Sandra Čolnik: Križarjenje je top

Sandra Čolnik: Križarjenje je top

Križarjenje za Sandro Čolnik ni le želja ali avantura, je način življenja. Sandra je namreč ustanoviteljica in direktorica podjetja Morje možnosti, ki Slovencem predstavlja to zanimivo obliko dopustovanja, ki se mu reče križarjenje. So moderna spletna agencija, specializirana za križarjenja. Medtem, ko je na razkošnih križarkah plula po vseh morjih sveta so ji bile odlična popotnica tudi luksuzne jahte z najbolj zahtevnimi gosti. Posebej za turistične novinarje je pripraila ogled ladje MSC Musica, ki se je na poti za en dan ustavila v Kopru. Zanimiva izkušnja, ogled križarke. Sandro predstavljamo v Mini luksuz poligrafu.

Danes imajo ženske več priložnosti, da uresničijo svoje sanje. Ste imeli kdaj velike želje, sanje? So postale resničnost?

Sanje in želje so bile vedno zelo velike. Vedno so vključevale potovanja in vedno morje. Ladje so me ‘poklicale’ same, tako da se z križarjenji ukvarjam že dobrih 21 let. Moje sanje so deloma že resničnost, na nadgradnji pa dnevno delam.

Pa je to – križarjenje – tudi najboljši, največji in najpomembnejši dosežek v življenju? Ali kaj drugega?

Poslovnih dosežkov je bilo veliko, veliko tudi raznih priznanj in nagrad. Menim, da je največji dosežek človeka, da najde svoj mir in svojo srečo. Ko najdeš to, imaš vse.

Pogosto pravimo, da so drage, bleščeče obleke razmetavanje z denarjem. Pa vendar, povsem iskreno odgovorite, če bi bili povabljeni na gala večer, bi oblekli kavbojke? Bi se vam to zdelo trenutku primerno?

Seveda ne. Rada se uredim dogodku primerno, zato je v moji omari kar nekaj oblek. Vse obleke pa so v skladu z mojim osebnim stilom. Tudi kakšna svetleča se najde ; )

Se spomnite najbolj okusne ali najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste jo nekoč okusili? Kje, ob kakšni priložnosti?

Bilo je kar nekaj takšnih priložnosti. Več let sem živela in delala v Cannesu in Monaku, na Jahtah zelo premožnih ljudi. Kar nekajkrat so nas povabili tudi na večerje. Cen ne vem in morda je bolje tako. Z razgledom na Monako, kot smo ga imeli, je zagotovo bilo temu primerno tudi plačilo. Nasploh sem zelo velikokrat dobro jedla prav na ladjah. V raznih specialnih restavracijah kot so Supper club, Sushi, Cucina Italiana, Tex Mex in ostale. Drugače imam najraje res dobro pripravljeno morsko hrano.

Kateri film (knjiga) se vam zdi precenjena in ne vredna svoje slave?

Vsak film ali knjiga nagovarja posameznega človeka na drugačen način in v različnih obdobjih v življenju. Nerada sodim o tem kaj kdo pridobi ali začuti ob posamezni zgodbi.

Če bi lahko izbirali, kaj bi to bilo: Diorovo kreacijo, avto Buggati ali čevlji oblikovalke Debbie Wingham.

Čevlji so moja šibka točka in menim, da jih ni ni nikoli preveč. Še zlasti ne tako lepih ; ). Torej izbrala bi čevlje.

Je ljubezen res najmočnejše čustvo, kar ga premore človek? Bi si upali trditi, da je na svetu več ljubezni kot jeze?

Ja, ljubezen je najmočnejše in lepše čustvo na svetu. Zaradi nje se svet vrti. Vsekakor.

Se strinjate, da je za lepoto res treba trpeti? Ste bili kdaj v taki situaciji?

Ja, za nekatere dela telesa to res velja in ja, tudi sama sem že bila v takšni situaciji. Tista prava lepota pa sije od znotraj. To močno verjamem in ta je tudi tista najnežnejša in najpomembnejša. Vse je skrito v očeh, menim.

Posvečate veliko časa in denarja svojemu videzu? Brez katerega izdelka ne morete recimo? Ali pa se prepuščate naravnemu izgledu?

Predvsem rada lepo dišim, tako da verjetno največ porabim za dišeče kreme in kakšen dober parfum.

Kaj vključuje vaša ideja o popolnem potovanju – naravo, kulturo ali zgodovino? Če denar ne bi bil problem…

Če denar ne bi bil problem in potovala ves čas in imela več domov po svetu. Zanima me prav vse; narava in naravna čudesa, arhitektura, zgodovina, kultura in ljudje.

Pravijo, da svet postaja ‘ženski’, da mu vse bolj prevladuje ženska energija. Mnenje?

Za popolno ravnovesje je sta potrebni moška in ženska energija. Preveč ene ali druge ni nikoli dobro.

Je prosti čas lahko nekaj, kar danes sodi v kategorijo luksuz? Imajo več prostega časa moški ali ženske?

Prosti čas je luksuz za nekatere, za druge pa stil življenja. Mislim, da za uspeh ni potrebno ves čas delati, samo bolj kvalitetno in takrat, ko je človek najbolj optimalen za delo. Vsak on svojih urah in ob svojem ritmu. Tako je vedno tudi čas za druge stvari.

Koliko je v teh stavkih resnice; premožnejši vedno pravijo, da bolj cenijo kakovost kot količino. Tisti brez dela, službe, v prostem času, ki ga imajo, ne vidijo kakovosti?

Premožnejši ljudje in ljudje brez dela verjetno svet in stvari dojemajo na različen način in tudi koncept količine. Ko imaš količinsko že vse, zagotovo iščeš višjo kvaliteto. Ko nimaš nič, si zadovoljen tudi z nečem manjšim. To ne pomeni, da ljudje brez denarja kvalitete ne vidijo. Denar v nobene primeru ne more kupiti stila in dobrega okusa za stvari.

Kaj pravite na tale potrošniški izrek – ‘Imam premalo denarja, da bi poceni kupoval’?

Delno ja, delno ne. Če imaš malo denarja, želiš da kakovosten izdelek res traja. Vendar pa žal znamka in cena artikla vedno tudi ne zagotavlja kvalitete.

Ima luksuz lahko več obrazov, več zgodb, različne dimenzije,….

Absolutno. Za vsakega je lahko to nekaj drugega. Za  nekatere čas, za nekatere družina, za druge drag avto, čevlji ali obleka. Pri nas imamo najraje takšne, ki kot luksuz, ki si ga lahko privoščijo vidijo križarjenje ; )

Križarjenje je posebna oblika dopustovanja. Sandra nam je skozi osebne odgovore malo orisa svoje delo. Vse Informacije najdete na spletu https://www.krizarjenja-b2b.com/

Križarjenje na križarki ? 🙂
VAS ZANIMA še kakšen Mini luksuz poligraf? TULE

Ste že slišali za beFresh zobne ščetke? Preverite, zakaj so odlične in zakaj jih hočete imeti https://www.befresh.si/

ščetke-bambus
Najdete jih v ekoloških trgovinah, nekaterih specializiranih in lekarnah.

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več