Martina Vrhovnik, 10 let salona za senzualni ples

Martina Vrhovnik, 10 let salona za senzualni ples

Simpatična Martina Vrhovnik je slovenski javnosti dobro znana še iz časov, ko je bila poročena z igralcem Sebastijanom Cavazzo in kot odlična vizažistka sodelovala pri številnih filmskih snemanjih na terenih. Človek v življenju postavlja vedno nove mejnike in eden takih je bil zagotovo odprtje salona T spot v Ljubljani, kasneje pa še v Murski Soboti. Gre za delavnice senzualnega plesa ob drogu, kjer so prisotne izključno ženske, ki plešejo zase in ustvarjalen prostor, kjer vas Martina nauči ličenja. Združuje zunanjo in notranjo lepoto. Salon za dobro počutje, tudi čvrstost postave, za odkrivanje ženstvenosti. Njene salone obiskuje ogromno Slovenk. Martina Vrhovnik pa uživa v življenju, čeprav dela trdo.

Danes imajo ženske več priložnosti, da uresničijo svoje sanje. Ste imeli kdaj velike želje, sanje? So postale resničnost?

Sem človek, ki si ne postavlja dolgoročnih visokih ciljev, ampak se prepustim toku življenja. Zadnja leta enostavno sledim srcu. Do cilja me vodijo majhne želje, me pa tam pripeljejo. Če imaš cilj predaleč in prevelik, vse ostane res pri sanjah. Jaz pa živim sanje vsak dan.

Pa je to tudi najboljši, največji in najpomembnejši dosežek v življenju? Ali kaj drugega?

Prva stvar, ki se dotika tega vprašanja je, da imam privzgojene osnovne vrednote življenja; da sem poštena, iskrena, da želim pomagat in osrečit ljudi. To je zame najpomembnejše. In staršem sem hvaležna za to popotnico, ki ni vezana toliko na denar, ampak na vodilo, da če delaš nekaj iz srca, spoštuješ ljudi, te bo to pripeljalo do cilja. To je moj največji uspeh.

Pogosto pravimo, da so drage, bleščeče obleke razmetavanje z denarjem. Pa vendar, povsem iskreno odgovorite, če bi bili povabljeni na gala večer, bi oblekli kavbojke? Bi se vam to zdelo trenutku primerno?

Nikakor ne. To se mi zdi nespoštovanje do dogodka in človeka. ki je organiziral dogodek. Tudi če so domače zabave in je to želja gostitelja, upoštevam željo. Spoštujem dress code in pika.

Se spomnite najbolj okusne ali najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste jo nekoč okusili? Kje, ob kakšni priložnosti?

Lahko bi rekla, da je po eni strani najdražja večerja seveda tista, ki jo naredi nekdo z ljubeznijo. Je neprecenljiva. Če pa gledamo s finančne plati, se spomnim ene res dobre in drage večerje v Parizu, a se ne spomnim več lokacije. V življenju sem bila deležna obrokov, katerih cena me je skoraj sezula. Sicer pa obožujem dobro hrano, sem hedonistka, obožujem življenje nasploh, dobre restavracije, pa sama kuham dobro. V kakšnem tretjem svetu z obroki in hrano vedno povezujem tudi njihove navade, kulturna pestrost prehranjevanja po svetu me vedno privlači. Hrana je, v normalnih, stabilnih razmerah seveda užitek.

martina vrhovnik

Martina Vrhovnik ima dva salona Tspot. Moje dame, preverite, kako se vpisati.

Kateri film (knjigo) bi Martina Vrhovnik označila kot precenjen in ne vreden svoje slave?

Načeloma je tako, da smo ljudje zelo različni in nikoli ne grem po črednem nagonu ocenjevanja. Vedno se sama prepričam. Vemo, da so ljudje sicer zelo nagnjeni h kritiziranju. Če omenim knjigo Jej, moli, ljubi sem jo dobila v roke v pravem trenutku in  jo bralsko ‘pojedla’. Film ni bil isto, nekateri so bili strašno razočarani, ampak to je zato, zato ker ko beremo knjigo, si ustvarimo zgodbo v svoji glavi. Meni je bil film fantastičen, ker sem šla gledat, kako si je to zgodbo zamislil režiser.

Če bi lahko izbirali, kaj bi to bilo: Diorovo kreacijo, avto Buggati ali čevlji oblikovalke Debbie Wingham.

…..Če bi ga imela,.. denar… bi si vse troje privoščila, sicer pa obožujem čevlje in obleke, tudi tako zelo luksuzen avto bi kdaj prav prišel. Sem pa zaenkrat zelo zadovoljna z mojo lepotico Ford Fiesto.

Je ljubezen res najmočnejše čustvo, kar ga premore človek? Bi si upali trditi, da je na svetu več ljubezni kot jeze?

Želimo si ljubezni, ampak jeza hitro pride v vsakodnevnem življenju. In spet ljubezen, ki pozdravi jezo in razočarnje, ti čustvi veš čas preplettaa. Obojega je dovolj. Če spremljaš medije, je jeze res veliko v svetu. Zato je treba ‘na sebi delati’, kot pravimo, da ohranjamo in prebudimo ljubezen v nas. Ljubezen je močna pozitivna stvar (praviloma), jeza pa močna negativna.

Se strinjate, da je za lepoto res treba trpeti? Ste bili kdaj v taki situaciji?

Hm….spomnim se dogodkov na snemanju, ki sem jih pogosto slišala, ko so morale igralke ali modeli v težkih razmerah biti videti brezhibne in je kdo pripomnil – ja, za lepoto je treba trpeti. Ali pa pogosto poslušam, če želimo shujšati, je treba trpeti: to se mi zdi absurd in katastrofa. Če boš v glavi vzljubil svoje telo, boš itak zadovoljen, se ne boš omamljal s hrano do onemoglosti in se ne boš sekiral. Kaj je popolno telo? Važno je, da si zadovoljen. Sama še nisem šla na poseg, se pa pogosto sprašujem, kje so meje tega. Lepota je v počutju, v glavi, v urejenem zunanjosti, v svojem občutku.

Posvečate veliko časa in denarja svojemu videzu? Brez katerega izdelka ne morete recimo? Ali pa se prepuščate naravnemu izgledu?

Obožujem ‘crkljanja’, rada grem v salon, na nega obraza, zdravstveno stanje kože je potem boljše. Obožujem savne, ker se potem dobro počutim in sem urejena. Dano nam je bilo, da smo ženske, pa na to ženstvenost kar pozabljamo. Make up kot svežina, da ni videz preveč umeten. Da si vzamem časa zase. To. Takole bi rekla; vsaka ženska mislim da mora imeti urejene nohte in stopalca. Za moje skrbi Mateja Novak iz Lepotnega studia Namea.

Pravijo, da svet postaja ‘ženski’, da mu vse bolj prevladuje ženska energija. Mnenje?

Žal ne. Moška energije je še vedno močnejša. Ženske postajamo karieristke in postajamo močne kot moški, želim voditi in te reči so lahko narejene na zelo moški način. Ženske izgubljajo ženstvenost. Tega se bojim. Tekmovalnost je del moškega. Ženska izgublja stik s sabo, svojo milino, izgublja čustva. Pogosto ženske korakajo v moških čevljih, kar ni dobro. Ženske ravno z milino lahko veliko dosežemo.

Kaj pravite na tale potrošniški izrek – ‘Imam premalo denarja, da bi poceni kupoval’?

Definitivno, ja se strinjam. Zelo velikokrat se izkaže, da na koncu kupujemo mačka v žaklju. Popusti, akcije, pa čredno zapravljanje tam, kjer je poceni in reči, ki jih ne potrebujemo. To potem stoji v omari, klasični napačni nakupi. Samo zato, da bi sosedom in kolegom lahko rekli, da je bilo ugodno. Včasih seveda so izdelki, ki so zelo ugodni, cenovno primerni in prav tako zelo uporabni. Tako vsakdanji. Ampak saj ti že zdrava kmečka pamet pove, kdaj je pametno odšteti več na dolgi rok in kaj je samo nenasitno potrošniško hlastanje.

Ima luksuz lahko več obrazov, več zgodb, različne dimenzije,….

Ja seveda. Ogromno obrazov. Moj luksuz je, če sem prosta, da lahko uživam v spa centru, si privoščim masažo, razvajam svoje telo in grem v alfa stanje. Ali pa dobro kosilo, steklenico vina, ….z veseljem lep butični hotel, kjer me drugi razvajajo in se dobro počutim. Salon de bute v centru Ljubljane na Slovenski cesti recimo…

martina vrhovnik

Kaj je v bistvu senzualni ples ob drogu? Preverite same.

Foto Miloš Horvat in Nataša Horvat

Martina Vrhovnik je sodobna poslovna ženska, ki razume, kaj si danes dame, mame, dekleta želijo. Sodelovala je tudi pri projektu beFresh, kot vizažistka, ko smo v hotelu Slon v Ljubljani snemali profesionalne fotografije biorazgradjivih zobnih šček. Najdete jo tule https://www.facebook.com/martinavrhovnik.tspot

Martina.tspot@gmail.com

VAS ZANIMA še kakšen Mini luksuz poligraf? TULE


Ekološka izbira zobnih ščetk beFresh, ki jih najdete v ekoloških, specializiranih prodajalnah in zasebnih lekarnah po vsej Sloveniji. Kliknite nanjo.

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več