Slovenija, dežela s petimi zvezdicami

Slovenija, dežela s petimi zvezdicami

Slovenija se je v letu 2018 izkazala kot kot zelena, zdrava in aktivna dežela za 5-zvezdična doživetja. Da bi naša dežela kdaj veljala za svojstveno luksuzno destinacijo, si še deset let nazaj niti sanjati nismo upali. Zdaj pa je za nami že četrto zaporedno rekordno leto. Od januarja do konca oktobra letos nas je obiskalo več kot 4,2 milijonov turistov, ki so ustvarili skoraj 10,8 milijonov turističnih prenočitev. Srečanje z novinarji konec leta v novem hotelu InterContinental je zatorej več kot primerno.

“Slovenija je v tem obdobju dosegla številke, ki smo jih lani v celem letu, kar nas izjemno veseli. Še pomembnejši je podatek, da smo že presegli 2 milijardi evrov iz naslova izvoza potovanj,” je dejal Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo. “Za Slovensko turistično organizacijo je leto, ki se izteka, eno najbolj promocijsko intenzivnih in hkrati leto, ki ga zaznamuje rekordna pozornost Sloveniji kot turistični destinaciji s strani tujih medijev, številna priznanja slovenskemu turizmu in Slovenski turistični organizaciji, ter številne uvrstitve Slovenije v vrh lestvic najbolj prepoznavnih turističnih destinacij. V lanskem letu smo izvedli številne odmevne promocijske  projekte, ki so Slovenijo kot zeleno aktivno in zdravo destinacijo približali turistom, ki iščejo destinacije za 5-zvezdična doživetja,” je dejala Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije in pri tem poudarila: “Pred nami so številni izzivi. Če želimo, da bomo zadovoljili ali presegli pričakovanja turistov, je treba čimprej in dosledno realizirati novo turistično strategijo visoke vrednosti in razlikovanja. Samo tako bomo lahko uresničili obljubo, ki jo dajemo s sporočilom zelene butične destinacije, zagotovili višje prihodke v turizmu in realizirali številne poslovne priložnosti ter nova zaposlovanja. Pri promocijskih aktivnostih se bomo osredotočili na najpomembnejše trge in ciljne skupine, digitalni marketing in inovativne trženjske projekte. Aktivnosti bomo izvajali s ciljem desezonalizacije, pospeševanja razvoja produktov za štiri letne čase, aktivnega upravljanja destinacij ter krepitve znamke I feel Slovenia.”

Slovenija

V letu 2018 se pričakuje ogromno turistov, ki iščejo prav to, kar Slovenija ponuja.

Vse nekako sovpada. Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) je včeraj v New Yorku soglasno sprejela resolucijo, s katero je 20. maj razglasila za svetovni dan čebel. Na pobudo Slovenije. Zanimanje za našo državo je – hočeš nočeš – zraslo tudi zaradi vloge Melanije Trump, žene ameriškega predsednika. Turizem se prebuja tudi v mikrodestinacijah, ne samo klasičnih mestih kot so Bled, Ljubljana, Piran, Kranjska Gora. Na državni ravni so ti spodbudni rezultati seveda tudi breme, saj je treba zdaj še bolj zavihati rokave in še resneje pristopiti k razvojnim načrtom. Pomembno vlogo naj bi odigral Zakon o spodbujanju turizma. Nikoli pa ne smemo pozabiti, da kljub kakovostnim nastanitvam in welnes ponudbam, pravi turizem, tudi luksuzni, delajo konkretni ljudje. Ljudje s svojimi zgodbami, ki za seboj puščajo nepozabne spomine in ustvarjajo tektonske premike in taki, ki nekomu samo polepšajo dan s prijazno gesto, nasmehom, izvirno šalo.

Leto 2018 bo za nas plodno, razkošno. Vse bolj smo vpeti v ta tako imenovani butični turizem. Nenazadnje bo sredi februarja v kraju Altamaty Delavnica B2B Luxury&MICE.

Slovenija – domačnost in luksuz hkrati

Slovenski ponudniki; zavihajte rokav. V začetku 2018 bodo na STO v odprtem razpisu pozvali vse destinacije in turistične ponudnike, da svojo ponudbo oblikujejo tako, da bo uresničevala obljubo 5-zvezdičnega doživetja. Več na https://www.slovenia.info.

Slovenija

V eko hotelu v Bohinjski Bistrici se že dolgo časa zavedajo pomena lokalnih posebnosti.

 

Slovenija

Ob koncu leta sta bili krovna turistična organizacija STO in država zadovoljni z rezultati.

 

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več