Ringana, končno tudi v Sloveniji

Ste že slišali za olje za umivanje zob? Kultno avstrijsko podjetje Ringana, ki je v tujini že vrsto let sinonim za popolno svežino in naravnost, je prestopilo slovensko mejo. Tudi po zaslugi Mateje Žebovec iz Vodic, ki je želela spektakularne produkte izjemne svežine, ki se težko primerjajo s čim drugim, predstaviti slovenskim uporabnikom. Zakaj? Ker kozmetika, napitki in prehranska dopolnila ne vsebujejo alkohola, sulfatov, sintetičnih dodatkov kot so barvila, dišave, konzervansi, so brez GMO, kar je potrdila tudi organizacija Global 2000.

Ringana

Ringanina partnerica Mateja Žebovec

Podjetje Ringana (www.ringana.com/1272561) je pred dvajsetimi leti ustanovil Andreas Wilfinger. Nudijo 100 odstotno sveže, naravne, veganske izdelke za osebno nego, napitke in zeliščno-začimbno podporo v obliki kapsul, ki so zadolžene za lepoto od znotraj, ki optimalno oskrbijo vaše telo z najbolj učinkovitimi aktivnimi snovmi ter linija za športno vzdržljivost. Produkti so skrbno sestavljeni s pomočjo najsodobnejših znanj ter najsodobnejše tehnologije. Kombinacija sestavin upošteva znanja ajurvede, KTM in alpskega zeliščarstva. Gre za nadgradnjo naravne kozmetike in vitalnih snovi. Zaradi 100 odstotne svežine (nekonzerviranja) ostanejo sestavine oz. produkti učinkoviti. Ringana je prav tako etično in dosledno podjetje, s 30- celo 40% rastjo.

Kako se je začelo…

Ringana

Ringana, povsem naravna izbira odslej tudi pri nas

Ringanin prvi produkt je nastal, ko je pred dvajsetimi leti sin ustanovitelja podjetja od zobne vile prinesel domov zobno pasto. Pojavila se je ideja po zdravi zobni pasti. In nastalo je olje za umivanje zob in razkuževanje celotne ustne votline, ki v celoti nadomesti paste in vodice. To je njihov najbolj prepoznavni produkt še danes in ga ima v Avstriji vsako tretje gospodinjstvo. Omogoča čiščenje zob brez pene, brez fluoridov od 4. leta dalje! Mnogi izdelek poiščejo tudi zato, ker preprečuje razvoj bakterij in uravnava kislino v ustih. Ima certifikat Ecocert seveda. Kaj vsebuje? Sezamovo olje, siliko, kurkumo, brezovo sladilo, mikro fina zrnca iz kremenčevega peska, ki ne poškodujejo sklenine, limonino olje, olje evkaliptusa, olje poprove mete, olje zvezdastega janeža, olje cimeta, olje klinčkov,… 125 ml dobite za 12,20 evrov.

Ringanin slogan: so fresh – so free – so me

Mateja verjame v moč narave

Ime Ringana nas je pripeljalo do Ringanine partnerice Mateje Žebovec, ki v Sloveniji skrbi za informiranost, prepoznavnost in sploh širitev blagovne znamke na našem trgu. Na kozarčku čaja, nekje sredi narave izven prestolnice, je z nami delila svojo zgodbo. »Vedno sem sanjala o nadpovprečnem produktu iz razvite evropske države, ki bi bil novost v

Ringana

Ringana: Startup 2017

Sloveniji ter hkrati o fleksibilnem, pozitivnem delu, pri katerem bi bila tesno povezana z ljudmi, ki radi skrbijo zase in za svoje najbližje. Očitno je bilo moje sanjarjenje in risanje svoje željene oblike dela v prihodnosti v mislih tako močno, da sem se morala srečati z Ringano. Na prvi pogled nič posebnega, še eni od tovrstnih produktov, a vendar je izžarevalo nekaj več. Po skrbnem preučevanju in analiziranju izdelkov ter samega podjetja sem ugotovila, da gre za nadpovprečne produkte in izjemno dosledno podjetje. Začelo se je dobro leto dni nazaj. Še vedno raziskujem, se izobražujem, sprašujem po izkušnjah uporabnikov in ob vseh teh navdušujočih povratnih informacijah hvaležnih strank moja motivacija le še narašča,« pove Mateja, ki jo stranke pogosto kar same najdejo na spletu ali srečajo osebno na predstavitvah. Mateja sicer išče tudi partnerje, a na vprašanje, kako lahko dobijo vsi potrošniki dodatne informacije o izdelkih, pa je odgovorila, da je na voljo na mailu mateja.zebovec@gmail.com ali po telefonu 041 575 779. Več podatkov najdete na www.ringana.com/1272561.

Ključ je v svežini

Kaj je še zanimivo? Ker so izdelki sveži, jih proizvajajo sproti in maksimalno 14 dni skladiščijo v Hartbergu. Zaradi svoje svežine ti izdelki ne stojijo na trgovskih policah, ni zalog in se jih naroča sproti. Od tu izvira tovrsten poslovni model, preko partnerjev. Izdelke prejmete izključno po naročilu. Ringana je za zahtevne uporabnike, za tiste, ki iščejo le najboljše produkte zase in svoje najbližje. Za tiste, ki berejo inci sestavine in se predvsem zavedajo, kaj dajejo nase, posledično tudi vase ter v naše okolje. »Gojene surovine so izključno iz trajnostne, kontrolirane biološke pridelave, dozorene na soncu. Določen delček surovin pa se ne da gojiti in je pridobljen po najvišji možni kvaliteti. Poleg njih se v proizvodnji uporablja samo še sveža, oživljena izvirska voda. Predelava surovin poteka v inovativni, visoki tehnologiji, zaradi katere se maksimalno ohrani vrednost učinkovin ter doseže neprimerljiva kakovost in učinkovitost. Patentiran postopek RINGANA-Freeze-Dry (RFD®) na edinstven način ohranja dragocene vitalne snovi iz rastlin. Zaradi te dovršenosti, produktov tudi ni potrebno shranjevati v hladilniku. Imajo pa tudi rok trajanja, na kar so ponosni. Po preteku tega roka, je možno, da kakšna učinkovina nima več enako polnega delovanja. Produkti so tudi primerno embalirani, skladno z ekološkim reuse-recycle. Embalaža je iz neoporečne plastike in stekla, tisk je rastlinski, bio-bombažne brisačke pa nadomestijo škatlice. Vsi proizvodi so na koncu podvrženi strogi kontroli in testiranjem. Na tej poti nastaja mali, a pomemben prispevek k celostnemu, z naravo povezanemu življenju. Poleg tega je to dokaz, da so učinkovitost, etičnost in luksuz vsekakor združljivi,« poudarja Mateja.

Ringana

Zobno olje Ringana za čiščenje zob-totalen hit

Kozmetika ima certifikat nemškega instituta LACON, za ekološko proizvodnjo. Prehranska dopolnila pa imajo certifikat uveljavljenega nemškega instituta LEFO, ki preverja njihove sestavine in recepturo, kar je med drugim jamstvo za visoko kakovost, pravilno doziranje in pravilno označevanje vsakega posameznega proizvoda. RINGANA je bila v letu 2010 odlikovana z nagrado TRIGOS, ki je nekakšen avstrijski »Oskar« za trajnostno usmerjeno podjetništvo in nagrajuje podjetja z odgovornostjo.

https://www.facebook.com/Ringana-by-Partner-Mateja-%C5%BDebovec-1687296041521421/?fref=ts

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več