Popravilo zob v Umagu

Popravilo zob v Umagu

Kam na popravilo zob?

Kako to, da lahko odštejemo za nov avto in zavarovanje, ko pa bi morali na popravilo zob, zmanjka denarja? Nikoli nam ne bi smelo biti žal evrov za zdrave, lepe zobe. Lep nasmeh je pokazatelj naše odgovornosti do lastnega telesa. To je pred leti spoznala tudi kolegica, ki se je odločila za zobozdravstveno ordinacijo v Umagu. Do takrat sem bila do storitev na hrvaški strani skeptična. Potem pa sem spoznala dr. med. dent. Eriko Stocovaz. In ne poznam pacienta, ki bi bil nezadovoljen z njenim pristopom.

popravilo zob

Erika Stocovaz

Popravilo zob. Aktualna tema zadnje čase. Ljudje smo res barviti. Ko spoznamo novega soseda, sodelavca ali mimoidočega, opazujemo različne reči. Jaz na primer najprej pogledam nasmeh, natančneje zobe in vržem oči na njegove nohte. Pa si ne morem pomagat. Kasneje pride v ospredje seveda posameznikov karakter, ampak prvi stik ni zanemarljiv. Ravno nasprotno, je izjemno pomemben. Erikin nasmeh je brezhiben. Seveda, zobje so njena profesija, ki se ji posveča že dolga leta. Pravzaprav je ambulanta pri Stocovazovih v Umagu družinsko obarvana. S poslom je začel že oče, kot zobotehnik v Nemčiji.  Potem pa se je pred približno 16 leti odločil doma, poleg zobotehnične dejavnosti, odpreti tudi ordinacijo, ki so jo v letu 2014 popolnoma renovirali in jo spremenili v moderen stomatološki center po evropskih standardih, kjer v dveh tednih pridejo na vrsto tudi mnogi pacienti iz sosednjih držav. Družinski posel torej, kamor sta poleg očeta in hčere Erike, doktorice dentalne medicine,  vključena še brat zobotehnik in mama zobozdravstvena asistentka.

Visoke ambicije

»Pri svojem delu uživam in moja največja želja je, da lahko ljudem vračam nasmeh na ustnice. Razlogov, zakaj z nasmehom niso zadovoljni ljudje, so različni. Krivi so lahko genetski vzroki, travmatične izkušnje, bolezni, pomanjkanje financ. Dejstvo je, da v 90-tih odstotkih ljudje ob prvem srečanju opazijo izgled in stanje vaših zob. In če jim uspem vrniti sijaj, izgled zob in nasmeh, sem jim uspela vrniti tudi samozavest, zdravje in srečo. Ko se 30 letno dekle, ki je zobe izgubila zaradi bolezni, po šestih letih spet zasmeje, mi zaigra srce,« pove Erika, ki ima v takih primerih tudi terapevtsko vlogo. Popravilo zob je torej tudi dejanje za večjo samozavest.

Erika rada vidi, da jo pacienti prej spoznajo, zato pove: Študirala sem v Reki na stomatološki fakulteti, ki je del medicinske fakultete reške univerze. Študij sem vpisala leta 2007 in pred rokom zaključila. Že med študijem sem nabira dragocene izkušnje, saj sem ob popoldnevih prostovoljno asistirala v zasebni ordinaciji dr. Iva Brauta v Reki,« doda stomatologinja. Dr. Ivo Braut je sicer na hrvaškem cenjeno ime na področju dentalne medicine. Med drugim je članica ITI (International Team for Implantology) – mednarodne skupine za implantologijo. V okviru tega se sestajajo približno štirikrat leto na študijskih delavnicah, kjer predebatirajo o vseh mogočih novostih s področja implantologije, protetike, kirurgije in estetike. Erika vas z nasmehom pričaka, od nje se vi poslovite z nasmehom. Popravilo zob je menda pri njej prijetno, kar je za nekatere zelo pomemben podatek.

V vednost: Kot člani organizacije ITI (International Team of Implantology), imajo certifikat in so ena redkih ordinacij, kjer so usposobljeni za plitko sedacijo z dušikovim oksidom (N2O). Slednja njihovim pacientom omogoča brezbolečinske posege. Nenehna izobraževanja so njihova stalnica, tako na Hrvaškem kot v Švici, Avstriji in drugje po Evropi.

 

Kaj pravijo na forumih?

Kje jih najdete? TULE

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, žena, mati, večna optimistka in iskalka boljšega jutri.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več
Pridružite se nam

Pridružite se nam

Bodite obveščeni o novostih, zanimivostih in novih zapisih LUKSUZ.

Zasebnost

Za dokončanje potrebujete le še potrditi vaš e-naslov, na katerega smo vam poslali sporočilo.