Select Page

Plusi in minusi -Terme Topolšica

Plusi in minusi -Terme Topolšica

Ste si kdaj zaželeli vikend paket s prijatelji ali prijateljicami? V kakšnih toplicah? Tovrstnih izkušenj je dandanes vedno več. Ženske se do sitega naklepetajo, naplavajo, nasavnajo, moški se doma odpočijejo ženskega klepetanja in pospravljanja. Tako pač je. Moj izbor, ki se je pripetil kakšen mesec dni nazaj, so bile Terme Topolšica. Ker sem se hotela prepričati, če se tam res zbirajo samo upokojenci in kako tekmujejo z ostalimi termami.

Terme Topolšica. Vikend je bil super. Klepetanja toliko, da so že bolela usta in ušesa. Kaj pa lahko povem o hotelu Vesna in bližnjem spa centru? Spletna stran privlačno pove, da je moč termalne vode v dolino Toplice obiskovalce privabljala že v 16. stoletju. Nadnjo se je navduševal celo ljubljanski škof Tomaž Hren. Toplice, znane kot Florjanove, so leta 1838 odprli za javnost. Za izkoriščanje v zdravilne namene je bil termalni izvir urejen šele šest desetletij kasneje. Takrat so zgradili prve stavbe za sezonske goste. Ob prelomu stoletja pa se je v Topolšici že pričelo strokovno vodeno fizikalno-dietno zdravilišče. Sobe, ki smo jih imeli v ‘novem’ delu Hotela Vesna, so bile običajne. Postelja meni primerna, blazina niti ne tako velika (v hotelih imajo najpogosteje gromozansko velike pouštre, kot da bi hoteli vso noč gledati TV), balkonček s krasnim pogledom na naravo. Kopalnica solidna, tudi solidno počiščeno. A če ne bi ves čas ponavljali, da smo v ‘novem’ delu hotela Vesna, morda niti ne bi bila pozorna na številne razpoke, odpadajoč omet, ki je pričal o tem, da že dolgo temu ne moremo več reči novi del. Imam tudi eno navado, ki se je kar držim in sicer vedno grem pogledat stranišča, ko pridem v nov kraj. Jah, no, pajčevine je treba pospravit. Pa kakšne stare, popraskane jeklene cevi, ki se zdijo, da so tam že od pamtiveka. Ko plavaš v zunanjem bazenu in si zoprno natančen, opaziš, da ne bi škodilo, če bi robove bazena sanirali. Ali vsaj očistili fuge ploščic. Ne morem, da me to ne bi motilo. In ne me skušat prepričat, da se tega ne da. Seveda se da. Podrobnosti so pomembne. Hrana – običajna. Sem pa v hotelski kavarni doživela nekaj zelo zanimivega. Kavo so mi postregli z medom. Priložena je bila vrečkica medu za kavo in povem vam, da je bila odlična. Kot je bila odlična ponudba storitev v Wellness centru Zala. Kapo dol. Zato me potem ni več presenečalo, da je v hotelu veliko Avstrijcev in Italijanov, ki za relativno malo denarja dobijo odlično ponudbo v wellnesu.

Terme Topolšica

Moje prvo srečanje kave z medom

Plusi in minusi torej. Luksuz na eni in pomanjkljivosti na drugi. A menda že obnavljajo…če bodo znali sprejeti tudi kritike, bodo še daleč prišli.

 

 

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, žena, mati, večna optimistka in iskalka boljšega jutri.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več
Pridružite se nam

Pridružite se nam

Bodite obveščeni o novostih, zanimivostih in novih zapisih LUKSUZ.

Zasebnost

Za dokončanje potrebujete le še potrditi vaš e-naslov, na katerega smo vam poslali sporočilo.