Ruska Dača vstopa v poletje

Ruska Dača vstopa v poletje

Letošnje koncertno poletje na lokaciji Ruska dača v Zgornjih Gameljnah se uradno prične že 10. junija s prav posebnim koncertom Med iskrenimi ljudmi – V spomin Mojmirju Sepetu. Njegove pesmi in pesmi njegovih glasbenih prijateljev ter sopotnikov bosta prepevali Alenka Godec in Eva Hren. Nihče ne dvomi, da bodo na obrazih tako solze nostalgije, kot radost večne glasbene lepote.

Ruska Dača, primestna vila, zaradi svoje podobe tako imenovana, je neslovenski tip hiše, edinstven v našem prostoru in zato razglašena za kulturni spomenik. Po nekajletni popolni, skrbni zunanji ter notranji prenovi, pri kateri so ohranili pristno podobo hiše iz leta 1908, ko jo je takratni lastnik Franc Petrič obnovil v slogu ruskih počitniških hiš, je lani na posestvu Ruske dače v Zg. Gameljnah svoja vrata odprla tudi kavarna.

Obljubili so, da bo v prihodnje na posestvu Ruske dače možno tudi posedeti ob priljubljeni pijači in slastnih prigrizkih. V hitro drveči čas prinaša kavarnica Ruska dača vse najlepše iz obdobja meščanskega razcveta Ljubljane z začetka 20. stoletja. Skupaj s čudovito opremljeno vilo odpira številne domače ter tudi mednarodne zgodbe tega obdobja, prepleta zgodovinske dogodke in ljudi, ki so jim dali svoj pečat.

Glasbeni večeri v Ruski Dači

Poleg bogastva, ki ga kavarni z vilo daje duh časa, pa na letnem vrtu ponuja čudovit razgled na Šmarno goro, zagotavlja pomirjujoče, sproščujoče okolje, stran od mestnega vrveža in je lahko zatočišče za počitek ter popoln užitek na rekreativni poti kolesarjenja, na izletu, pohodu ali teku ob načrtovanem ali naključnem obisku.

Uvod v poletje 2021-Ruska Dača

V četrtek, 17. junija, bo večer uspešnic najbolj znanih svetovnih muzikalov. Pesmi bosta prepevala slovenski Danny Zuko in slovenska Sandy Olsson, Luka Markus in Saša Lešnjek, ki ju obiskovalci najbolj poznajo iz domače priredbe kultnega muzikala Briljantina. A zapela bosta še številne znane hite drugih muzikalov, tudi nekaj slovenske glasbe bo vmes.

V petek, 18. junija, na Ruski dači gostuje Špas teater v okviru njihovega letošnjega koncepta Špasno poletje, v katerem želijo nasmejati vso Slovenijo. Obiskovalce Ruske dače bo tisti petek zagotovo do solz nasmejal Ranko Babič s svojo uspešnico Kriza srednjih let, v kateri vsakič znova dokazuje, da je kljub igri naraven in super zabaven, da je princ stand-up odrov in kralj dnevnih sob.

V nadaljevanju poletja si bosta roke podajala glasba in zabavne odrske predstave, pa naj seznam odrskih zvezd ostane še presenečenje. Organizatorji razkrivajo, da bo letos kar 24 večernih dogodkov, samo za primerjavo, lani so jih organizirali 17.

Saša Lešnjak in Luka Markus-odličen nastop

Vstopnice za koncertne dogodke na Ruski dači je letos moč kupiti tudi na prodajnih mestih Eventima, kot doslej pa tudi v kavarni Ruske dače. Za gledališke dogodke Špas teatra so vstopnice na voljo tako v Mengšu, kot na Ruski dači. Več informacij pa na vila@ruska-daca.si ali prek telefona: 068 646 148.

Zanimivo doživetje ali samo kofetkanje

Sicer pa prek zime in koronskega obdobja na Ruski dači niso počivali. Posestvo je dodobra prenovljeno, zasajeno z mladimi drevesi, bogatejše za občudovanja vreden ribnik, ob katerem bo čez dan prostor za kavarniško kofetkanje in druge oblike družabnosti, zvečer pa za edinstveno kabarejsko vzdušje pod zvezdami, kot ga ima lahko le Ruska dača. Nova vrtna terasa ob ribniku bo povezala celotno posestvo in tudi osebju močno olajšala strežbo. Kot se za takšen korak spodobi, bo obogatena tudi kavarniška ponudba. Glede na aktualne korona razmere, so se ponovno odprle tudi možnosti za doživetje gledališko – kulinarične Cesarske večerje, vendar le za zaključene družbe do 10 oseb, ki jo organizatorji pripravijo v Zelenem salonu vile.

Vodeni ogledi vile so od vključno 9. junija načrtovani ob sredah ob 18.00 ter tradicionalno tudi ob sobotah ob 11.00 in 12.00. V ekipi Ruske dače so poskrbeli, da bodo gostje navdušeni tudi s ponudbo najboljše kave Illy v njenih številnih različicah, čajev najstarejše čajne hiše v Evropi Dammann Fréres, katere začetki segajo v leto 1692, sladic našega velemojstra slaščičarstva Karima Merdjadija iz Atelieja Karim in drugih priboljškov, ki poleg duše razveseljujejo tudi telo. V kavarniškem paviljonu je prostora za 30 oseb, na dveh vrtnih terasah pa še za okoli 60, v povsem varnih razmerah, ki upoštevajo aktualne zdravstvene ukrepe.

Vas zanima še kakšen turistični članek na portalu Luksuz? Pokukate TULE

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več