Nuška Drašček o luksuzu

Nuška Drašček o luksuzu

Ljubitelji kakovostne glasbe, pozor. Konec junija, natančneje 16.6. bo sredi Ljubljane ogleda vreden dogodek. ‘Od opere do muzikala’ z Nuško Drašček in orkestrom Slovenske filharmonije je zagotovo nekaj, kar napolni vse čute z veliko blaženostjo. Pevka Nuška Drašček je ena tistih izjemnih osebnosti na slovenski sceni, s katero se radi ponašamo vsi Slovenci. Na splošno imamo še nekaj kakovostnih pevce in izvajalcev, na katere smo lahko ponosni, zato vabim k poslušanju in ogledu. Privoščite si nekaj lepega.

Nuška Drašček, saj jo poznate ne? Orkester Slovenske filharmonije vas ob začetku vpisa abonmajev vabi na pokušino glasbenih užitkov sezone 2017/18. Sprehod skozi zakladnico klasičnih mojstrovin – od Mozartovih oper do muzikala – bo vodil dirigent Simon Dvoršak, solistka večera pa bo naša vsestranska pevka Nuška Drašček, ki se bo občinstvu predstavila s pravim “cross-over” programom, ki bo segal od znanih opernih arij Carmen, Dalile in Pepelke, pa vse do pesmi iz muzikalov, kot so Evita, My Fair Lady in Lepotica in zver. To bo zanjo prvi večji projekt, na katerem se bo občinstvu predstavila s tako raznolikim repertoarjem. Posebej za spletno stran luksuz.net je odgovorila na nekaj vprašanj, ki sodijo prav k nam. Vas zanima Filharmonija?

Ko najprej rečemo luksuz, na kaj pomislite?

Na ležernost, užitek, brezskrbnost…ne toliko vezano na materialne dobrine, temveč bolj v smislu gospodarjenja s svojim časom, svobode…

Kaj je za slovensko družbo razkošje in luksuz? Imamo Slovenci drugačen odnos do tega pojma in predstave kot recimo na severu Evrope, Aziji, Afriki?

Za druge družbe težko rečem, ni pa nobena skrivnost, da je v nekaterih delih sveta na žalost že pitna voda luksuz. Pri Slovencih se mi zdi, da kot luksuz pojmujemo predvsem materialne dobrine  in to tiste, ki so nam in našemu proračunu rahlo ali popolnoma nedosegljive.

Bi se strinjali, da je luksuz za vsakogar nekaj drugega in da ima drugačno ceno?

Absolutno.

Kaj je vaša najbolj luksuzna izkušnja potovanja?

Če pogledam finančno, so me enkrat prestavili v 1. razred na poti iz Kanade v Slovenijo…pa tudi tretma na turneji z Ano Netrebko in Slovensko filharmonijo je bil luksuzen v smislu koncertov, hotelov. Sicer je pa luksuz potovati s prijatelji, imeti čas in se smejati, tako da sem ob tem vprašanju najprej pomislila na turneje, ki sem jih dala čez z APZ Tone Tomšič in Perpetuum Jazzile-ko je bilo naporno in vrhunsko hkrati.

Tudi glasbeno doživetje je lahko bogato, luksuzno, izjemno. Zakaj?

Zato, ker te notranje obogati; ker po nekem doživetju, ki se te dotakne, nisi več enak, ne kot poslušalec ne kot izvajalec. Nečesa v tebi se dotakne, spremeni…to je meni neprecenljivo.

nuška drašček

Vedno urejena Nuška Drašček

 

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več