Luksuzni turizem postaja del naše ponudbe

Luksuzni turizem postaja del naše ponudbe

Ponudba, ki smo jo res označili kot luksuzni turizem, prihaja vse bolj v ospredje. Povpraševanje po njem se je v začetku decembra znova potrdilo na 17. poslovni borzi International Luxury Travel Market v Cannesu, ki se je je udeležilo več kot 1600 predstavnikov ponudbe luksuznega turizma, potencialnih kupcev takšnih doživetij in medijev. Turizem Ljubljana se je na borzi predstavljal skupaj z Ljubljanskim gradom in na slovenski stojnici pod okriljem agencije Luxury Slovenia. Smo si kdaj mislili, da bo Slovenija ena od ‘luksuznih’ destinacij? In kot se je pokazalo, je prav prečudovita narava tista, ki jo je treba znati ponuditi na pladnju.

 

Luksuzni turizem ni nekaj, kar bi bilo treba obsojati in se nad njim zgražati češ ‘je izključno za nesramno bogate’. Zakaj? Ker je primeru Slovenije luksuzna ponudba tudi in predvsem narava. Nekaj, kar je dostopna vsem, ki tu živimo. A morda premalo cenimo. Seveda tudi dobro kosilo, kakšna masaža, mir in uživanje ob pogledu na gore ali morje ali jezera.

Luksuzni turizem del ponudbe

Osrednja tema borze, ki je sicer namenjena predstavitvi trendov na področju luksuznega turizma in poslovnim sestankom, je bilo letos »zdravje in velnes« – čedalje pomembnejša razloga za potovanja. Trendi kažejo, da bodo vsa potovanja vsaj deloma vključevala tudi skrb za dobro počutje gostov, za njihovo psihično in fizično zdravje ter socialno vključenost. K temu čedalje bolj stremijo ljudje sami, a jim vsakodnevno življenje to skrb pogosto onemogoča.

Posebna doživetja Ljubljane

Turizem Ljubljana se je na borzi v sodelovanju z Ljubljanskim gradom predstavljal pod naslovom »Special Experiences« (Posebna doživetja), po čemer je bilo tudi največje povpraševanje, še zlasti po takšnih doživetjih, ki vključujejo kulinariko, kulturo in zelene zgodbe ter ki so prilagojena gostom iz segmenta luksuznega turizma.

Potencialni poslovni partnerji (kupci) iz tujine, s katerimi je imel Turizma Ljubljana na borzi sestanke, Ljubljano že večinoma dobro poznajo, nimajo pa še podrobno oblikovanih produktov zanjo, zato jim je bilo na borzi ponujeno prav to: konkretni predlogi in možnosti, ki jih ponuja Ljubljana, od večdnevnih paketov do vodenih ogledov mesta za enodnevne goste.

Luksuzni turizem in gostje – velik potencial

Segment luksuznega turizma je za Ljubljano izjemno zanimiv. Mesto že premore ponudbo, ki jo ta segment pričakuje, ima pa tudi velik potencial za oblikovanje novih edinstvenih doživetij zanj. Poleg tega je turistična ponudba mesta iz leta v leto bolj kakovostna in raznolika, Ljubljana pa je zavoljo svoje velikosti tudi prijazno, zlahka obvladljivo in dostopno mesto.

 

luksuzni turizem

Luksuzni turizem oplazil tudi Slovenijo. Bi bili del tega? Zakaj ne. Ideja, načrt, akcija.

 

Če niste vedeli. Francoski spletni portal Linternaute.com je objavil članek “Destinacije, ki jih morate obiskati v letu 2019”. Med izbranimi dvajsetimi destinacijami prvo mesto zaseda Ljubljana. Bodite ponosni, izkoristite slovenske danosti, našo butičnost. Izmislite si svojo luksuzno ponudbo in jo ponudite  Slovenski turistični organizaciji. Interes za Slovenijo je velik, le še odpreti bi se morali bolj. Marsikdo lahko na tem področju najde svojo poslovno priložnost. Luksuzni turizem odpira nova delovna mesta. Samo idejo, željo in pot morate imeti. Akcija!!!!

Spremljajte novice iz turističnega sveta Slovenije TULE.

Vas zanima še kakšen članek na temo luksuza in turizma? TULE

 


beFresh ščetke

Promocijski dodatek-beFresh zobne ščetke iz bambusa v ekoloških trgovinah in zasebnih lekarnah

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več