Narejeno s srcem-nakit s podpisom

Narejeno s srcem-nakit s podpisom

Izpod prstov Mance Grubič se rodi prelep nakit, ki so si ga zaželeli tudi čez veliko lužo, v New Yorku. Posavka Manca prihaja iz mojega rojstnega kraja Brestanice, kjer stoji med drugim najstarejši grad v Sloveniji. Njeno ustvarjanje se je začelo po težje operacije kolena, ko je bila skoraj priklenjena na posteljo. Smisel za drugačno in lepo ter želja po uspehu jo je pripeljala do točke, ko bo z blagovno znamko Manca-narejeno s srcem začela povsem na svoje. Njen nakit je luksuz svoje vrste.

narejeno s srcem

Manca-narejeno s srcem
Nakit s posebnim občutkom za estetiko

Manca je nekdanja odbojkašica iz odbojkarske družine, sicer mamica dveh deklic, ki so jo pred dobrimi tremi leti hude poškodbe kolen priklenile na posteljo. Srečale sva se v njenem stanovanju v Brestanici, dan po srednjeveškem dnevu na gradu, kjer je bila ena od aktivnih udeležencev. Mimogrede, tam jo boste našli tudi naslednje leto.

narejeno s srcem

Manco boste srečali na delavnicah in kreativnih stojnicah. Njen nakit pa celo v Ameriki.

»Ker nisem želela biti nekoristna in obremenjevati družine, sem začela izdelovati nakit. Začetki so bili nerodni, a sem vztrajala,« je povedala. Danes njen nakit na mimoidočih prepoznajo tudi tisti, ki Mance osebno ne poznajo. Poleg tega, da nakit dobite pri njej osebno, ga prodaja v nekaj trgovinah in kar je še posebej zanimivo, tudi v New Yorku. Vse kose izdeluje ročno, iz umetne mase, z različnimi tehnikami. Tudi ročnimi poslikavami.

Materiale naroča v slovenski in češki trgovini. In sicer polimerno glino, ki se peče. Vsi kosi so iz plemenitega jekla in nealergeni. Za zgornji sloj uhana uporablja plemenito jeklo in silikonski zatič. Včasih kot rečeno kombinira kose nakita z akrilnimi barvami in lakom.

narejeno s srcem

Nakit dela tudi po naročilu

»Že pred enim letom sta me kontaktirali stranki iz Sydneya in iz Poljske. Pred časom me je poiskala tudi Slovenka, ki ima v New Yorku trgovino, da bi odkupila od mene neko količino nakita. In evo, nedavno sem poslala že tretjo pošiljko,« z nasmehom pove Manca. Če mislite, da je še ena v vrsti, ki dela iz polimerne mase, se motite. Mancin nakit je drugačen že od daleč in zato takoj prepoznaven. Kajti nikoli ni želela posnemati drugih. Manca ve, da se je za vse stvari v življenju potruditi. Sama je s trudom prišla zelo daleč in občutek imam, da se ne bo zlepa ustavila. FB stran Mance Grubič

 

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več