Select Page

Leja Mahnič: komunikacijski koktajl ali coaching

Leja Mahnič: komunikacijski koktajl ali coaching

Coaching terapije, refleksoterapija, skrb za zunanje telo in notranji pretok energije. S tem in še marsičem drugim vam Leja Mahnič, ki se je v začetku leta preselila iz Sežane v Ljubljano, lahko pomaga v svojem centru zdravja in lepote imenovanem Juturna. Juturna je zanimiva mešanica lepotnih in duhovnih storitev za dobro počutje sodobne ženske.

Coaching veščine so gotovo tiste, po katerih je rdečelasa Leja najbolj poznana. Zdi se, da sva se spoznali po naključju, po drugi strani pa imam občutek, kot da nama je bilo namenjeno. Njen center na Kavčičevi 64 je v središču prestolnice, blizu vsega, hkrati pa dovolj na samem, da ne motijo množice potrošnikov. Pravijo, da je prvi stik s prostorom, kjer si človek namerava nabrati novih znanj, izkušenj ali se polepšati, zelo pomemben. Tega se zaveda tudi Leja, ki je sobe napolnila z umetniškimi deli Andreje Cegnar, Suzane Lipar in Majde Šumnik. Deli, ki pričajo o energiji, času in lepoti. Ki pričajo o ženski, ki vstopa v njene prostore po različne oblike pomoči.

coaching - coaching juturna - Leja Mahnič: komunikacijski koktajl ali coaching
Znak Juturna predstavlja rimsko boginjo izvirov in voda.

Kaj je coaching; o kakšnih terapijah govorimo?

Po definiciji Sekcije NLP Coachev Slovenije je coaching uporaben za soočanje z izzivi na najrazličnejših področjih: komunikacija oz. odnosi, reševanje problemov in konfliktov, upravljanje s čustvi in stresom, upravljanje s časom, osebnostna rast, oblikovanje in doseganje ciljev, načrtovanje in sprejemanje odločitev, delo na prepričanjih (rahljanje ali sprememba omejujočih prepričanj), prebujanje potencialov in kreativnosti, grajenje samozavesti, zmožnost zavzemanja zase in premagovanje treme … Coaching tako lahko med drugim uporabljamo, da razbremenimo ali izboljšamo odnose na delovnem mestu in v družini, da pridobimo več notranjega miru in ravnovesja, da povečamo samozavest, da si priznamo, kaj zmoremo, da znamo praznovati dosežke, da uspešno zaključimo projekt, študij ali delovno nalogo, da s čim manj stresa izpeljemo zahtevni nastop, da se opogumimo za novo partnerstvo ali pa da raziščemo, če si partnerstva sploh želimo, da si uredimo življenjske prioritete … da si upamo povedati svoje. Spregovoriti na glas.

coaching - Coaching Juturna1 - Leja Mahnič: komunikacijski koktajl ali coaching
Leja Mahnič ima veliko izkušenj. Je tudi NLP mojster. Izvajala je coachinge s športniki, starši, učitelji,…

Gre torej za skupek vsakodnevnih stisk in izzivov, samo na videz drobnih, ki pa jim posamezniki v določenem življenjskem obdobju enostavno niso kos. In če jih ne rešujemo na pravi način, se vrtimo v začaranem krogu.

»Danes obstajajo nova znanja, nove prijemi in strategije za izboljšanje odnosov, doseganje ciljev. Kakovost življenja je v naših rokah, če le hočemo,« pove Leja, ki je do znanja, ki ga ima danes, prav tako prišla postopoma. Začela je pri sebi seveda. Po stresni, napeti, zahtevni zaposlitvi na področju bančništva in računovodstva, je ugotovila, da ji nekaj manjka. In ko je to našla, je ugotovila, da to manjka tudi drugim. Je coach s številnimi nazivi; tudi hipnoterapevt in NLP Mojster. Z vsemi pridobljenimi znanji je postala poznavalka pravilne komunikacije, motivacije, reševalka omejenih prepričanj in napačnih pristopov. Bodisi v svetu odraslih, v svetu starševstva ali okvirih šolskih sistemov. Izvajala je namreč delavnice Classroom management v vrtcih in šolah, kjer so odprti za nova znanja.

Leja je z uspešno opravljenim usposabljanjem pri Johnu Grinderju, v Bolonji in Milanu, postala mednarodno certificirana NLP Coach. Vzporedno je sodelovala tudi z znanim družinskim terapevtom Jesperjem Juulom, ki je napisal nekaj zanimivih knjig, in pomagala pri vzpostavitvi pozitivne in dobre komunikacije  otroki. Jesper Juul je danski družinski terapevt, ki sem ga poslušala pred več kot deset leti, ko je prišel v Slovenijo in z njim pripravila intervju. Zanimivo je, da zapletene reči pove na enostaven način. Izjemno prijeten predavatelj. In Leja je prav tako spretna predavateljica, ki brez težav komunicira tudi v italijanščini in angleščini. Na Zavodu Mladi podjetnik so poiskali njene programe v namene start-up podjetij, bila je predavateljica na Fakulteti za Management, a tisto, kar jo resnično vleče, so reševanje in nasveti s posameznimi klienti. Tam se težave lahko odkrijejo, prečistijo, rešijo. Ljudje se zavedo svojih sposobnosti in moči. To je naloga coach strokovnjaka. In coaching veščin.

Tudi o tem, kaj je sreča…

Številne izjave zadovoljnih strank govorijo zase. »Z otrokom sem dolgo časa doživljala začaran krog, iz katerega sem se zelo hitro izkopala, ko sem ozavestila odgovornost za svoje življenje in za moj odnos z drugimi. Tako sem sedaj vsak dan bolj zadovoljna s svojim življenjem.« Sandra

Pogosto nam drugi odprejo vrata, pomagajo najti pot. Center Juturna je lahko odgovor na vaša vprašanja. Leja vas bo sprejela po mailu leja.mahnic@gmail.com ali po telefonu 051 268 364.

Nekaj informacij najdete ali jih spremljate tudi na Facebooku. https://www.facebook.com/JuturnaSlovenia/

Coaching je samo ena od številnih storitev, ki jo najdete tam. Paketi so nekaj posebnega in verjemite – vrnili se boste. http://www.juturna.eu/paketi

Vas zanima še kakšen članek na našem portalu? POGLEJTE

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, žena, mati, večna optimistka in iskalka boljšega jutri.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več