Najlepši bazeni sveta

Najlepši bazeni sveta

Najlepši bazeni na svetu…Vas zanima, kateri so? Mene tudi. Zato sem malo pobrskala, kam vse te odpeljejo recimo letalske karte preko tripsta.si. Bazeni veljajo kot centri razvajanj in sprostitve. Slednji sicer niso različice doma narejenih vrtnih bazenov. So nekaj tako lepega, da pozabite zapreti usta. V najbolj nenavadnih bazenih na svetu lahko plavate na terasastih vrtovih Balija, v krvavordeče obarvani vodi v Turčiji ali v Modri Laguni na Islandiji. Visoko razredni luksuz. Nekateri zanj šparajo vse leto, drugi samo na hitro sežejo v denarnico.

Najlepši bazeni. Zagotovo nekaj, kar imajo mnogi na svojem seznamu. Za bazen, ki vam ga bom predstavila lahko rečem, da mati narava vedno znova navdušuje. Geotermalni izvir v Modri Laguni se nahaja blizu mesta Grindavik na Islandiji in je znan po svoji nebeško modri barvi, ki se skozi leto zaradi načina odboja svetlobe spreminja. Poleti lahko tako v njej najdemo celo odtenke zelene! In čeprav morda ne boste verjeli, je ta voda v resnici mlečno bele barve. In ker izvira več kot 2.000 metrov pod površino Zemlje, so bile njene sestavine uporabljene v razvoju edinstvene linije izdelkov za nego kože. Zato je to hkrati tudi vrhunski center za nego kože. Voda ima samočistilne sposobnosti in se obnavlja vsakih 40 ur. Ob vsem tem pa lahko rečemo še, da je to skoraj največji bazen na svetu – v vsakem trenutku namreč vsebuje kar 9 milijonov litrov vode.

najlepši bazeni

Koh Samui

Kateri so še najlepši bazeni sveta? Če imate radi svetleče stvari, vam priporočam obisk bazeni v ekskluzivnem resortu s petimi zvezdicami v Lhasi, v Tibetu. Za približno 300 EUR na noč se lahko potopite v odsev 24-karatnega zlata, ki vam bo vzel dih. Če si predstavljate še spektakularni razgled na palačo Himalaya, se boste zagotovo strinjali, da je ta kraj vreden obiska ali pa greha, hi hi. Kadar pa govorimo o rumenem bazenu, moramo nujno omeniti še rdečega. V Koh Samui na Tajskem lahko uživate v bazenu neverjetnih odtenkov vse od oranžne do globoko rdeče in rumene barve, ki ustvarjajo sijoč spektakel v nenavadnem slogu. Le nekaj korakov stran pa se lahko posončite na zasebni plaži.

najlepši bazeni

Na otoku Santa Lucia

Pa otok Santa Lucia! Ta čudoviti karibski biser, imenovan Jande Mountain Resort, je bleščeč in razkošen kompleks z zasebno plažo in je hkrati odlično spa zdravilišče z bolj čudovitim razgledom, kot si ga lahko predstavljate. Kakovost vode je v bazenu Jade Mountain neprestano nadzorovana in obdelana s posebnim »Ozoneators« procesom, ki ne vsebuje klora. Za en dan v tem raju boste odšteli okrog 1.550 EUR na noč. Ta je resnično luksuzen.

najlepši bazeni

Zambija-sloni na dvorišču

Nič manj razkošen ni safari bazen, ki je del hotela Chongwe River House v Zambiji. Ta čudovito oblikovan resort ima neverjetno teraso s pogledom na reko Chongwe. Predstavljajte si srkanje koktejla in opazovanje divjih živali kar iz bazena. Na sotočju rek Zambezi in Chogwe lahko dobesedno slišite dihanje slonov, ki se prebijajo skozi vodo. Da pa hotel postane svetovno znan, mora biti velik, z najboljše opremljenimi sobami in prvorazredno postrežbo. Potrebuje pa tudi razlog, da ga obiščejo turisti s celega sveta. Tega ima zagotovo tudi peti bazen na našem seznamu. Govorimo namreč o Oberoi Udaivilas resorju, ki ga sestavljajo 55 arov velika palača z velikimi vrtovi in neverjetnim bazenom, ki ima pogled na jezero Pichola. Za en dan v tem zemeljskem raju boste porabili 525 EUR, vendar vas bo navdušil z razgledom na jezero in razkošjem na vsakem koraku ali zamahu.

najlepši bazeni

Obeo v Indiji

Recimo…če si ga lahko privoščite.Kliknite in poglejte.

Vas je prijelo, da rezervirate karto? No, saj greste lahko tudi do Londona ali Barcelone, kot jaz naslednji teden recimo. Najlepši bazeni so že tiste vrste luksuz, ki si ga želimo in je dostopen tudi navadnim smrtnikom. Najlepši bazeni sveta.

Največji bazen na svetu je San Alfonso Del Mar v Čilu.

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, žena, mati, večna optimistka in iskalka boljšega jutri.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več
Pridružite se nam

Pridružite se nam

Bodite obveščeni o novostih, zanimivostih in novih zapisih LUKSUZ.

Zasebnost

Za dokončanje potrebujete le še potrditi vaš e-naslov, na katerega smo vam poslali sporočilo.