Sramežljiva Lana s smislom za humor

Sramežljiva Lana s smislom za humor

Lana prihaja iz popularne družine. Njen oče je Boris Potočnik in njena 10 let starejša sestra Damaris Potočnik, ki ste jo leta 2016 videli v oddaji Slovenija ima talent, sta glasbenika, mami Nina Potočnik pa je prava umetnica ko pride do ročnih izdelkov. S petjem se je bolj resno začela ukvarjat leta 2007, obiskovala privatne ure solopetja v Studiu H Trbovlje, kmalu zatem pa dobila svojo prvo avtorsko pesem Moja Soba, s katero se je predstavila na raznih mednarodnih festivalih. Leta 2016 ste jo lahko opazili na televizijskih zaslonih na Emi, kot backvokalistko, prav tako istega leta pa je bila kar finalistka Miss Slovenije 2016. Na Dunaju dokončujem študij Jazz solopetja. Tam je leta 2017 celo tekmovala na The Voice Österreich in od 600 prijavljenih prišla v top 10.

Mini intervju- Lana Potočnik

»V mojem privatnem življenju sem oseba, ki je morda na začetku malo sramežljiva, a kasneje živahna, nasmejana, pozitivna oseba, ki ima smisel za humor in je vedno pripravljena poslušat druge ter dat kakšen nasvet,« zase pravi Lana. Obožuje branje dobrih knjig, kuhanje (predvsem odkar ima brezglutensko dieto), zelo rada teče in zraven poslušam glasbo. Njen dan se začne vedno s kratko jogo. Kaj je razkrila velika ljubiteljica živali v našem Mini luksuz poligrafu?

Lana

Danes imajo ženske več priložnosti, da uresničijo svoje sanje. Ste imeli kdaj velike želje, sanje? So postale resničnost?

Že od nekdaj sem zelo ambiciozna. Prenekatera manjša želja se mi je že uresničila. Velika, življenjska želja pa je še na poti realizacije.

Pa je to tudi najboljši, največji in najpomembnejši dosežek v življenju? Ali kaj drugega?

Trenutno še moje sanje niso popolnoma resnične – so pa na poti do tja. Zame je do sedaj največji dosežek bolj na duhovni ravni. In sicer, da sem sprejela samo sebe takšno kot sem. Da se znam postavit zase, da ne razmišljam preveč o tem, kaj si bodo drugi mislil in da se imam rada takšna kot sem. Ko si srečen sam s sabo; da od sreče nisi odvisen od nikogar drugega. In takrat lahko to deliš z nekom drugim. 

Pogosto pravimo, da so drage, bleščeče obleke razmetavanje z denarjem. Pa vendar, povsem iskreno odgovorite Lana, če bi bili povabljeni na gala večer, bi oblekli kavbojke? Bi se vam to zdelo trenutku primerno?

Ni potrebno, da so obleke, ki so primerne za galo drage. Tako bom rekla. Gala večer je svečan dogodek. Menim da dress code vseeno mora bit. Kavbojk ne bi oblekla, bi pa vseeno izbrala oblačilo v katerem se dobro počutim. Če je nekaj udobno, še ne pomeni, da ni dovolj glamurozno za takšne prireditve. Glede financ pa odvisno od osebe same. Nekateri rade dajo veliko na izgled, jaz pa pravim, da ko oddajaš pozitivno energijo in se počutiš super, opazijo vsi. Na koncu te ne stane ničesar, paše pa prav vsakemu, če le hoče.

Se spomnite najbolj okusne ali najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste jo nekoč okusili? Kje, ob kakšni priložnosti?

Mislim, da se vsi strinjamo s tem, da ni boljšega kot pa domače nedeljsko kosilo pri starih starših. Domača goveja juha z domačimi rezanci, ki so tako rumeni od domačih jajčk. Odlično pečen piščanec z zelenjavo iz vrta in sveže okopanega krompirčka. Da o sladici sploh ne govorim. Takšen prestiž nima nobena restavracija.

Kateri film (knjiga) se vam zdi precenjena in ne vredna svoje slave?

To je popolnoma subjektivno mnenje in se v to ne bi spuščala.

Če bi lahko izbirali, kaj bi to bilo: Diorovo kreacijo, avto Buggati ali čevlji oblikovalke Debbie Wingham.

Če bi že morala izbrati, bi potem to bila Dior-jeva kreacija. Vem, da bi mi pristajala, saj bi bila narejena zame, nosila pa bi jo za kakšno posebno priložnost. Avto Buggati je zame nepraktičen avto. Prav tako je njegovo vzdrževanje dolgoročno gledano dražje kot pa avto sam in raje ta denar investiram v nekaj, kar se bo na daljši rok bolj obrestovalo. Tudi čevljev oblikovalke Debbie Wingham ne bi izbrala. Niso po mojem okusu in pa tudi cenovno raje to vsoto investiram v kaj drugega.

Je ljubezen res najmočnejše čustvo, kar ga premore človek? Bi si upali trditi, da je na svetu več ljubezni kot jeze?

Verjamem, da je ljubezen najmočnejše čustvo kar ga premore človek. Ko nekoga resnično ljubimo in nam pomeni veliko, smo za to osebo pripravljeni storiti marsikaj, kar drugače morda ne bi nikoli oz. zelo redko. Prepričana sem, da je ljubezni več kot jeze. Ljubezen je večna. Lahko zbledi, se oslabi nikoli pa ne bo popolnoma izzvenela. Ko do nekoga gojimo prava čustva, nam bo ta oseba vedno nekaj pomenila, tudi če nimamo več stikov. Medtem ko je jeza samo kratkoročna in čez čas ugasne.

Se strinjate, da je za lepoto res treba trpeti? Ste bili kdaj v taki situaciji?

Lana
Lana; vesela, zabavna, z življenjskim ciljem

Na žalost vsega ne moremo vedno imeti. Vsepovsod se srečujemo z ravnovesji. Prav tako pri lepoti. Vse lepo ni ravno najbolj prijetno in udobno. Kot sem že povedala, sem sama pristaš udobja. Se pa zgodi, da zaradi določenih situacij stisnemo zobe in potrpimo tudi za lepoto. Zaradi obveznega nošenja pet ob določenih dogodkih sem morala pretrpeti krvave žulje, ki so bili zame nočna mora.

Posvečate veliko časa in denarja svojemu videzu? Brez katerega izdelka ne morete recimo? Ali pa se prepuščate naravnemu izgledu?

Sama sem pristaš naravnega videza. Seveda sem rada urejena in za to tudi poskrbim. Zase bi rekla, da posvečam čas urejanju nekje dnevno med 10 in 20 minut. Odvisno od tega, kakšna je priložnost in koliko volje imam. Pri makeupu dam poudarek na kakovost, ne pa ceno. Nekatera ličila sodijo v višji rank, druga pa so tudi cenejša. Ne oziram se na ceno. Je pa odvisno od vsakega posameznika in tipa kože, kaj komu bolj odgovarja. Če bi morala izbrat en izdelek bi bila to maskara. Če si namažem trepalnice, so moje oči takoj večje in izgledam bolj naspana.

Kaj vključuje vaša ideja o popolnem potovanju – naravo, kulturo ali zgodovino? Če denar ne bi bil problem…

Zame je definicija popolnega potovanja definitivno super pustolovščina, kjer spoznavam različne kulture sveta. Prav tako spoznavanje načina življenja in  v kakšnih okoliščinah so živele prejšnje civilizacije. Predvsem pa, kakšne lepote bogatijo naš čudovit planet.

Pravijo, da svet postaja ‘ženski’, da mu vse bolj prevladuje ženska energija. Mnenje?

Vesela sem, da se razlike med spoloma vedno bolj manjšajo. Definitivno podpiram, da moramo biti ženske in moški enakopravni. Verjamem pa tudi, da en brez drugega človeštvo ne bi preživelo. Kot v začetku človeštva, sta potrebna oba spola za naš obstoj. Vsak posameznik ima svoje poslanstvo in vlogo, ki pa ne sme odločati, kateri spol je bolj pomemben. Oba sta.

Lana, je prosti čas lahko nekaj, kar danes sodi v kategorijo luksuz? Imajo več prostega časa moški ali ženske?

Glede na to, da je današnji ritem življenja res naporen, se strinjam, da je prosti čas že skoraj ‘luksuz’. Predvsem zato, ker moramo za prosti čas imeti dejansko čas, ki pa je zadnje čase še posebej neprecenljiv in na žalost včasih skoraj nedostopen.  Čisto vsak si kreira svoje življenje, kaj bo počel, kdaj, s kom… tukaj ne vidim vzroka, zakaj bi morali to ločevati med spoloma. Vsak si sam svojo posteljo postilja. Odvisno je samo, kaj bomo postavili za prioritete, kako si bomo razporedili čas in koliko smo pripravljeni delati na sebi.

Glavni ključ je namreč ravnovesje. Potrebujemo energijo, inspiracijo, motivacijo, da opravljamo svoje delo z odliko. Da pa dosegamo zaželene rezultate, pa moramo znati tudi to, kako dati svojemu telesu fizični in psihični počitek, ki se ne sme prelevit v lenobo seveda.

Koliko je v teh stavkih resnice; premožnejši vedno pravijo, da bolj cenijo kakovost kot količino. Tisti brez dela, službe, v prostem času, ki ga imajo, ne vidijo kakovosti?

Najprej je tu potrebno razjasniti, da ima danes skoraj večji vpliv ime, šele potem pride kakovost in pa cena. Kot sem že povedala nisem pristaš ideje, da je vse kar je dražje kvalitetnejše. Marsikdo meni, da ker ima določena znamka višjo ceno, da je boljša. Na koncu je izdelek dejansko vreden (ne vsak) toliko kot izdelek manj znane znamke. Vse kar plačamo in večkrat preplačamo je ime, kljub kvaliteti. Živimo pa v teh časih, kjer je enostavno potrebno pogledat ali si lahko to v tem trenutku privoščimo in ali je sploh vredno denarja.

Kaj pravite na tale potrošniški izrek – ‘Imam premalo denarja, da bi poceni kupoval’?

S tem se strinjam. Včasih raje dam za kakšno stvar malo več, saj vem, da bom na daljši rok privarčevala. Zakaj? Ker če gledamo na isti časovni rok- kupim malo dražje in imam kvaliteto za par let, če pa kupim za manj denarja, bom morala ponovno kupit čez kak mesec ali dva. In če seštejemo teh nekaj mesecev skupaj, bom zapravila več, kot pa da kupim enkrat in imam mir.

Ima luksuz lahko več obrazov, več zgodb, različne dimenzije,….

Kakor za koga. Odvisno od posameznika. Nekaterim so luksuz prestižna potovanja, splošno prestiž navzven. Nekaterim je luksuz to, da si lahko vzamejo čas za družino in svoje najbližje. Tretjim je luksuz, da so lahko samostojni in neodvisni v vseh pogledih.

Zavedam se, da mi na pladnju nebo nikoli vse dano. Vem pa, da z močno voljo in vero v samo sebe lahko dosežem marsikaj. Ko je naša želja po nečem tako močna, se bomo pripravljeni odreči kakšnim stvarem, samo, da bomo uresničili to željo. Verjamem, da je največji cilj, ki ga človek lahko doseže, da si sam pri sebi reče: ”Ponosen/a sem nase.”

Še en citat za katerim stremi: We live alone, we die alone. Everything else is just an illusion.

Lana Potočnik

Lahko ji sledite tudi na FB ali pa jo poiščete pod okriljem agencije https://ekskluzivno.si/glasba.html .

Vas zanima še kakšen članek na PORTALU Luksuz.net? Vabimo TULE


EKOLOŠKO PROMOCIJSKO SPOROČILO

zobna ščetka
https://www.befresh.si/

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več