SToP ali odlični slovenski tolkalci vabijo

SToP ali odlični slovenski tolkalci vabijo

SToP je ime tolkalni skupini, ki vas v nedeljo, 7. oktobra, ob 18. uri, vabi na prvi koncert ob vstopu v 20. letnico delovanja. Koncert z naslovom 20 LET tolkalne skupine Slovenski tolkalni projekt zajema izvajanje del tako domačih kot tujih glasbenih ustvarjalcev. Izjemno zanimiva druščina ponuja nekaj drugačnega za vaša ušesa. Program je idejno zasnovan s prepletanjem klasične in moderne tolkalne glasbe. Gostja bo Eva Hren mimogrede, še en razlog za obiska. Dejan Tamše, član Slovenskega tolkalne projekta SToP, kreativec in voditelj, je posebej za Portal Luksuz.net pripravil iskrene, izvirne in hudomušne odgovore.

 

Dejan, vodja skupine SToP, bi si upali z nami deliti: kaj je vaša največja želja?

Hmmm, upam da ne bom zvenel kot dekleta na izboru za miss sveta. En dan bi rad bil, muha, ali pajek, ali veter, pa da bi se lahko prikradel vsepovsod, kjer se za štirimi stenami delajo krivice, nasilje, neprijetnosti ipd., in da bi potem lahko ukrepal. To si res želim.

Kaj bi lahko rekli, da je vaš najboljši, največji, najpomembnejši dosežek v življenju?

Najpomembnejši družina in dva otroka. Najboljši, da smo prejeli Prešernovo nagrado. Največji pa še pride 😉

Pogosto pravimo, da so drage, bleščeče obleke razmetavanje z denarjem. Pa vendar, povsem iskreno odgovorite, če bi bili povabljeni na gala večer, bi oblekli kavbojke? Bi se vam to zdelo trenutku primerno?

Absolutno ne. Zelo spoštujem »dress code« in tudi kadar sam prirejam kaj, sem pozoren na to, kako želim, da so ljudje oblečeni. S tem dajemo težo dogodku, pa tudi sebi utrjujemo podobo, da vemo kako se obnašati in kaj obleči, glede na tip dogodka.

Se spomnite najbolj okusne ali najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste jo nekoč okusili?

Ja se. Bilo je v Burj Al Arabu. Bila je najdražja, ne morem pa reči, da je bila tudi najboljša. Zadnja leta se da marsikje odlično jesti za veliko manj, kot stane večerja tam. Je pa res, da sem bil tja povabljen.

 

SToP

Kreativni vodja Dejan Tamše je z veseljem odgovoril na vprašanja. Vso srečo v nadaljnjem ustvarjanju.

Kateri film (knjiga) se vam zdi precenjena in ne vredna svoje slave?

Birdman ali nepričakovana odlika nevednosti je gotovo film, ki me ni navdušil tako, kot je navdušil komisijo, ki ga je nominirala in dala tudi več oskarjev. Po mojem skromnem mišljenju. Mi je vrhunska glasba v tem filmu, ker je bobnar Antonio Sanchez posnel bobne skozi celoten film.

Če bi lahko izbirali, kaj bi to bilo: Diorovo kreacijo, avto Buggati ali čevlji oblikovalke Debbie Wingham.

Hehe, tole pa ni težko. Bugattija bi zbral, ker gre za ikono, ki traja. So stvari v življenju, ki jim cena ne pada. Bugatti je prav gotovo med njimi.

Je ljubezen najmočnejše čustvo, kar ga premore človek?

Mislim, da sta ljubezen in žalost enakovredno močni čustvi, čeprav bi nas seveda večina rada mislila drugače. Ljubezen in žalost sta si tako zelo različni, pa vendarle tako zelo blizu.

Se strinjate, da je za lepoto res treba trpeti?

Oh, seveda. Čeprav še vedno menim takole. Raje sem 11 in pol mesecev srečen in potem dva tedna na plaži malo trpim, kot pa da trpim 11 in pol mesecev, pa sem potem 14 dni na morju srečen 🙂

Posvečate veliko časa in denarja svojemu videzu? Brez katerega izdelka ne morete recimo? Ali se prepuščate naravnemu izgledu?

Glede na to, da je moja boljša polovica diplomirala iz velnesa in je lastnica lepotnega salona, sem in moram biti nekako v stiku z osnovami. Čistilni tonik za kožo in vlažilna krema za obraz pa je zagotovo tisto, kar redno uporabljam.

Kaj vključuje vaša ideja o popolnem potovanju – naravo, kulturo ali zgodovino? Če denar ne bi bil problem…

Vse tole skupaj. Ponavadi sam načrtujem potovanje in mora vsebovati vsega po malem. Resda so minimalna odstopanja mogoča, toda vsaj 80 odstotkov zastavljenega si želimo izpolniti.

Kaj je večji užitek; jutranja kava, seks ali podaljšano spanje?

Največji je gotovo vse tole troje, pa ne nujno v tem vrstnem redu. Kava je na tretjem mestu 😉

Je prosti čas lahko nekaj, kar danes sodi v kategorijo luksuz?

O to pa zagotovo. Saj veste, da je čas tisti, ki si ga ne moremo kupiti, niti ne prevrteti nazaj, zato bi se vsakdo moral zjutraj vprašati: »Kako bom danes preživel teh 86400 sekund, ki mi jih je danih?! » Torej, če lahko normalno živimo in imamo ob tem še čas, prosti čas, potem je to luksuz.

Koliko je v teh stavkih resnice; premožnejši vedno pravijo, da bolj cenijo kakovost kot količino. Tisti brez dela, službe, v prostem času, ki ga imajo, ne vidijo kakovosti?

Delno. Tudi premožnejši, čeprav imajo, velikokrat dajo vase in nase malo, ali slabo. Torej denimo varčujejo na slabši hrani, čeprav bi si lahko privoščili boljše, pa delajo sami sebi veliko škodo. Kar je žalostno. Še bolj pa je to, da si tisti brez dela še tega ne morejo privoščiti.

 

Koncert skupine SToP

 

Rdeča nit je »SToP-ova tolkalna abeceda«, ki vključuje dela, napisana za Slovenski tolkalni projekt, ter priredbe klasične glasbe, hkrati pa poslušalca ozavešča in mu vsebino z uporabo videopovezave poda na nov, kinematografski način. Pelje ga iz modernega minimalističnega časa nazaj v klasiko, od popa k priznanim klasičnim slovenskim skladateljem, pri tem pa upošteva ustvarjanje članov ansambla, prikaže glasbila, posebej narejena za posamezne skladbe, ter hkrati vključuje še goste (pevce, plesalce).

 

 

STOP VABILO: https://www.youtube.com/watch?v=WD_N1eKWQ3k

STOP VIDEO TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=EC7nbnE1xBo

 

Bi prebrali še kakšen Mini luksuz poligraf? TULE

 

 

 

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več