Luksuzna kopalnica, zdaj dosegljiva

Luksuzna kopalnica, zdaj dosegljiva

S pravim pristopom in izbiro visokokakovostnih blagovnih znamk, malo občutka za estetiko in osebno noto, pa bo vaša kopalnica luksuzna. Bo kot terme v malem, kamor boste z navdušenjem vstopali zjutraj in zvečer in sami sebi zavidali v smislu: to je pravo razvajanje! Če gradite nov dom ali načrtujete prenovo kopalnice, vas bo zagotovo zanimalo, kakšni so trenutni kopalniški trendi. Sveže načeto leto predvideva nekaj smernic, ki se bodo nadaljevali v oblikovalskem svetu. Izposodite si jih, dodajte jim svojo ustvarjalnost, prilagodite jih svojim potrebam in ustvarite osupljivo kopalnico.

Kopalnica že dolgo namreč ni le mesto, kjer se odstranjuje umazanija, ampak intimno zdravilišče, kjer voda odnese stres in vas sprosti. Kopalnica je postala v času hitrega tempa nekakšno osebno zatočišče.

 

Tudi to je luksuzna kopalnica:

intimni prostor, kjer se boste počutili kot kralj.

 

Dokler se ne more dodati ali odstraniti ničesar več

AXOR na primer razvija, gradi in izdeluje pipe, prhe ter pribor za luksuzne kopalnice in kuhinje do popolnosti po tem principu. Na najvišji estetski in tehnološki ravni se avantgardno ustvarjajo edinstveni kosi. Nekateri izmed njih veljajo za klasike kopalniškega dizajna. Skupaj utelešajo trditev “Oblika sledi popolnosti”: razvojni proces se namreč ne zaključi, dokler se ne more dodati ali odstraniti ničesar več. Svetovno znani oblikovalci, med njimi Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud in Patricia Urquiola, že več kot 20 let razvijajo po tem receptu razvijajo vodilne oblikovalske izdelke. Koncept z lahkoto vnesete tudi v opremljanje svojega doma in kopalnice. Virtualni kopalnici dodajate elemente, jih premikate in odstranjujete do točke, ko ste z videzom prostora popolnoma zadovoljni.

luksuzna kopalnica

Luksuzna kopalnica? Hansgrohe Metropol Wash!

Naj dežuje in prši!

Trendi za 2018 nakazujejo manjše kopalniške prostore, ki pa ne delujejo utesnjeno. Na svoj račun bodo tako prišla pršila, dežne prhe in tuši ponujajo razvajanje, brez katerega nekateri ne morejo začeti dneva, drugim pa predstavljajo sprostitev pred spanjem. V kopalniškem tlorisu trenutno prevladuje pravokotnik – oblika, ki opredeljuje nadglavne prhe, stenske in stropne plošče. Integrirana, nevsiljiva oblika in neprekinjena površina se elegantno mešata s prostorom. Navdahnjeni z valovi na neskončni vodni površini in velikodušno sorazmerni gumbi ustvarjajo oblikovalci hansgrohe.

Radosti so v podrobnostih

Življenje bo bolj prijetno, če boste posegli po materialih, ki so enostavni za vzdrževanje. Z njimi sledite trendu preprostosti. Da pa prostor ne bo dolgočasen, mu vdahnite vse bolj modno igrivost, ki jo lahko ustvarite z nekonvencionalnimi samostoječimi kopalniškimi elementi, kot so umivalniki in kadi, ki jim pritičejo samostoječe kopalniške armature.

Oblikovalci so pri Metropol kopalniških armaturah predstavili tudi novo zgodbo o uspehu z ročico z zanko. Ta oblika ročice je ena od treh oblikovnih različic, ki jo ponuja kolekcija Metropol. Klasična, ravna ročica je najbolj elegantna, tretja različica pa je ročica z integrirano tehnologijo Select, ki združuje minimalistično zasnovo z intuitivno preprosto izbiro nadzora: dotok vode se lahko vklopi in izklopi s preprostim dotikom Select tipke. V primeru, da imate namiljene roke, lahko pritisnete gumb z zgornjim ali spodnjim delom roke oziroma dlani in vaša kopalniška armatura ostane suha in čista. Tako ste ulovili več muh na en mah.

Slediti ali ustvarjati trende

Z vami v mislih hansgrohe razvija inovativne rešitve, ki združujejo izjemno zasnovo, dolgotrajno kakovost in inteligentne funkcije za maksimalno enostavnost uporabe. Za kakovostne rešitve in dobre ideje pobrskajte po njihovi spletni strani www.hansgrohe.com/design. Tudi mednarodni forum za oblikovanje (iF) najboljših podjetij na svetu za oblikovanje jim priznava postavljanje trendov. S svojimi blagovnimi znamkami AXOR in hansgrohe se namreč nahajajo na 6. mesto med več kot 2.000 prijavljenimi svetovnimi proizvajalci. Presegli pa so tudi nekatere znane blagovne  kot so Audi, BMW ali Apple. 

Hansgrohe in AXOR zagotovo sodita v okvir, ki mu rečemo luksuzna kopalnica

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več