Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletnega portala Luksuz.net so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletnim portalom Luksuz.net (v nadaljevanju tudi » LUKSUZ.«) upravlja podjetje Ansur Trade d.o.o., Bukovica pri Vodicah 55, 1217 Vodice, Matična številka: 7231997000, Davčna številka SI: 55979645.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletnega portala LUKSUZ., pravice in obveznosti uporabnika ter urejajo poslovni odnos med LUKSUZ. in oglaševalski naročniki ter ostalimi strankami. Naročnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (dogovora o spletnem oglaševanju). Naročnik, oglaševalec oziroma stranka je vsakič posebej opozorjena na splošne pogoje poslovanja in z naročilom oglaševanja potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled na spletni strani www.luksuz.net.

Vrste uporabnikov

Spletni portal LUKSUZ. ima dve vrsti uporabnikov:

 • Gostje
 • Gostje, pridruženi na e-novice

Vsi naročniki, oglaševalci in ostale stranke spadajo v eno izmed zgornjih kategorij in se na spletni strani ne ločijo.

Dostopnost informacij

LUKSUZ. se zavezuje, da bo naročniku, oglaševalcu in ostalim strankam še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju LUKSUZ. (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti paketov oglaševanja in ostalih storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),
 • dostopnost oglaševanja in ostalih storitev,
 • pogoje oglaševanja in ostalih storitev (ter način in rok izvedbe),
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke, ostale stroške in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med LUKSUZ. In naročnikom, oglaševalcem in drugimi strankami je na spletnem portalu LUKSUZ. sklenjena v trenutku, ko LUKSUZ. kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila oglaševanja oziroma vseh ostalih storitev. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za LUKSUZ. kot za naročnika, oglaševalca in vse druge stranke. Kot naročnik, oglaševalec oziroma druga stranka velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku LUKSUZ.

Načini plačila

LUKSUZ. omogoča plačilo z nakazilom na račun LUKSUZ. po ponudbi/predračunu. Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obedelave. Ob drugačnem dogovoru se ponudba/predračun plačata z odlogom.

Izdaja računa

LUKSUZ. po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega stika lahko naročnik prejme natisnjen račun.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z naročilom.

Naročnik je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

pastedGraphic.png

Varnost

LUKSUZ. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva.

Varovanje osebnih podatkov

LUKSUZ. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

LUKSUZ. za nedoločen čas hrani naslednje podatke gostov, pridruženih na e-novice LUKSUZ.: ime in priimek, e-poštni naslov, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z LUKSUZ. ekipo.

LUKSUZ. navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe obveščanje gostov (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z naročniki, oglaševalci in ostalimi strankami.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za goste LUKSUZ. ne hrani osebnih podatkov. 

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova.

Komunikacija

LUKSUZ. bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Obveščevalna elektronska sporočila LUKSUZ. bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot obvestilo o novih zapisih,
 • pošiljatelj LUKSUZ. bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo LUKSUZ. izrecno spoštoval.

Pritožbe in spori

LUKSUZ. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. LUKSUZ. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se naročnik s ponudnikom LUKSUZ. lahko poveže po elektronski pošti info@luksuz.net. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@luksuz.net. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

LUKSUZ. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si LUKSUZ. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Ansur Trade d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

LUKSUZ., ki kot ponudnik oglasnega prostora, oglaševanja na spletu in podobnih storitev na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več