Roza oktober in nakup šampinjonov

Roza oktober in nakup šampinjonov

Roza oktober. Mesec, ki je zadnja leta vselej zabeležen tudi z osveščanjem in informativnimi obvestili o raku dojk. Bolezen, s katero se sooča ogromno število žensk. Mnogo jih ozdravi tudi po zaslugi sodobnih naprav, ki so jih pomagala kupiti številna podjetja, pa najsi so s tem poskrbele tudi za svojo promocijo ali ne. Ko zbolimo, se zdi zdravje luksuz. Naj tovrstno zdravljenje ne postane luksuz samo za bogate. Podjetje Hofer se je letos odločilo prispevati v sklad za nakup naprave za meritev sestave telesnih tkiv DXA, ki jo potrebujejo na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Kar pomeni, da imate ves oktober priložnost prispevati tudi vi. Kako?

Roza oktober

Hofer znotraj akcije Roza oktober

Tako, da v kateri od Hoferjevih poslovalnic kupite šampinjone v roza embalaži. Od vsakega paketa bo 10 centov namenjenih v omenjeni sklad. Kako jih pripraviti in zakaj se je vredno potruditi v tovrstnih akcijah, sta posrečeno pokazala Jure Košir in ambasadorka Roza oktobra Jana Koteska. Na dogodku, ki je naznanil pričetek projekta Roza oktober, sta ob pomoči sodelujočih pripravila okusne pirine polnozrnate špagete z brokolijem, šampinjoni in parmezanom. Tekom meseca pa bodo pri Hoferju postregli tudi z drugimi slastnimi idejami, ki nam bodo v oktobru v svoj jedilnik pomagale vključevati šampinjone.

Roza oktober

Letos so akcijo zastavili resno in v sodelovanju z prehranskima strokovnjakinjama

Hranljive recepte je v sodelovanju z nutricionistko Mojco Cepuš pripravila Ana Žontar Kristanc. »Da je to, kar zaužijemo, tudi ključnega pomena za naše zdravje, sem se resno začela zavedati v času bolezni. S tem sem dobila tudi motivacijo za kuhanje, saj si zdrave jedi najbolje pripraviš sam doma. Vesela sem, da se nam je Hofer s šampinjoni ponovno pridružil v rožnatem oktobru, saj šampinjone naravnost obožujem, surove in popečene, danes pa sem dobila še nekaj novih idej za recepte,« pravi Jana Koteska.

Donacija za pomoč vsem onkološkim bolnikom po zdravljenju raka

Roza oktober. Donacija, h kateri bodo lahko prispevali vsi, ki bodo v oktobru kupili roza paket šampinjonov, bo tudi letos namenjena prizadevanjem združenja Europa Donna. »V Europi Donni si prizadevamo širšo slovensko javnost osveščati o pomenu zdravega načina življenja, preventive, zgodnjega odkrivanja, učinkovitega zdravljenja in celostne rehabilitacije pri raku dojk skozi vse leto, v rožnatem oktobru pa te aktivnosti še bolj poudarimo,« pojasnjuje Tanja Španić, predsednica Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna.  VEČ O ZDRUŽENJU

V svetovnem merilu predstavlja rak dojke 22,9 % vseh primerov rakavih bolezni pri ženskah.

Foto: Jani Ugrin

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več