Modni nahrbtniki Danijele Dakič

Modni nahrbtniki Danijele Dakič

Trend, ki so ga prinesli modni nahrbtniki

Modni nahrbtniki in torbice Danijele Dakič niso ‘še eni ‘ izdelki, ampak blagovna znamka, za katero se skriva nekaj zelo lepega in priročnega.  Sploh ne dvomim, da boste o njih v prihodnosti še slišali. Danijela Dakič je, kot marsikdo, dolga leta od daleč opazovala druge, ki so ročno ustvarjali.

Moda in modni nahrbtniki

Vedno je cenila in se navduševala nad posebnimi, drugačnimi idejami, osebnim modnim stilom, nad ročno izdelanimi umetninami. In ker med vso ponudbo ni našla nahrbtnika s pokrovom, ki bi ga ženska lahko nosila kot eleganten dodatek, ne kot športnega, je ideja dobila pogum in nastalo je prvo delo. Od takrat naročila kar dežujejo.

 

modni nahrbtniki

Za ljubiteljice močnih barv. Modni nahrbtniki Danijela Style. Nahrbtnik po naročilu.

 

Z Danijelo, ki z družino živi in ustvarja v Kamniku, sva se našli nekega dne na kavi. Z zanimanjem sem poslušala njeno zgodbo, prve ideje, korake in predvsem veliko mero poguma. Na vprašanje, kaj je bil prvi motiv, vzrok, da si se lotila šivanja nahrbtnikov? Kdo te je spodbudil? »Obožujem modo! Od nekdaj sem tudi cenila in občudovala ročno izdelane izdelke. Pred leti sem recimo po naročilu za svoje prijateljice izdelovala tudi verižice. Motiv, da se tudi sama podam v te vode, pa so ravno nahrbtniki. Na trgu sem iskala prav posebnega z dodanim pokrovom in ker ga nisem našla, je to samo še spodbudilo željo po ustvarjanju. Piko na i do mojega začetka pa je dodal moj mož, ko je nekega dne iz trgovine prinesel šivalni stroj z besedami ‘akcija -50 %, gotovo nam bo prišel kdaj prav’. Sreča je bila nepopisna in v glavi sem že risala svoj prvi nahrbtnik,« navdušeno in nekoliko zamaknjeno brska po spominu Danijela.

Ko so modni nahrbtniki postali resničnost

modni nahrbtniki

Trenutno modna roza barva.

Ker me je res zanimalo, sem jo povprašala: Praviš, da prej nisi šivala in da nisi poznala svoje žilice za šivanje…kakšni so bili potem začetki? »Šivala res nisem nikoli prej, a ker sem ustvarjalna, natančna in kreativna, za stroj nisem bala sesti. Tako sem na podlagi spletnih napotkov in posnetkov skupaj sestavila eno majhno toaletno torbico. Izdelek me je navdušil, pa čeprav ni bil popoln. Navdušenje mojih prijateljic pa je bila še dodatna motivacija, da sem se odločila za individualni tečaj šivanja. Tečaj mi je prinesel veliko znanja in nov pogled na šivanje. Čutila sem, da je to zame. Nekaj, kar me hkrati navdušuje in sprošča. To sem bila jaz.

Po prvem izdelku sem od prijateljic začela prejemati prva naročila. Zapleti? Seveda ni šlo brez njih. Kot začetnik sem v nahrbtnike vložila veliko truda, od izreza, barvnih kombinacij do obvladanja šivalnega stroja. Nekaj materiala je tudi žalostno končalo v smeteh, ampak to so ovire, ki te vodijo na pravo pot.«

Modni nahrbtniki so postali resničnost; kaj pa prihodnost?

Danijela pravi, da zdaj šiva šele pol leta, načrtov pa že tako veliko. V tem času je namreč nastalo že kar nekaj nahrbtnikov, mini torbic, torb in previjalnih torb. Zato brez zadržkov lahko rečem, da je Danijela pri izdelavi postala prava profesionalka. Njene stvaritve sem videla in vem, da se ne sme ustaviti pri hobiju. In kot vidim, se ne bo. »Ker so cilji višji, imam v prihodnosti željo po novem, močnejšem šivalnem stroju z večjim obsegom šivanja, saj me zelo mika tudi šivanje oblačil. V sanjah kdaj odletim tudi do mini trgovinice ali stojnice, kjer bi predstavila sebe in svoje delo,« razkrije svoje sanje.

 

modni nahrbtniki

Danijela včasih ustvarja po navdihu, včasih po željah strank.

Trenutno šiva tudi po želji strank. To pomeni, da je odprta za vse ideje glede barvnih kombinacij, postavitve barv in modelov nahrbtnikov in torbic. Modni nahrbtniki so le ena od idej. Trenutno ima v svoji ponudbi skrbno izbrano umetno usnje raznih barv in vzorcev, za podlogo pa uporabi 100 odstotni bombaž. Včasih uporabi tudi pravo usnje, vendar se zanj stranke redko odločijo. Nahrbtniku doda kvalitetno vrv iz poliestra; na voljo več barv za še lepši izgled. Pri torbicah pa je prav poseben dodatek verižica, katera naredi torbico še bolj elegantno in posebno.

Svoj izdelek označi s ploščico, tako da stranke takoj prepoznajo njene torbice oziroma nahrbtnike. »Ideje letijo kar sproti, največkrat kar med šivanjem. Pri kreaciji uporabim tudi lastne izkušnje, v smislu, kaj najbolj pogrešam pri uporabi torbice na splošno in kateri način mi je najbolj priročen. Veliko mojih izdelkov ima majhne skrite dodatke, kot so trakec za ključe in skriti žep.«

Za koga Danijela ustvarja?

»Name se obrnejo predvsem ženske, katerim je všeč moja ustvarjalnosti in delo. Ženske, ki cenijo kreativnost, trud in s srcem narejen končni izdelek. Ni pa nobeno presenečenje, da se name obrnejo tudi moški, ki želijo presenetiti svojo drago z unikatnim izdelkom. Razlog, da se odločijo zame je prilagodljivost, hitra izvedba in gotovo tudi to, da vedno najdem rešitev za vsako željo. Prav tako me spremlja lastnost, ki mi pri šivanju pride zelo prav – natančnost, zato je kakovost vedno na prvem mestu. In prav glede izvedbe dobim največ pohval. Modni nahrbtniki so ta trenutek res trend, a niso edina stvar, ki jo delam. Ves čas sem namreč v miselnem gibanju, se prilagajam, iščem nove zanimivosti, stile, nove trende,« pojasni sogovornica, katere izdelek sem preizkusila tudi sama.

Med pogovorom začutim, kako zelo je vesela, da je odkrila to žilico v sebi in se opogumila ter spoprijela s šivalnim strojem. Večina izdelkov nastane pozno zvečer, ko že vsi spijo, takrat si vzamem čas samo zase. Pri delu imam rada mir in tišino saj so moje misli v čisto drugem svetu. Uživam pri izbiri barv, rezanje pa je prava mala sestavljanka. Seveda zahteva šivanje tudi veliko koncentracije, ampak me želja po končnem izdelku kar vleče. Vsak končan izdelek v meni pusti prav poseben pečat in me spodbudi k še večji kreativnosti.

modni nahrbtniki

Danijela Style

Imaš občutek, da Slovenci cenimo ročno delo, ki je plod lastne ideje, ustvarjalnega procesa,… ? »Slovenci obožujejo ročno delo. Mislim, da je res cenjeno, saj jih prav to pritegne k še bolj podrobnem ogledu izdelkov. Vedno več ljudi se zaveda koliko časa, truda in ustvarjalnosti je potrebno vložiti do končnega izdelka. Prav tako so za unikatni izdelek pripravljeni plačati več in s tem izkazati podporo ustvarjalcem.«

Danijela je ena tistih pogumnih podjetnic, ob katerih ti zaigra srce. Kajti za vsako novo poslovno pot je potreben pogum. In če ugotoviš, da to znaš početi dobro, je cilj izpolnjen. Kogar zanimajo njeni izdelki, njeno delo, prilagam povezavo do spletne strani. https://m.facebook.com/stylebydanijela/?ref=bookmarks

 

 

modni nahrbtniki

Elegantnost je pri njej na prvem mestu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

modni nahrbtniki

Cene izdelkov se gibljejo od 35 do 100 evrov.

Info: Kaj je Danijela počela prej, preden so jo obkrožali modni nahrbtniki, kdo je pravzaprav Danijela?

»Uživam srečno družinsko življenje. Sem mama dveh fantkov, starih 6 in 1 leto, ob nas pa se sprehaja tudi mala kosmata kepica z imenom Maj. Sem rojena Ljubljančanka preseljena v Kamnik. Res sem ponosna na svojo družino, ki me kljub številnim dnevnih obveznosti spodbuja pri kreativnosti.

Starejši sin se zelo rad pohvali z besedami “veš moja mami mi je zašila nahrbtnik, poglej…”, mlajši pa ob zvokih brnenja stroja umirjeno zaspi. Kar nekaj let sem bila zaposlena v podjetju kot asistentka predsednice uprave, vendar sem med porodniškim dopustom izgubila službo, kar mi je bilo očitno namenjeno, saj sem našla ljubezen v obliki šivalnega stroja, ha ha.« Torej, tudi vas zanimajo modni nahrbtniki?

Vas zanima še kakšen članek na temo mode? Tole morda https://www.luksuz.net/narejeno-s-srcem-nakit-s-podpisom/

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več