Koliko destinacij med top 10?

Koliko destinacij med top 10?

Seznam destinacij, ki jemljejo dih

Biti na seznamu top 10 destinacij na svetu pa ni mačji kašelj. Nedavno je Lonely Planet Slovenijo uvrstil na enega od štirih seznamov destinacij, ki jih popotnikom priporočajo za obisk v letu 2019. Slovenija se na seznamu enega najvplivnejših turističnih portalov na svetu nahaja med destinacijami za »best value« doživetja z najvišjo vrednostjo. Odlično. Ampak! Bomo to znali izkoristiti? Se tudi mi zavedamo, da ni toliko pomembno število turistov, ampak da je obiskovalec zadovoljen, da mu ponudimo neko še nedoživeto obliko luksuza, ki jo bo odnesel domov v spominih in širil dobro mnenje med prijatelji…

 

Lonely Planet je Slovenijo uvrstil na 10. mesto seznama destinacij z najvišjo vrednostjo (best value), to je destinacij, ki obiskovalcem zagotavljajo nepozabna doživetja za najboljšo ceno. Ta globalno prepoznavni in vplivni popotniški vodnik našo deželo opisuje kot destinacijo z vrhunskimi restavracijami in vinotekami, slikovitimi pokrajinami in neodkritimi majhnimi mesti. Še posebej vodnik priporoča odkrivanje slovenskih Alp, Ljubljane, Blejskega in Bohinjskega jezera.

 

»Umestitev na lestvico top desetih destinacij, ki ponujajo najvišjo vrednostjo za leto 2019, je za Slovenijo velika čast. Lonely Planet je eden od najuglednejših medijskih hiš na področju popotovanj, ki izpostavlja najbolj vznemirljive in izstopajoče destinacije na svetu. Umestitev naše dežele med destinacije, ki zagotavljajo visoko vrednost nas izpostavlja kot destinacijo nepozabnih doživetij, ki popotniku še dolgo ostanejo v spominu«, je dejala mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.

V enem samem dnevu lahko obiščete Piran, obalno mesto z benečanskim pridihom, se zapeljete čez alpske prelaze in občudujete dramatično gorsko pokrajino in večerjate ob reki v središču Ljubljane,” so pojasnili uvrstitev Slovenije v izbor. Izpostavili so tudi vrsto aktivnosti v naravi, ki so finančno dostopnejše kot v drugih alpskih državah. “Ta žep Evrope v malem je odlična izbira za vse, ki želijo izkusiti najboljše strani celine, a jim primanjkuje časa ali sredstev,” so zapisali na turističnem portalu. Slovenija je zanje tudi “kraj vrhunskih restavracij in vinotek ter neodkritih majhnih mest”. Potovanje po državi je po oceni Lonely Planeta preprosto in ugodno, številne ceste in železnice pa ponujajo spektakularne vožnje. Izpostavljajo tudi Blejsko in Bohinjsko jezero, ki poleti sicer pritegneta množice, a se najde tudi dovolj skritih kotičkov.

destinacij

Večno zanimiv Bled, čeprav ne edina destinacija pri nas, vredna ogleda.

Na isti seznam so se uvrstile še sledeče destinacije:

  • egiptovska dolina južnega Nila,
  • poljski Lodž,
  • ameriški narodni park Great Smoky Mountains,
  • Maldivi,
  • Houston v ZDA,
  • Argentina,
  • Bangladeš,
  • Albanija ter
  • Ekvador

LONELY PLANET: Kaj svetujejo, kako delujejo? TULE

VIDEO na ogled:

https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/sporocila-za-javnost/8868-slovenija-med-top-10-destinacijami-lonely-planeta-vrednimi-obiska-v-letu-2019?utm_campaign=slo-okt2018-pr-obvestilo-101&utm_medium=email&utm_source=Net-Results#

Top države 2019

Države, ki bodo po mnenju Lonely Planeta prihodnje leto najbolj navduševale, so Šrilanka, Nemčija, Zimbabve, Panama, Kirgizija, Jordanija, Indonezija, Belorusija, Sveti Tomaž in Princ ter Belize.

Top mesta 2019

Mesta, ki jih velja obiskati prihodnje leto, so Köbenhavn na Danskem, Shenzhen na Kitajskem, Novi Sad v Srbiji, Miami v ZDA, Katmandu v Nepalu, Ciudad de Mexico v Mehiki, Dakar v Senegalu, Seattle v ZDA, Zadar na Hrvaškem in Meknes v Maroku.

Top regije 2019

Najboljše regije leta 2019 – so italijanska dežela Piemont, gorovje Catskill v ZDA, severni Peru, tako imenovano Rdeče središče v osrednji Avstraliji, Škotsko višavje in otoki, daljni vzhod Rusije, indijska zvezna država Gudžarat, kanadska provinca Manitoba, francoska regija Normandija in dolina Elqui v Čilu. En kup destinacij za top potovanja torej. In ne pozabite – Slovenija je med njimi.

ŽELITE prebrati še kakšen članek na temo potovanj? TULE

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več