Sabina Remar pravi, da z obleko kažemo tudi spoštovanje

Sabina Remar pravi, da z obleko kažemo tudi spoštovanje

Sabina Remar ni le manekenka in znana osebnost, ki pogosto polni medije, ampak je zanimiva sogovornica. Z veseljem si je vzela čas za naš Mini luksuz poligraf in razmislila ter z nami delila svoje razmišljanje o tem, kaj vse je lahko luksuz. Na eni strani nepozabno doživetje in najdražje v restavraciji Le Cirque v New Yorku, na drugi čas. Ste vedeli, da si je želela plesati? Vabljeni k branju 🙂

Danes imajo ženske več priložnosti, da uresničijo svoje sanje. Ste imeli kdaj velike želje, sanje? So postale resničnost?

Kot mala deklica sem imela veliko željo, povezano s plesom, kar mi še dandanes povzroča grenak priokus. Želja se ni uresničila, življenje samo pa me je popeljalo na novo, drugačno pot, v kateri sem se našla in v kateri neizmerno uživam. To je manekenstvo.

Pa je to tudi najboljši, največji in najpomembnejši dosežek v življenju? Ali kaj drugega?

Za svoje največje in obenem tudi najpomembnejše dosežke v življenju štejem prav vsak sleherni korak na svoji poti do kratkoročnih ali dolgoročnih ciljev. Ničesar ne morem izpostaviti, saj je vsak korak pomemben in nujen za še večji korak v življenju. Kot svoj velik dosežek pa vseeno lahko štejem tudi to, da sem na svoji bolj ali manj medijski poti ostala še vedno tista “stara” Sabina, preprosta in skromna, hvaležna življenju za vsako ponujeno priložnost.

Pogosto pravimo, da so drage, bleščeče obleke razmetavanje z denarjem. Pa vendar, povsem iskreno odgovorite, če bi bili povabljeni na gala večer, bi oblekli kavbojke? Bi se vam to zdelo trenutku primerno?

Prvo, hvaležna sem za to vprašanje. Drugo, pa moram reči, da nikoli ne bom razumela ljudi, ki se oblečejo neprimerno dogodku, na katerega so povabljeni. Dandanes je toliko široke izbire na policah butikov, z dostopnimi cenami, da “bleščečih” in predvsem dogodku primernih oblek res ne manjka. Takih nepremišljenih potez ljudi nikakor ne bi povezovala zgolj z denarjem. To je zame le izgovor in pokazatelj nespoštovanja obiskovalcev do samega dogodka.

 

sabina remar

Se Sabina Remar spomni najbolj okusne ali najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste jo nekoč okusili? Kje, ob kakšni priložnosti?

Precej “zasoljenih” jedi sem poizkusila v svojem življenju. A to ne pomeni, da so bile zaradi tega tudi vse čudovite. Prej nasprotno. Hm…moji najdražji obiski različnih restavracij lahko povežem z obiskom Pariza, Singapurja, tudi Monaca. A tista najdražja je bila po vsej verjetnosti v New Yorku, v restavraciji Le Cirque. Kar se pa tiče najbolj okusnih jedi, pa lahko izpostavim konobo Smokvica na Kornatih in njene predvsem morske specialitete, katere ustvarja prisrčen domačin, pravi maestro svoje kuhinje. Ja, pravo nasprotje prestižnih restavracij.

Kateri film (knjiga) se vam zdi precenjena in ne vredna svoje slave?

Definitivno zbirka knjig erotičnega romana Petdeset odtenkov sive, teme in svobode. Lahko rečem le, da za tem stoji res dober marketing in nič drugega.

Če bi lahko izbirali, kaj bi to bilo: Diorovo kreacijo, avto Buggati ali čevlji oblikovalke Debbie Wingham.

Po vsej verjetnosti bi se odločila za unikatne čeveljce oblikovalke Debbie Wingham. Zakaj? Zato, ker ti čevlji niso samo čevlji, ampak predstavljajo tudi statement kos najvišjega nivoja, in kateri je z lahkoto tudi zelo dober nadomestek dragega nakita.

Je ljubezen res najmočnejše čustvo, kar ga premore človek? Bi si upali trditi, da je na svetu več ljubezni kot jeze?

Jeza je po mojem mnenju velikokrat posledica pomanjkanja ljubezni pri človeku kot takem, tako ljubezni do sebe kot tudi do drugih ter do življenja nasploh. Lahko trdim le to, da si ljudje na splošno želijo več ljubezni v svojih življenjih, a vse prevečkrat tega niso deležni in takrat nastopi vsesplošna jeza.

Se strinjate, da je za lepoto res treba trpeti? Ste bili kdaj v taki situaciji?

Se popolnoma strinjam. No, eni več drugi manj. Jaz osebno sem velikokrat v situaciji, ko za lepoto “pač” malce potrpim. To je predvsem takrat, ko želim izgledati karseda elegantno in zaradi tega cilja trpim v visokih petkah. Namreč že od nekdaj vem, da nisem ustvarjena za “pohajkovanja” v vrtoglavo visokih petah, kar je popolnoma v nasprotju z mojo ‘profesijo’. Hvala Bogu za trend nizkih elegantnih čevljev in superg. 🙂

Posvečate veliko časa in denarja svojemu videzu? Brez katerega izdelka ne morete recimo? Ali pa se prepuščate naravnemu izgledu?

Že od nekdaj mi je bil blizu bolj naraven izgled. Svojemu videzu, s tem mislim predvsem na ustrezno nego kože, posvečam precej časa. Ta del se mi zdi pri vsaki ženski najpomembnejši, šele nato sledijo druge stvari, povezane predvsem z ličenjem. Uporabljam pa večinoma tiste najbolj naravne izdelke, ki so, po mojem mnenju, še kako pomembni za dolgotrajen mladosten in negovan izgled. Težko pa se odločim, kateri je tisti izdelek, brez katerega ne morem, saj se celoten postopek nege ne more izključevati. Izpostavim lahko toner, ki je še kako bistven, saj pripravi kožo na preostale korake. Če povzamem, lahko rečem, da veliko časa posvetim vzdrževanju svojega naravnega izgleda.

Kaj vključuje vaša ideja o popolnem potovanju – naravo, kulturo ali zgodovino? Če denar ne bi bil problem…

Težko vprašanje. Ker sem bolj pustolovske narave, mi vsekakor ustreza mešanica vsega. Težko si predstavljam monotono in preveč načrtovano potovanje, saj se rada odločam za različne aktivnosti v danem trenutku, spontano in nenačrtovano.

 

sabina remar

Sabina se v vlogi modela odlično počuti.

Pravijo, da svet postaja ‘ženski’, da mu vse bolj prevladuje ženska energija. Mnenje?

Vsekakor smo ženske skozi čas naredile velik preskok. Ženska energija je vse bolj prisotna, na vseh nivojih. No, dejstvo je, da je ženska energija, vse od začetka obstoja, bila še kako prisotna, a vse prevečkrat zanemarjena, zatrta in potisnjena v ozadje. Po drugi strani pa me vseeno skrbi tista populacija žensk, ki želi delovati v moškem stilu, predvsem v visokem poslovnem svetu. Menim, da takšne ženske nehote ustvarjajo več škode kot koristi za vse nas, saj je ženska s svojo ženstvenostjo veliko bolj dominantna kot nasprotno. Tu vidim problem zavedanja, s kančkom strahu in prisiljenosti lika, ki nam ne pripada. V ženstvenosti je moč. Ženske naj bodo ženske in pika.

Sabina Remar, je prosti čas lahko nekaj, kar danes sodi v kategorijo luksuz? Imajo več prostega časa moški ali ženske?

Prosti čas je dandanes ena izmed najbolj iskanih in zaželenih vrednot. A problem je v tem, da se ljudje v večini ne ukvarjajo s poslom/dejavnostjo, v kateri bi neizmerno uživali in katera bi jim tako rekoč predstavljala hobi, brez katerega ne bi mogli živeti. Posledično bi se potreba po prostem času razblinila, saj bi delo predstavljalo naš prosti čas. Menim, da imajo več prostega časa moški. Pa ne zato, ker je naš življenjski sistem pač tak, ampak zato, ker si moški svoj prosti čas enostavno vzamejo.

Koliko je v teh stavkih resnice; premožnejši vedno pravijo, da bolj cenijo kakovost kot količino. Tisti brez dela, službe, v prostem času, ki ga imajo, ne vidijo kakovosti?

Menim, da ljudje v velikem pomanjkanju ne doživljajo prosti čas kot nekaj, za kar bi bili lahko hvaležni, saj je le ta namenjen skrbi in premišljevanju kako bodo preživeli dni, ki sledijo. Ljudje so načeloma hvaležni za prosti čas, ki ga lahko kvalitetno in brez slabe vesti izkoristijo. Tistim brez službe pa je ta občutek radosti ob prostih trenutkih odvzet. Skratka začaran krog, ki revnejšim ljudem ne ponuja kakovostnega preživljanja prostega časa.

Kaj pravite na tale potrošniški izrek – ‘Imam premalo denarja, da bi poceni kupoval’?

Izrek mi je blizu in se ga že leta nekako držim tudi sama. Imam premalo denarja, da bi kupovala poceni in posledično tudi nekvalitetne reči, ki imajo krajši rok trajanja oziroma so hitro pokvarljive, nekakovostne. Raje imam manj stvari, tiste, katere res potrebujem in uporabljam, kvalitetne in velikokrat tudi brezčasne. To velja predvsem pri oblekah – kvalitetni, brezčasni kosi, ki nikoli ne razočarajo, tudi če zanje odštejemo nekaj več denarja.

Ima luksuz lahko več obrazov, več zgodb, različne dimenzije,….

Oh, absolutno. Sama pravim, da je luksuz najpogostejši naslov sodobne tragi-komedije. Luksuz lahko skriva pravo bedo v življenjih ljudi, lahko pa je le podaljšana roka k lagodnejšemu vsakdanu. Stvar je namreč v pravilni odločitvi uporabe le-tega. Sicer pa je luksuz kot tak lahko interpretiran in ovrednoten precej različno. Je relativen pojem.

 

VEČ o njej najdete tule:

Sabina Remar in njen FB: https://www.facebook.com/SabinaRemarOfficial/

 

Pa še Instagram https://www.instagram.com/sabinaremar/?hl=en

 

Če pa vas zanima še kakšen drug MINI luksuz poligraf, pokukajte TULE

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več