Šifra 44 ima svojo zgodbo

Šifra 44 ima svojo zgodbo

Šifra 44 ni detektivska agencija ali podjetje za marketinške storitve. Je frizerski salon, kamor se stranke vračajo z izjemnim navdušenjem. Ker se jim lastnica Barbara Potočnik posveča s posebno zbranostjo, občutkom za želje slehernega posameznika in znanjem, ki ga je leta in leta potrpežljivo nabirala. Njen salon pravijo, ima posebno dušo in posebno zgodbo. In ko sem prisluhnila izkušnjam njenih strank, sem tudi sama začutila, da je Šifra 44 precej več kot samo prostor za nove pričeske. Obiski v frizerskih salonih so danes nekaj zelo običajnega, celo nujnega. Njene stranke pa luksuz ne privoščijo samo svojim lasem, ampak tudi svojemu splošnemu počutju.

šifra 44

Šifra 44 je najprej živela v Barbarini glavi, pred letom in pol pa dobila krila.

Za ovinkom, takoj za krajevno tablo Moravče, opazite oglasno tablo Šifra 44, ki na prvo oko ne daje občutka, da vas k obisku vabi frizerski salon. A ko vas enkrat radovednost, naključje ali predolgi lasje privedejo do Barbare, se tja radi vračate vsak mesec. Septembra bo minilo dve leti, odkar je stopila na svojo karierno pot in kot pravi, ji ni žal niti minute. Ker se najpogosteje vsi zaletijo v nenavadno ime, Barbara pove, da je številka 44 z njenim življenjem ves čas povezana. 4+4 je osmica, kar je simbol za neskončnost, 44 je število čiste angelske prisotnosti. Barbara med drugim verjame v poseben svet angelskih bitij in ker angelsko število 4 predstavlja naše strasti, našo moč doseganja ciljev in našo vztrajnost, ji je številka vsakič, ko se ji je pojavila pred očmi, sporočala prav to: da so okoliščine prave, da so njene sposobnosti prave in da je čas za uresničitev želja.

 

šifra 44

Stranke iz salona odhajajo nasmejane. Šifra 44 stoji nekje na robu Moravč, sredi narave.

Frizerji smo tudi terapevti

En poseben občutek veje v prijetnem ambientu salona Šifra 44. Drži. Tudi otroci, ki se igrajo v kotičku z igračami, se radi vračajo. In ko vas v roke dobi Barbara, imate občutek, da vas ne samo polepša v glavo, ampak tudi umiri duha. Barbara ima okoli salona posebno zgodbo. Kako se je vse skupaj začelo? »Ne pretiravam, že v osnovni šoli, sem vedela da je to moje poslanstvo. S seboj sem nosila škarje in urejala sošolke. In bila kar malo užaljena, ker je imel poklic frizerke tako malo slabšalni prizvok. Jaz sem svoj poklic od nekdaj jemala skrajno resno. Črpala znanje, kjer se je le dalo, veliko vadila, se učila, poslušala in gledala. In ko sem osvojila vsa potrebna znanja kar se nege in urejanja las tiče, sem ugotovila, da to ni edini razlog, zakaj gospe tako rade hodijo k frizerju,« razmišlja Barbara. Pridejo po uteho, odgovore, nasvete. »Včasih sem samo uho, ki posluša, včasih govorim jaz. V bistvu smo nekateri frizerji neke vrste terapevti. Zato moramo še kako delati tudi na sebi, na svoji duhovno-osebnosti rasti, da sploh lahko prisluhnemo strankam, ki nas poiščejo

šifra 44

Barbara ve, kaj hoče v življenju.

V salonu dela sama, brez pomoči, ker želi, da stranke začutijo njo in njeno energijo. Delavnike si prireja po željah strank, včasih tudi ob kakšnih nemogočih urah. Stranke nikoli ne odslovi prehitro. Vzame si čas in gospe to začutijo. Ob večerih pa se občasno salon spremeni v klub radovednih žensk, ki se s skupno terapijo in meditacijo odklopijo od vsakodnevnih težav in stresa. Šifra 44 je salon za nego las in duha.

https://www.youtube.com/watch?v=U6Oo2jUCLdc

šifra 44

Striženje in oblikovanje las je lahko prava umetnost.

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več