Maja Založnik opozarja nase na več načinov

Maja Založnik opozarja nase na več načinov

Mini luksuz poligraf s pevko Majo Založnik

Maja Založnik je edina Slovenka, ki je nastopila na The Voice of German, nemški ‘reality’ iskalnici talentov. In se uvrstila visoko. Pevka, ki opozarja nase s svojim glasom in je znana po pin up izgledu in svojih tatoojih, je nedavno postala mamica hčeri Arwen, za kar ji uredništvo Luksuz.net iskreno čestita. Objavljamo krajši pogovor na našem portalu na tematiko, ki Slovence še vedno razdvaja in jim buri domišljijo: luksuz v našem vsakdanu. Kaj v življenju šteje, kaj si lahko in kaj moramo privoščiti. Mini luksuz poligraf z Majo Založnik v nadaljevanju.

Maja Založnik – danes imajo ženske več priložnosti, da uresničijo svoje sanje. Ste imeli kdaj velike želje, sanje? So postale resničnost?

Moje velike želje so bile, da stojim na velikem odru šova The Voice, kar sem tudi uresničila, se podala v neznano in osvojila žirijo ter publiko v nemški različici. Zelo sem ponosna nase – da sem šla in poskusila biti del tako velikega šova. Vem, da vsem ne moremo biti všeč, ampak včasih je enostavno treba it, si upat in pokazat kaj res zmoreš. Želja je bila tudi ustvarjati svojo avtorsko glasbo in presrečna sem, da smo s svojo skupino Moonshine uspeli posneti in izdat lastno avtorsko delo. Še nekaj. Moje sanje so tudi, da še več ljudi sliši mojo glasbo in moj glas, ter da nas ima publika priložnost poslušati tudi na večjih odrih festivalov. Jaz pravim vse je mogoče, če je prava energija , pravi ljudje in veliko vloženega truda.

Pa je to tudi najboljši, največji in najpomembnejši dosežek v življenju? Ali kaj drugega?

Kar se kariere tiče je največji dosežek zagotovo nemški The Voice in izdaja avtorskega albuma. Moj osebni dosežek pa je čudovita družina in da imam nekoga, ki me bo klical mama!

Pogosto pravimo, da so drage, bleščeče obleke razmetavanje z denarjem. Pa vendar, povsem iskreno odgovorite, če bi bili povabljeni na gala večer, bi oblekli kavbojke? Bi se vam to zdelo trenutku primerno?

Kar se garderobe za nastope, dogodke in gala večere tiče, sem zelo kritična. Za tovrstne zadeve je treba bit oblečen v skladu z dogodkom, kavbojke mi nikakor ne spadajo tja. Kavbojke so za v trgovino ali za na pijačo s prijatelji. V prvih primerih pa velja, da je treba biti primerno urejen, saj kažeš spoštovanje do organizatorjev, do svojega benda na odru in svojih poslušalcev ter konec koncev tudi do sebe.

Se Maja Založnik spomni najbolj okusne ali najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste jo nekoč okusili? Kje, ob kakšni priložnosti?

Ne, ne spomnim se.

Maja Založnik pevka
Outfit Maje Založnik je vedno opazen

Kateri film (knjiga) se vam zdi precenjena in ne vredna svoje slave?

Hmm… ne pade mi noben na pamet.

Če bi lahko izbirali, kaj bi to bilo: Diorovo kreacijo, avto Buggati ali čevlji oblikovalke Debbie Wingham.

Hja, nikoli nisem bila preveč ‘udarjena’ na neke znamke in znane oblikovalce… če bi pa med temi tremi izbirala, bi se odločila za Diorjevo kreacijo.

Je ljubezen res najmočnejše čustvo, kar ga premore človek? Bi si upali trditi, da je na svetu več ljubezni kot jeze?

Ljubezen je eno zelo močno čustvo, ki se včasih enostavno ne da razložiti… vsaj pri meni je zelo močno, sem zelo čustvena in ko imam rada in ljubim, je to s telesom in s srcem. Želim si, da bi bilo več ljubezni na svetu kot jeze.

Se strinjate, da je za lepoto res treba trpeti? Ste bili kdaj v taki situaciji?

Ja se strinjam, tudi sama sem dostikrat morala kakšen trenutek pretrpet, posebej pri kakšnem slikanju, oblekah, npr. korzeti, ki so totalno neudobni,… in pa posebej pri tetovažah, ki se meni zdijo čudovite, zato sem morala potrpeti med tetoviranjem seveda… res boli , ampak na koncu, ko se vse zaceli, je čudovito.

Posvečate veliko časa in denarja svojemu videzu? Brez katerega izdelka ne morete recimo? Ali pa se prepuščate naravnemu izgledu?

Nekaj časa že posvetim svojem videzu. Denar gre za kreme za obraz in za lase,tudi šampone izbiramo res dobre. Ker veliko uporabljam make up, potrebujem dobra ličila. Ampak-trenutno se prepuščam naravnem videzu, saj veliko časa porabim za svojo hčerkico 🙂

Kaj vključuje vaša ideja o popolnem potovanju – naravo, kulturo ali zgodovino? Če denar ne bi bil problem…

Ker rada raziskujem in veliko potujem, bi bilo moje popolno potovanje zgodovinsko, predvsem v Azijskem delu sveta, kjer še nisem bila.

Maja Založnik, pravijo, da svet postaja ‘ženski’, da mu vse bolj prevladuje ženska energija. Mnenje?

Res je odlično, da zenske prihajamo v prvi plan in da se vedno bolj zavzemamo zase – smo samostojne in odločne in pogumne. Se mi zdi prav in sem tudi vesela, da smo ženske na vodilnih položajih in vedno bolj upoštevane.

Je prosti čas lahko nekaj, kar danes sodi v kategorijo luksuz? Imajo več prostega časa moški ali ženske?

Skoraj bi lahko rekl,a da je prosti čas že mogoče luksuz. Po mojem mnenju imajo moški več prostega časa, vsaj po mojih izkušnjah.

Koliko je v teh stavkih resnice; premožnejši vedno pravijo, da bolj cenijo kakovost kot količino. Tisti brez dela, službe, v prostem času, ki ga imajo, ne vidijo kakovosti?

Ja, je ogromno resnice v teh stavkih, saj tisti, ki ima denar gleda na kakovost, ker si to lahko privošči, tisti brez njega pa se zadovolji z nižjo ceno, ker si boljše kakovosti ne more privoščiti.

Kaj pravite na tale potrošniški izrek – ‘Imam premalo denarja, da bi poceni kupoval’?

Ja – po eni strani se strinjam s tem, po drugi strani pa si nekaj kar rabiš ne moreš privoščit po večji ceni, zato poiščeš cenejšo varianto. Ki pa ni vedno najboljša.

Ima luksuz lahko več obrazov, več zgodb, različne dimenzije,….

Luksuz je res posebna tema…..

Če vas zanima več, jo spremljajte na FB. Maja Založnik. https://www.facebook.com/majazaloznikmoonshine/

Kdo so člani skupine?

Maja Založnik – vokal

Skupina Moonshine iz Novega Sada:

Kosta Madjarević – bass player

Milica Uzelac – quitar player

https://www.delo.si/kultura/glasba/maja-zaloznik-bolj-rockovsko-zastavljeni-prvenec-158198.html

Vas zanima še kakšen članek na portalu Luksuz? Izvolite pokukati.

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več