Miha Deželak o svojem luksuzu

Miha Deželak o svojem luksuzu

Miha Deželak, radijski voditelj. Zadnjič sva ob neki priložnosti sedela na soku. Beseda je tekla o marsičem, o njegovih izzivih in podvigih, srčnosti, volji in pozitivnem odnosu do življenja sploh. In tako sva prišla do pojma luksuz, o katerem občasno razpravljam na tem portalu. Ljudem želim namreč povedati, da bi moral luksuz biti naš vsakdanji kruh, ki si ga občasno moramo privoščiti. Kajti vsakomur je ljubo nekaj drugega. Kaj je luksuz za našega Miha?

Miha Deželak pravi takole:”Ob luksuzu ljudje ponavadi pomislijo na materialno udobje, na statusni simbol, a luksuz je tudi zdravje, je družinska sreča…nam je recimo hiša iz leta 1963, ki jo obnavljamo za Bežigradom. Vanjo vlagamo ogromno energije, je pravi družinski projekt, ki se ga neizmerno veselimo. To me res osrečuje, čeprav vem, da bom obnovo še nekaj časa odplačeval, ampak nas bodoči domek osrečuje in izpolnjuje,”.

Pobrskajmo po spominu:

2017 – Letos je Miha Deželak že tretjič izvedel dobrodelno akcijo Deželak = Junak, v okviru katere so doslej počitnice omogočili 350 otrokom. Miha Deželak se je pod okriljem Radia 1 in z legendarnim Ponyjem podal čez celo Slovenijo, svojo pot zaključil na Debelem rtiču in zbral 82 tisoč evrov. Namenili so jih otrokom, ki si počitnic in morja ne morejo privoščiti. »Vsa ekipa jih je šla seveda obiskat in povem vam, da so bili njihovi objemi tako močni topli, da se mi je topilo srce. Spomnim se kuharja, ki je povedal, s kakšnim užitkom je kuhal zanje.

2016 – Lani so zbrali 70 tisoč evrov in na morje peljali 200 otrok. Na kolesu je prekolesaril Slovenijo. In vsakič je bilo vzdušje neverjetno.

2015 – To leto se je s skirojem peljal z Goričkega v Piran in takrat se je vse skupaj začelo. Premikal je meje mogočega in to s posebnim namenom. S pomočjo poslušalcev Radia 1 in vseh dobrih ljudi je zbral več kot 50.000 evrov za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin. Miha Deželak je začel pravo snežno kepo dobrodelnosti.

miha deželak

Miha Deželak je rad med otroci.

Kje dela Deželak in kakšne akcije izvaja trio na radiu?

 

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več