah, potem boste razumeli. Že ob vstopu v salon se počutite drugače. Pričaka vas nasmejana Irena Peterka, ki je pred osmimi leti opazila, da na trgu primanjkuje unikatne ponudbe oblek za posebne priložnosti kot so maturantski ples, poroke, gala predstave, obletnice,…predvsem pa je sledila svoji ustvarjalni žilici in izpod njenih prstov vsako leto pride nekaj edinstvenih in neponovljivih kreacij, ki jih ne boste videli drugje.

svečane obleke

V salonu Ena in edina se neveste, maturantke, priče, pa tudi ženini – počutijo odlično. Unikatno. In to je namen.

Čeprav je že od malih nog po malem šivala, gledala mamo pri ustvarjanju, jo je poklicna pot odpeljala povsem drugam; v elektro področje. A človek svoje usode ne more pretentati. Slednja je hotela, da se je Irena srečala z delom v poročnem salonu v času študija in pri tem ostala. Si nabirala izkušnje, opazovala, vedela, kaj si ljudje želijo in kaj iščejo. In ko je dozorel čas, je pogumno odprla svoj salon na Savski 13 v Domžalah. »Od nekdaj sem si želela biti drugačna. Namesto enakih oblek, ki jih imajo trgovine s tem namenom, ampak posebne. Saj veste, maturantke ali neveste si želijo biti na tisti izbrani dan nekaj posebnega. Imeti obleko, ki je res lepa, morda izstopajoča v svojem elegantnem smislu ali celo unikatna. Ena in edina,« pove Irena, ki v svojem delu neizmerno uživa. V današnji masovni industriji v modi je njen salon s personalno noto pravi balzam.

svečane obleke

V tujini izposoje poročnih oblek skoraj ne poznajo, saj smatrajo, da je obleka zelo osebna in je ne morejo deliti z drugimi.

Vse teče na osebni ravni. Stranki najprej prisluhne, jo skuša razumeti in ujeti njene želje. Pri tem je potrebno biti kar malo ‘psihologa’, saj v salon vstopajo dekleta in gospe tudi s svojimi skrbmi, strahovi, težavami. In na osnovi bogatih izkušenj Irena odlično svetuje. Vem iz osebnega izkustva. Brez pomisleka lahko rečem, da gospa dviguje kulturo oblačenja v Sloveniji in ljudi uči, kako pomembna je primerna zunanjost za določeno priložnost. »Zlasti vesela sem, ker spreminja odnos do poslovne mode, tudi moške, v vsakodnevnem življenju. Moj cilje je vedno kakovost in ponosna sem, da s svojimi nasveti, tudi preko družabnih omrežij in magazinov, vplivam na spoštljiv odnos do oblačil, ki jih izbiramo.« V nekaterih primerih, ko nevesta večkrat pride v salon, se spletejo prav posebne vezi. Nenazadnje je poročni dan za nevesto dan posebnega trenutka. In skoraj vse se vrti okoli nevestine obleke.

svečane obleke

Ko želite na maturantskem plesu blesteti; biti v obleki, ki je ena in edina.

V salonu najdete pestro izbiro svečanih oblek za maturantske plese, poročnih, ki jih lahko bodisi kupite bodisi izposodite, moških kakovostnih oblek. Različnih priznanih znamk kot so Cabotine (ki jo najdete recimo v Sloveniji samo v njenem salonu), Inmaculada GARCIA, pa Vaglia in številne druge. Zraven sodi tudi ponudba pasov, nekaj čevljev, nakita. O kakovostni ponudbi so slišali celo čez mejo, zato ni nenavadno, da v njen salon stopajo Italijanke, Avstrijke. Zlasti Primorke znajo ceniti unikatnost in so za obleko pripravljene odšteti tudi več kot 2 tisoč evrov, čeprav se cena najdražje poročne obleke v Eni in Edini vrti okoli 5 tisoč evrov. Kar pa ne pomeni, da se ne morete obleči za 300, 200 evrov. Zato tudi obstaja možnost izposoje. Izposoja je Slovencem zelo ljuba, čeprav v tujini marsikje te možnosti sploh ne poznajo in se jim zdi nezaslišano, da bi si poročno obleko izposodile, ne pa kupile. To je vendar nekaj tako zelo osebnega. Svečane obleke so, kot že ime pove, za posebne trenutke.

Svečane obleke v Domžalah

Na vprašanje, ki ga ponavadi izpostavijo starši maturantov, ali so maturantski plesi res prešli mejo dovoljenega glede na stroške in svečanost, Irena meni da ne. Nenazadnje je to, poleg poroke, edina priložnost, da oblečejo nekaj bolj svečanega. In ni nepomembno, kaj takrat oblečete. Človek s svojim izborom oblačil pokaže svoj odnos do dogodka, partnerja. »Redno hodim v Filharmonijo in Opero recimo in moram reči, da sem včasih zgrožena, kako se lahko, zlasti nekateri mladi, oblečejo v kavbojke za tako sofisticiran večer in za tako slovesen prostor kot je hram kulture.«

svečane obleke

Irena Peterka, lastnica salona in oblikovalka nekaterih lastnih kreacij.

Toplo priporočamo obisk salona, Irena in sodelavke vam bodo na voljo. V tem času povečanega povpraševanja po maturantskih oblekah je morda dobro prej poklicati in si čas za svetovanje rezervirati. Ko boste enkrat tam, drugam ne boste hoteli 😊 Svečane obleke vas čakajo.

www.enainedina

info@enainedina.si

070998818

Najdete jih tudi tule:

Fb profil

Instragram

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, žena, mati, večna optimistka in iskalka boljšega jutri.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več
Pridružite se nam

Pridružite se nam

Bodite obveščeni o novostih, zanimivostih in novih zapisih LUKSUZ.

Zasebnost

Za dokončanje potrebujete le še potrditi vaš e-naslov, na katerega smo vam poslali sporočilo.