Maja Štamol Droljc: zdravje največja želja

Maja Štamol Droljc: zdravje največja želja

Kaj je o sebi povedala Maja Štamol?

Maja Štamol Droljc priznana in uveljavljena slovenska oblikovalka, ustvarja v svojem Ateljeju za oblikovanje oblačil v Žalcu. Največ pozornosti v prvi polovici leta namenja maturantskim in poročnim oblekam, njena glavna odlika pa je pristen stik z vsako naročnico, kar omogoči tudi izdelavo vrhunske obleke.

Poleg kreacij za posebne priložnosti pa iz njenega ateljeja prihajajo tudi drugi unikatni izdelki, poslovna oblačila  pa tudi dnevna moda za zahtevnejše naročnice. V vseh letih njenega ustvarjanja je sodelovala na številnih dogodkih, razstavah, sejmih, modnih revijah. Maja Štamol Droljc ljubi modno oblikovanje in je zanjo več kot le poklic. Prijazno je odgovorila na Luksuzov mini poligraf.

Bi si upali z nami deliti: kaj je vaša največja želja?

Moja največja želja je brez dvoma samo ena: ostati zdrava, jaz in moja družina, da bomo čim dlje uživali skupno življenje.

Kaj bi lahko rekli, da je vaš najboljši, največji, najpomembnejši dosežek v življenju?

Največji dosežek je ta, da sem kljub mnogim preprekam, uspela v poklicu, ki sem ga želela opravljati, čeprav so me starši usmerili v kemijo, sem z veliko vztrajnosti, trdim delom in poštenjem, dosegla to, da sem danes prepoznavna in uspešna modna oblikovalka, ki živi od svojega dela ter nudi redno službo še dvema sodelavkama. Pri tem uživam in že več kot 15 let z veseljem hodim v službo.

Pogosto pravimo, da so drage, bleščeče obleke razmetavanje z denarjem. Pa vendar, povsem iskreno odgovorite, če bi bili povabljeni na gala večer, bi oblekli kavbojke? Bi se vam to zdelo trenutku primerno?

Z obleko izražamo svoj slog, z udeležbo na gala dogodku izražamo spoštovanje do dogodka in gostitelja. Sama sem še nedavno nazaj zelo redko nosila kavbojke, tudi v privatnem življenju, saj me je motila modra barva, ki mi ni bila nikoli prav všeč.

Se spomnite najbolj okusne ali najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste jo nekoč okusili?

Nisem dober poznavalec hrane oz. sem prepogosto zadovoljna z dobro solato, polnjeno papriko, orehovo potico in to so vse jedi, ki jih je odlično pripravila moji mami. Sicer pa sta zame najboljše jedi pripravljala prijatelja, odličen kuharski mojster Branko Podmenik, s katerim sva bila sodelavca, v zadnjem času pa Miran Ojstršek, ki je, lahko rečem, kar naš hišni kuhar, saj razvaja nas in naše goste, kadar smo gostitelji doma.

Kateri film (knjiga) se vam zdi precenjena in ne vredna svoje slave?

Moram povedati, da televizije skoraj ne gledam, berem na počitnicah, saj med letom svoj prosti čas raje namenim ustvarjanju. Zagotovo pa me je, vsemu opevanju navkljub, razočarala knjiga 50 odtenkov sive. Je nisem prebrala do konca.

Če bi lahko izbirali, kaj bi to bilo: Diorovo kreacijo, avto Buggati ali čevlji oblikovalke Debbie Wingham.

Izbrala bi Bugatti!

Je ljubezen najmočnejše čustvo, kar ga premore človek?

Ljubezen je močno čustvo, se bojim, da tudi sovraštvo.

Maja Štamol, se strinjate, da je za lepoto res treba trpeti?

Za lepoto trpijo tisti, ki sami s seboj nikoli niso zadovoljni in zato počnejo marsikaj, da bi ugajali. Verjetno res trpijo.

maja štamol

Maja Štamol je kljub izjemnemu uspehu in slavi ostala dostopna in preprosta.

Posvečate veliko časa in denarja svojemu videzu? Brez katerega izdelka ne morete recimo? Ali se prepuščate naravnemu izgledu?

Svojemu videzu namenjam zdravo mero časa….rada sem negovana, ne zatekam se k lepotnim popravkom. Vsaj zaenkrat me se ni zaneslo v to smer. Večerno čiščenje, uporaba negovalne kozmetike, vsakodnevno gibanje na svežem zraku, k čemur me disciplinira kuža Chat, ličenje v mejah normale, mesečni obisk pedikerke, tu in tam nega obraza v kozmetičnem salonu. Na svoji kozmetični mizi pa bi težko pogrešala Afroditin briljantni serum, puder La prerie in in Shiseido hialuronske obliže za nego kože okrog oči.

Kaj vključuje vaša ideja o popolnem potovanju – naravo, kulturo ali zgodovino? Če denar ne bi bil problem…

Moja najlepša potovanja so bila, ko sva z možem tuje dežele raziskovala s potovanjem na kolesu ter ob tem spoznavala kulturo ljudi, naravo dežele in zgodovino. Dnevna okupacija je bila premik od točke a do točke b, najti prenočišče in hrano ter se vmes zabavati. Včasih prespati pri domačinih na tleh, se kdaj okopati v potoku in imeti možgane na off. Neprecenljivo!

Kaj je večji užitek; jutranja kava, seks ali podaljšano spanje?

Nisem klasičen kofetar, podaljšano spanje je bolj izjema, seks pa užitek.

Je prosti čas lahko nekaj, kar danes sodi v kategorijo luksuz?

Prosti čas je definitivno luksuz!

Koliko je v teh stavkih resnice; premožnejši vedno pravijo, da bolj cenijo kakovost kot količino. Tisti brez dela, službe, v prostem času, ki ga imajo, ne vidijo kakovosti?

Zelo relativno….vedno težiš k tistemu, česar nimaš.

Njena spletna stran http://www.majastamol.com/

https://www.slovenskenovice.si/suzy/clanek/maje-stamol-droljc-klub-50-je-cisto-fajn-71117

Maja Štamol Droljc je letos julija dočakala 50 let in prekipeva od energije in zadovoljstva. Je izredno plodno modna ustvarjalka, ki poleg izjemnega prefinjenega okusa premore veliko srce. Skupaj s partnerjem Stanetom Droljcem imata posvojeni hčeri Žani in Dilsi.

Vas zanima še kakšen Mini luksuz poligraf? Tule

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več