Nuša Rojs pravi, da je lepota povsod

Nuša Rojs pravi, da je lepota povsod

Mini luksuz poligraf in pevka Nuša Rojs

Temnolasa pevka Nuša Rojs je pred časom opozorila nase s hudomušno pesmijo Dvojka. Marsikdo je takoj ugibal, ali je bila pesem nemara namenjena gospodu Savršenemu. Besedilo pesmi, ki je zelo barvito in igrivo, zagotovo podaja marsikakšen odgovor, je pa Nuša Mila kaj kmalu zamenjala za novega simpatičnega moškega, ki mu je ime Aljaž in je dosegel, da je Nuša plesala samo zanj.  Pesem Dvojka je nastala v sodelovanju z izjemno priljubljenim producentom Bojanom Šerugo, ki že več desetletij skrbi za hite tako slovenskih kot hrvaških izvajalcev. Čeprav Nuša piše besedila svojih pesmi sama, je tokrat odpela besedilo, ki ga je napisal nekdo drug, ampak se je s tematiko takoj poistovetila. Na vprašanja portala Luksuz.net je Nuša Rojs odgovorila takoj.

Danes imajo ženske več priložnosti, da uresničijo svoje sanje. Ste imeli kdaj velike želje, sanje? So postale resničnost?

Imela sem velike sanje, da bi lahko pomagala vsem, ki potrebujejo pomoč. Da bi širila ljubezen in dobro voljo med vse ljudi. Zato sem želela postati prepoznavna in vplivna oz. ‘slavna’. Mislila sem, da moram imeti veliko denarja, veliko poznanstev in vplivnih ljudi, da bi lahko delala dobro in vplivala na življenja ljudi. Zdaj vem, da ne potrebujem denarja in poznanstev, da bi vplivala na ljudi in jim pomagala. Dovolj je že to, da se sama trudim biti boljša oseba in s tem tudi drugim za vzgled, da postanejo boljša verzija sebe. 

Pa je to tudi najboljši, največji in najpomembnejši dosežek v življenju? Ali kaj drugega?

Mislim, da je največji dosežek v življenju ta, da znaš ceniti kar imaš. Da odkriješ in razviješ svoje talente. Da nesebično daješ oz. deliš svoj čas, denar, ljubezen, srečo…

Pogosto pravimo, da so drage, bleščeče obleke razmetavanje z denarjem. Pa vendar, povsem iskreno odgovorite, če bi bili povabljeni na gala večer, bi oblekli kavbojke? Bi se vam to zdelo trenutku primerno?

Jaz se oblačim po svojem občutku. Sprejemam drugačnost in raznolikost, če bi kdorkoli oblekel trenerko je to njegova odločitev, zato ne bi presojala ali je primerno ali ne. Jaz pa bi oblekla tisto kar bi se meni v tistem trenutku zazdelo primerno.

Se spomnite najbolj okusne ali najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste jo nekoč okusili? Kje, ob kakšni priložnosti?

Veliko je bilo okusnih, extra dragih nisem preizkušala.

Kateri film (knjiga) se vam zdi precenjena in ne vredna svoje slave?

Nič mi ne pade na pamet.

nuša rojs
Nuša Rojs se odlično počuti pred mikrofonom.

Če bi lahko izbirali, kaj bi to bilo: Diorovo kreacijo, avto Buggati ali čevlji oblikovalke Debbie Wingham.

Trenutno sem brez osebnega avtomobila, tako da bi bila vesela katerekoli znamke avtomobila. Drugače ne izbiram po znamkah. Nimam nekega nagnjenja k določenim kreacijam. Kar vidim in se mi zdi zanimivo, poskusim in če mi je všeč oz. se v tem dobro počutim (če je cena meni dostopna, če to res potrebujem oz. si želim) je moje.

Je ljubezen res najmočnejše čustvo, kar ga premore človek? Bi si upali trditi, da je na svetu več ljubezni kot jeze?

Kjer je veliko svetlobe je tudi veliko senc; velja sprejeti obe strani. Mislim, da je nekje 50/50. Kot dan in noč v različnih letnih časih. Včasih več, drugič manj, a ko pogledaš povprečje, tu nekje…

Se strinjate, da je za lepoto res treba trpeti? Ste bili kdaj v taki situaciji?

Ne. Lepota je v vsem, samo videti jo moramo. V kolikor se nam kaj ne zdi lepo in želimo to spremeniti, zna priti do trpljenja, a zato temu ne morem reči, da je za lepoto treba trpeti – trpimo kvečemu pri spreminjanju stvari, izgleda ali osebnosti.

Posvečate veliko časa in denarja svojemu videzu? Brez katerega izdelka ne morete recimo? Ali pa se prepuščate naravnemu izgledu?

Prepuščam se naravnemu izgledu. Vseeno pa negujem kožo in lase z naravnimi proizvodi. Odkrito – začeti ali končati vsak dan z zobno ščetko, zobno pasto, nitko, milom, glavnikom. Brez tega se počutim popolnoma zanemarjeno. Vse ostalo (krema za obraz, olje, ) pa mi je sicer enako pomembno, a vseeno bi zdržala tudi brez tega, če bi se kdaj znašla v težki situaciji.

Kaj vključuje vaša ideja o popolnem potovanju – naravo, kulturo ali zgodovino? Če denar ne bi bil problem…

Drugačne kraje, naravo, kulturo, vseeno – zagotovo pa aktivno športno, vključno z sprostitvenimi tretmaji, dobro hrano in glasbo.

Pravijo, da svet postaja ‘ženski’, da mu vse bolj prevladuje ženska energija. Kaj meni Nuša Rojs?

Opažam, da se ljudje vedno bolj umikajo v naravo, posvečajo samim sebi oz. osebnemu zadovoljstvu. To mi je všeč.

Je prosti čas lahko nekaj, kar danes sodi v kategorijo luksuz? Imajo več prostega časa moški ali ženske?

Odvisno od posameznika in njegovega življenjskega stila.

Koliko je v teh stavkih resnice; premožnejši vedno pravijo, da bolj cenijo kakovost kot količino. Tisti brez dela, službe, v prostem času, ki ga imajo, ne vidijo kakovosti?

V večini primerov se bi naj kakovost dražje zaračunala, a daleč od tega, da bi veljalo vse dražje za najkvalitetnejše.  Veliko izdelkov je že padlo na preizkusu in izkazalo se je, da so nizko kategorični izdelki povsem ali celo bolj kakovostni od dražjih znamk. Za nakup kvalitetnega in ugodnega izdelka ali storitve si je potrebno vzeti malce več časa in se pravilno informirati. Premožnejši to govorijo verjetno zato, ker se jim ne da opravljati raziskav, itak imajo denar, zato  zaupajo da je dražje pac najboljše in nudi najboljšo kakovost.

Kaj pravite na tale potrošniški izrek – ‘Imam premalo denarja, da bi poceni kupoval’?

Da je treba opraviti nakup premišljeno, razmišljati na dolgi rok.

 Ima luksuz lahko več obrazov, več zgodb, različne dimenzije?

Seveda, v nekaterih krajih je luksuz vodovod, elektrika, postelja in vsak dan topel obrok. Za nas, ki vse to imamo že od malega, je to standard in je luksuz jahta, počitniška hiša. Za nekoga, ki je deloholik in ima morda vse te omenjene luksuzne stvari, je luksuz prost dan. Za nekoga, ki je bolan, pa si ne more privoščit zdravil, so luksuz zdravila. Lahko bi rekla, da je luksuz nekaj, kar si vsi želimo pa se nam nekako zdi nedostopno. Čeprav bi se morali vsi zavedati, da je največji luksuz čas in živeti v tem trenutku.

“Rada bi se preizkusila kdaj tudi v kakšnem gledališču ali filmu, ne samo v svojih videospotih.”

Nuša Rojs

Spot za pesem Dvojka, ki jo poje Nuša Rojs, si lahko ogledate na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=TQF-vEipyHk

 FOTO: Luka Rebol

Avtorji pesmi Dvojka: B. Šeruga -P. Osljaj/ B. Šeruga -V. Anderlič/B. Šeruga

Vas zanima še kakšen Mini luksuz poligraf? KLIKNITE TULE

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več