Praznična darila so tudi objemi

Praznična darila so tudi objemi

Praznična darila niso zavita samo v svetleč papir in velike denarne izdatke. Prihajajo v različnih oblikah. Nič ni narobe, če se odločite nekomu podariti vikend paket v dvoje v kakšnih termah in mu pričarate lepe skupne dneve, ali kupite mami kremo, ki jo že dolgo gleda. Ali prinesete bon, s katerim si bo hčera kupila kaj lepega. A vendar se darila skrivajo tudi drugje. Včasih v besedah, včasih v spominih, objemih.

Zadnjič dobim sporočilo: Dragi fb in sicer prijatelji! Potrebujem vašo pomoč. Vabim vas k sodelovanju v nečem izredno lepem, ganljivem in srčnem. V sklopu projektov za starejše sem s svojo prijateljico Petjo tokrat prišla na idejo, da bi z lepo besedo polepšali praznične dni starejšim. Bodite tudi vi delček nečesa velikega. Vse kar vas prosim je, da napišete kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Pomembno je, da je napisano na roke, da so črke dovolj velike in berljive , ter da poleg še kaj prilepite ali narišete. Lahko priložite tudi kakšno fotografijo. To pismo naslovite na Ana Petrič, DEOS Center starejših Notranje Gorice, Gmajna 7, 1357 Notranje Gorice. Na hrbtno stran pa zapišite pošiljatelja (sebe). Vsako pismo bom pogledala, vložila v novo kuverto in nanjo napisala ime in priimek enega izmed stanovalcev (zaradi varstva podatkov). Takšnih pisem potrebujem najmanj 200. Prav vsako pa bo izročeno stanovalcu ali stanovalki v njegovi sobi, po potrebi prebrano in prilepljeno na steno. Kako naj bi bilo pismo videti lahko pogledate pod objavo besedila. Lahko mi verjamete, da bo to nekaj izredno lepega in globokega saj starejši v času napredka tehnologije dobivajo vse manj pisem in voščil, marsikdo pa niti nikogar nima, da bi lahko kaj prejel. Bodite vi ta nekdo.

praznična darila

Še je čas za kakšno dobro delo. Bodite Božiček dobrih misli.

Kako zelo res! Praznična darila so različnih oblik, vsebin, cen. Prazniki so zato, da se nekdo na vas spomni.  Da vas objame, zaželi še naprej zdravje in vam pove, da vas ima rad. Da je vesel vaše bližine in da mu lepšate dneve. Danes je vedno več ljudi osamljenih. Lačnih toplih besed, objemov. Željnih klepeta in smeha. Pomislite, kako bi lahko razveselili svoje bližnje na pristen način, ne le s hitrim klikom na FB, dasiravno tudi sodobna družabna omrežja imajo svoje prednosti.

Z veseljem sem se lotila tega pisma. Upam, da bodo nekomu polepšal konec leta. Danes bomo postavljali smrekico, skupaj. Napekli piškotov, ker prazniki dišijo. V teh tednih bomo osebno obiskali prijatelje, ker na prijatelje enostavno ne pozabiš. Dvigneš telefon in pokličeš. Ne iščeš izgovor, da nimaš časa. Čeprav mnogi pravijo, da je december tak hektičen mesec, ko je vsega preveč in da jim gre na koncu že vse na živce. Samo vi ste tisti, ki lahko žogico umirite. Saj ni treba tekat po trgovinah in zapravljat brezglavo. Sedite v avto in pojdite k staršem na obisk. Kavo prinesite s seboj, pa ne pozabite pustiti veliko objemov. Naši starši (upam, da niste imeli slabega otroštva) so nas veliko objemali. Zdaj jim vrnite.  Skuhajte kakšno vino s cimetom in povabite sosede na partijo kart. Razdajajte se s toplino. Ne iščite pri ljudeh slabosti, ampak dobre plati.

In pomislite, kako lahko še koga obdarite. Midve s hčerko vsako leto obiščeva stran Božiček za en dan. Izbereš otroka, starost in mu pripraviš paketek. Ga lepo oviješ in odneseš na dogovorjena zbirna mesta, ki so v Sloveniji odlično organizirana. Zdaj je rok za oddajo božičkovih daril že mimo, a kljub temu je čas za dobra dela. Ta čas pravzaprav nikoli ne mine ????

Prazniki so torej luksuz na eni strani za tiste, ki odhajajo v vroče kraje, ker so morda za potovanje dolgo varčevali ali pa si enostavno to lahko privoščijo. Za nekoga, ki ima časa na pretek, ki iz dneva v dan čaka na kakšno priložnost, na prijazen nasmeh, bo pravi luksuz, če bi boste za njega vzeli čas. Praznična darila so lahko navdih.

…………………………………………………………………………………………………………….

Kliknite na banner, spoznajte podjetje MSD

 

 

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več