Koencim Q10 je lahko rešitelj

Koencim Q10 je lahko rešitelj

Koencim Q10 in njegova izredna vrednost za življenje je dolgo znano dejstvo tako med laično kot strokovno javnostjo. Je edini maščobotopni antioksidant, ki se sintetizira v telesu. Tisto, kar si gre zapomniti je, da hrano, ki jo pojeste, Q10 spremeni v energijo. Če smo zdravi, tam do 25. leta naše telo proizvede dovolj koencima koencima Q10 za naše normalno in zdravo življenje. Kasneje ga je manj in manj. Dejstvo. In ker ga ne moremo predozirati v nobenem primeru, ga je res pametno dodati. Notranji organi bodo ploskali, ko boste lezli v hrib, boste opazili razliko, sosede bodo opazile razliko na vaših gubah. Če kaj, potem je ravno Q10 pametno dodati telesu.

Koencim Q10 je lahko rešitelj sodobnega načina življenja. Ker živimo v hitrem tempu nenehnega stresa, izčrpanosti niso danes nič posebnega. Koliko vodij, samostojnih podjetnikov, direktorjev, tudi običajnih delavcev je podleglo izgorelosti? Koliko vas je, ki imate težave s srcem? Jemljete statine? Se hitreje starate, kot bi bilo treba?

Na svetovnem trgu je ogromno ponudbe. Tudi na slovenskem, zato bom predstavila edini koencim Q10 v obliki pršila pri nas. Quvital Q10 je ustno pršilo z aktivno obliko koencima Q10 naravnega izvora in odličnim okusom ananasa. Pršilo Valens Quvital Q10 vsebuje patentirano vodotopno obliko koencima Q10 naravnega izvora. Patentirana oblika koencima Q10 ima dokazano povečano biorazpoložljivost, kar pomeni, da se lažje absorbira in ima večji učinek kot enaka zaužita količina običajnih oblik Q10. Znanstvene raziskave so pokazale, da je biorazpoložljivost izdelkov Quvital tudi do 4-krat večja, kot pri navadnem koencimu Q10. Pršilo vsebuje tudi tiamin (vitamin B1), ki ima vlogo pri delovanju srca in prispeva k sproščanju energije pri presnovi ter na ta način sodeluje v energetskih procesih v telesu.

Ta oblika je primerna za vse, ki ne želijo uživati kapsul ali tablet. Omogoča zelo preprosto uporabo, njegova priročna oblika pa je dobrodošla tudi za potovanja.

koencim Q10

Enačba koencima Q10

POMEMBNO

  • Najvišje koncentracije koencima Q10 so v mitohondrijih
  • Vse biološke funkcije koencima Q10 temeljijo na njegovem redoks ravnotežju → enostavno prehajanje med oksidirano in reducirano obliko. Zato NI pomembno, ali se zaužije oksidirana ali reducirana oblika!
  • koencim Q10 v reducirani obliki deluje kot antioksidant. Organizem ščiti pred oksidativnim stresom, ki ga sicer povezujemo s številnimi bolezenskimi stanji in s procesi staranja.
  • Koncentracija koencima Q10 se v srcu začne zniževati že po 20. letu in se do 80. leta zniža za skoraj 60 %!
  • Največja ovira za absorpcijo koencima Q10 je netopnost v vodi in relativno velika molekulska masa. Zato je dobro poiskati vodotopno obliko.

http://www.valens.si

Obstajajo pa seveda tudi drugi proizvajalci prav tako kakovostnih proizvodov s koencimom Q10.

 

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več