Mateja Hren zlita z naravo

Mateja Hren zlita z naravo

Kdo je Mateja Hren?

Mateja Hren. Njeno življenje se precej razlikuje od običajnega vsakdana Slovencev. Je ena tistih sogovornic, ki so dobro razumele poanto naše spletne strani – luksuza, ki ga iščemo v življenju in ki nam pomeni ogromno. »Narava in modrosti iyengar joge so temelj v mojem vsakdanjem življenju. Živim v sožitju z naravo, tako kot sem odrasla – v gozdu, gorah in na travniku. Sem Mateja Hren– Tinca,« pove drobna Mateja, ki zdaleč ne kaže svojih pravih let. O tem kako živi in zakaj, kaj počne in zakaj, je zgodbo delila z nami in vami. Da bi povedala, kaj se njej zdi pomembno in vas spodbudila, da poiščete svoj luksuz.

 

Mateja je malo drugačna torej že od korenin, zato je bilo težko živeti v standardnih okvirih, ki so veljali v naši deželi. Polna hrepenenja…. zato je vzporedno s službo svoje navdihe realizirala v naravi in učenju. Prišel pa je usodni trenutek na pot, ko je bilo potrebno vzet culico in it v svet. Na vseh kočljivih področjih življenja hkrati. “Sem se lovila, saj veste, …..toplo gnezdo iz katerega je težko kar zleteti… Pa me je pot zanesla v širni svet, spet in spet.”

Ko sem Matejo spoznala, sem bila na njeni masažni mizi, pod njenimi prijemi in sproščujočo energijo. Takrat sem jo po svoji naravni radovednosti povprašala, kaj počne in kako živi. Osnova vsega pravi, je stik z naravo, vadba iyengar joge, gore, morja in travniki. Zato je toliko bolj zanimivo, da je hkrati zelo aktivna v socialnih omrežjih, da je bila celo produktna vodja in skrbnica, vodila športno društvo in organizirala športno-kulturne dogodke. Tudi posebne team building izkušnje za podjetja, ki si želijo nekaj drugega.

https://www.linkedin.com/in/matejahren/

V tem obdobju je poskušala združiti vsa znanja (o telesu, gibanju, modrostih sveta, potrebe ljudi v tem tempu in seveda, ker je potrebno preživeti, svoja znanja o psihologiji prodaje…). In to ji gre očitno odlično od rok. Tudi zato, ker se ne pretvarja. Ekologinja, športnica, mirovnica, zdravojedka ne le v besedah, ampak v resničnem življenju. Ki ljubi potovanja. “Hja, vedno so me zanimale druge kulture, zato sem vpisala etnologijo. Kako živijo drugi ljudje…njihova širina…predvsem tisti v gorah 😊. Najbolj pa me zanima naše telo…vplivi okolja in odzivi nanj. Telo je zame prvi pripomoček, ki ga je nujno poslušati.”

V kratkem gre tudi v Indijo. Natančneje v Pune na inštitut Iyengar joge, kamor so jo sprejeli in česar se je izjemno razveselila. “Anatomija, življenje, misel, zapisi v mišice…kako nas vse to oblikuje in kaj mi sami lahko pripomoremo k svoji rasti, zdravju, odnosom. Za nekaj časa grem tudi v indijski del Himalaje Zanskart Ladak med Tibetance. Ko pogovor teče o njenih poteh, svoje življenje opiše nekako takole: “Ko greš v gore te preplavi navdušenje, ko se spuščaš v dolino, padaš v vsakdanje vezi…in navdušenje mine…umetnost je torej fiksirati navdih ne glede na to, kaj menijo drugi. Gore me torej vedno navdihujejo, Himalaja pa je posebna, obkrožajo te vendar osemtisočaki! Fascinantno je.”

mateja hren

Med Tibetanci, med gorami,… Mateja Hren

 

Kaj je za vas luksuz? Kako ga dojemate? Kakšno je vaše načelo v življenju?

»V tem tempu življenja je zame luksuz to, da si to, kar želiš biti, ne glede na to, kaj pričakuje okolica. Seveda v skladu s spoštovanjem do drugih ( socialnega okolja vključena)! Sam svoj, drugačen, da ne slediš kot ovca drugim samo zato, ker je lažje ali ker tako pričakujejo drugi? Težko je to. In da se uspeš gibati kot valovi ( v sožitju z okoljem, a hkrati samsvoj)…saj veste tista najina zgodba o tem, ko se brusi diamant 😊 Luksuz je priti v službo v all starkah in moderni oblekici brez predsodkov, ponosno. Itak je luksuz to, da živim v prekrasni Sloveniji in da me obkroža neprecenljiva narava, luksuz na prvem mestu pa to, da imam sina (svojo družino), ki mi daje vse: navdih in ogledalo, v katerega se s ponosom pogledam. In prijatelji seveda, pove Mateja Hren.«

 

Telo je naš prvi pripomoček, poslušajmo ga. Poskušaj delovati v skladu s seboj in spoštljivo do drugih.

 

 

 V nasmehu nekega jutra,

Stopiš na svoje križišče in streseš pesek s popotniških čevljev

Nekdo te vpraša kam hočeš,

Ti skriješ utrujene noge in poveš, da si bil tam…

Tomaž Pengov

 

VAS zanima še kakšen članek o zanimivih ljudeh? TULE

Kam vleče Matejo? TULE

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več