Pustni krofi, ki jih ne najdete povsod

Pustni krofi, ki jih ne najdete povsod

Pustni krofi. Zdravi in okusni hkrati? Z lahkoto, če poznate trgovino Presnica. Katja Mrzel, lastnica in kuharska mojstrica pravi takole: misli zdravo, jej z glavo. In tako so nastali tudi pustni krofi. Kljub temu, da so iz pirine moke, brez dodanega klasičnega sladkorja, ohranjajo tradicionalno obliko in njen namen. Posladkati se za pusta s krofi, ki so za ta pustni čas tako zelo razširjeni. Kakšna je njihova zgodba, kdo je Katja in kaj nudijo v trgovini?

Katja Mrzel je ustanoviteljica slovenskega Zelenega ponedeljka. Njene recepte najdete tudi na spletni strani www.zeleniponedeljek.si. Je tudi učiteljica priprave presne hrane, ki širi idejo zdravega prehranjevanja na svojih tečajih presnega gurmanstva. Katja Mrzel že nekaj let živi v vrtincu ustvarjalnosti. Svetovalki za zdravo prehrano in lastnici trgovine Presnica Take-away je vse, kar je povezano s hrano, v čisti užitek. Kot nalašč za naš portal torej, kjer skušamo predstaviti tudi gurmanske užitke in luksuz brbončic. Katja je prepričana, da dobra, z ljubeznijo pripravljena hrana gradi med ljudmi mostove ljubezni, povezanosti, zaupnosti.

Pustni krofi so zakon

Njeno Presnico najdete na Prešernovem trgu, kamor se zlasti v času visokega turizma radi zatečejo tujci, ki znajo ceniti domače, kakovostno, …ki znajo ceniti hrano z višjo vrednostjo. In to njihovi krofi zagotovo so. »V bistvu me je v krofe napotila hčera, saj na tem področju res ne najdemo veliko alternative. Naši krofi so po izgledu krofi, a pečeni v pečici, torej ne ocvrti, polnjeni z mojo posebno lešnikovo kremo ali Katjino marelično marmelado,« pokaže svoje krofe Katja in obenem razlaga njihov nastanek. Prav vsega z menoj seveda ni delala, saj je del recepta vendarle ostal skrivnost, ampak lahko vam povem, da testo vzhaja 24 ur, da namesto sladkorja uporabijo agavin sirup, namesto bele moke pirino. Na litre olja, ki je sicer prisoten pri klasičnem cvrtju krofov, pa tu ni, saj se krofi pečejo v pečici. Zato so ljubi vsem tistim, ki ne marajo bele moke, so lažje prebavljivi in ne napihnejo. Saj res, vsebujejo tudi nekaj ovsene smetane, pa dragoceno burbonsko vanilijo,…njihova lešnikova krema pa vsebuje kar 67 odstotkov lešnikov!

Lastnica in idejna vodja trgovine in spletne strani vedno poudarja, da je pestrost hrane pomembna. Nekoč je bila presnojedka, zdaj zase pravi, da je zdravojedka. Če vas slučajno zanima njeno znanje, ki je res široko, se lahko udeležite brezplačnega predavanja v Trzinu, kjer ima Presnica tudi svoje prostore. Zase vem, da mi je odkritje drugačnih krofov polepšalo dan, zato iskreno svetujem. PUST je pred vrati!! Pustni krofi pa prav tako. http://www.presnica.com

pustni krofi

Presnica – za vse zdravojedce

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več