Nega las pozimi je resna stvar

Nega las pozimi je resna stvar

Nega las je danes prava znanost. Interes in želja po sijočih, krasnih, negovanih laseh (pa ne samo med ženskami) je področje, ki posledično rojeva vse več različnih lasnih kozmetičnih proizvodov in polni frizerske salone. Evo, to področje zagotovo spada v luksuz vsakodnevnega življenja. In zanimivo je, da nekatere dame celo na malico ne gredo, da bodo lahko privarčevale za pričesko. Kajti v prestolnici lahko na mesec za pričesko odštejete tudi 100 evrov. Lahko rečemo, da je to poklic, ki ne bo nikoli zamrl. Nekje na meji med Krtino in Moravčami stoji salon Šifra44. Tja ne hodijo le zaradi predolgih ali sivih las. Tja gredo po nasvet….

Lastnica salona Barbara Potočnik se je kalila v Ljubljani, nadzirala precej bodočih frizerk in jim skušala dopovedati, da to ni samo poklic po sili razmer in šolanje v zadnjem trenutku, ampak ima svoj namen. Predstavljajte si, da je izgled naših politikov, državnih predstavnikov, direktorjev, kulturnikov,…tudi v njihovih rokah. In izgled danes JE pomemben. Sem sodi nega las, ki še vedno veljajo za naravni telesni okras.

Glede zimo, zimo belo in mraz, ki nas ob jutrih pričaka, se je dobro vprašati, kaj lahko storimo za lase v tem času. Zaščitimo telo, roke, vrat…kaj pa naši lasje? Po nasvet smo skočili k Barbari, ki pravi takole:

»Lasje pozimi so lahko v slabem stanju. Luskaste celice las pozimi zaradi mraza rahlo odstopijo, las je ranljiv in se hitreje poškoduje.«

Zato je potrebno:

– vlaženje las

– zaščita pred mrazom (pokrivalo)

– redna nega (maske, obisk frizerja, redno striženje konic, uporaba vlažilnih preparatov za konice, razna olja primerna za lase)

»Velik problem pozimi so tudi tako imenovani naelektreni (leteči) lasje. Do tega pride predvsem zaradi temperaturne razlike zraka zunaj in znotraj. Losjon za nego rok ali balzam za nego ustnic nam v žepu oz. torbici služita za prvo pomoč pri pojavu “letečih” las.

Na mokrih laseh…

Če želite ukrotiti svoje naelektrene lase, lahko uporabite visoko vlažilne šampone, ki so namenjeni prav temu. V takem primeru med nakupom poiščite šampon, na katerem piše »anti-frizz shampoo«. Naelektrene lase je možno odpraviti tudi z uporabo vlažilnega balzama, ki ga pustite delovati 10 do 15 minut, v tem času pa lase zavijte v brisačo. Na oprane lase nanesite še malo pene in pustite, da se posušijo na zraku. Las ne češite, dokler niso povsem suhi. Na mokre lase lahko nanesete tudi silikonski gel, kremo ali serum, ki bodo prav tako poskrbeli, da bodo lasje lepi in gladki.

Na suhih laseh…..

Silikonski gel lahko uporabite tudi na suhih laseh, ko opazite, da postajajo živahni. Poleg tega, da bo odpravil naelektrenost, bo hkrati pripomogel tudi k ohranjanju zdrave strukture las in lasnih konic. Izdelki proti naelektrenosti las so na voljo tudi v obliki razpršila, kreme, seruma ali fluida. Če uporabljate likalnik za lase, lahko izsušitev ter posledično naelektrenost las preprečite z predhodno uporabo izdelkov, ki so namenjeni prav zaščiti las ob izpostavljenosti visokim temperaturam. Kadar pa ni pri roki nobenega izdelka, pa je dobrodošlih tudi nekaj kapljic vode.

nega las pozimi

Nega las pozimi je resna stvar; kot smo povedali v uvodu 🙂

https://www.facebook.com/pages/category/Hair-Salon/%C5%A0ifra-44-Barbara-Poto%C4%8Dnik-sp-1653635554952480/

Vas zanima še kakšen članek na portalu? TULE

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, žena, mati, večna optimistka in iskalka boljšega jutri.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več
Pridružite se nam

Pridružite se nam

Bodite obveščeni o novostih, zanimivostih in novih zapisih LUKSUZ.

Zasebnost

Za dokončanje potrebujete le še potrditi vaš e-naslov, na katerega smo vam poslali sporočilo.