Kastelo ni tipičen moški

Kastelo ni tipičen moški

Kantavtor Kastelo sreča Deklico s Pirana

Kastelo je umetniško ime glasbenika Jožeta Kastelica. Potem, ko je poleti naletel na deklico iz Pirana, ki pa ni bila morska deklica, a je o njej vseeno napisal pesem in posnel čisto pravi poročni videospot, zdaj kantavtor Kastelo pojasnjuje, kje v Sloveniji je Mali raj. Le tega je ponovno našel skozi glasbo in to kar v rodnem Celju. Portal Luksuz je z njim opravil Mini luksuz poligraf.

Glasbenik Kastelo
Kastelo je zavezan kantavtorstvu.

Kaj želi povedati Kastelo?

Skladba Mali raj je avtobiografska, v njej pa Jože Kastelic- Kastelo opisuje svojo ljubezen in pripadnost mestu, kjer se je rodil in odraščal. Tam še dandanes živi in ustvarja glasbo. Na trenutke ga sicer zamika, tako kot marsikoga izmed nas, da bi poizkusil srečo v širnem svetu, a ostaja zvest svojemu kraju, svojemu Malemu raju. »V pesmi se bo prav gotovo našel vsak, ki ima rad svoj domači kraj, pa  tudi vsi  tisti , ki so s trebuhom za kruhom odšli po svetu; če ne drugače, pa vsaj v tem smislu, da jim lahko pesem Mali raj pričara spomine, nostalgijo in okus po domu, tam daleč nekje«, je o novi pesmi povedal Kastelo.

Bi si upali z nami deliti: kaj je vaša največja želja? Jih imate več ali se vrtite okoli ene večje?

Jih imam več … ena izmed pomembnih je sigurno zdravje in notranji mir. Potem pa seveda tudi, da posnamem in izdam album, ki bi bil pri publiki in kritikih lepo sprejet…pa da mi nikoli ne bi zmanjkalo navdiha za nove in nove skladbe. Imam še kakšno veliko osebno željo, ampak vsega pa tudi nočem izdati😊

Kaj bi lahko rekli, da je vaš najboljši, največji, najpomembnejši dosežek v življenju?

Menim, da največjega dosežka do sedaj še nisem dosegel.

Ko ste povabljeni na gala dogodek – sledite dress code navodilu z lahkoto ali se mučite v kravati oziroma obleki? Se vam zdijo nakupi svečanih oblek potrebni ali nepotrebno razmetavanje.

Z lahkoto si oblečem obleko in kravato. Nenazadnje sem bivši bančni uslužbenec in sem bil v nekem obdobju tako urejen praktično vsak dan.

Kastelo, se spomnite najbolj okusne ali najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste jo nekoč okusili? Cena, lokacija?

Najdražje se res ne spominjam, spominjam pa se mnogo okusnih, ki pa niso nujno najdražje… npr. telečja obara z zabeljenimi ajdovimi žganci v enem od lovskih domov na Celjskem…sipina rižota in ribja plošča na otoku Korčula…čevapčiči na Baščaršiji v Sarajevu..

Ste kdaj ob kakšnem filmu ali knjigi potočili solzo ali pa vas je ganila do globin?

Seveda, marsikdaj se mi je to zgodilo, sem pač precej čustven in tega nikoli ne skrivam.

So moški poznavalci avtomobilov ali obsedeni z njimi? Kateri tip ali vrste avta vas trenutno navdušuje?

Jaz osebno prav gotovo ne spadam ne v kategorijo poznavalcev, in tudi ne obsedencev hahaha…Avto mi pomeni nič več kot le prevozno sredstvo, pomembno je edino, da je varen in dovolj prostoren. Trenutno se najbolj zanesem na Japonce, saj me moja Toyota do zdaj še ni pustila na cedilu.

Je ljubezen najmočnejše čustvo, kar ga premore človek?

Da – absolutno.

Koliko pozornosti sodobni moški posvečajo zunanjemu izgledu? Se prepuščate naravnemu izgledu ali zavijete tudi v kakšen salon?

Menim, da sodobni moški posveča precej pozornosti zunanjemu izgledu. Jaz osebno sem v preteklosti dal zunanjosti dosti večji pomen kot sedaj. Zdaj pa mi je veliko pomembnejša notranja urejenost.

Kaj vključuje vaša ideja o popolnem potovanju – naravo, kulturo ali zgodovino? Če denar ne bi bil problem…

Vse troje našteto.

Kaj je večji užitek; jutranja kava, seks ali podaljšano spanje?

Kombinacija vsega trojega, hahaha.

Je prosti čas lahko nekaj, kar danes sodi v kategorijo luksuz? Imajo več prostega časa moški ali ženske?

Ja, danes je prosti čas dejansko luksuz. Odvisno s kakšno dejavnostjo se človek ukvarja, vseeno pa menim, da smo moški tukaj v rahli prednosti, saj so ženske večinoma matere, ki svoj čas še dodatno darujejo svojim najdražjim.

Koliko je v teh stavkih resnice; premožnejši vedno pravijo, da bolj cenijo kakovost kot količino. Tisti brez dela, službe, v prostem času, ki ga imajo, ne vidijo kakovosti?

Sigurno drži.

Kaj pravite Kastelo na tale potrošniški izrek – ‘Imam premalo denarja, da bi poceni kupoval’?

Ta izrek je dober, jaz osebno se ga poskušam držati, mi pa zmeraj ne uspe. 😊

Ima luksuz lahko več obrazov, več zgodb, različne dimenzije,….

Seveda jih ima…za nekoga je luksuz to, da si obleče športno opremo in jo mahne skozi gozd na bližnji hrib, ali pa to, da so on in njegovi bližnji zdravi in živijo v harmoniji ter razumevanju…za drugega pa ni dovolj, da si npr. vsako leto omisli nov, prestižni avto. Kaj mislite, kateri izmed teh dveh je bolj srečen?

Kastelo iz Celja
Glasbenik Kastelo prihaja s Celjskega.

Še nekaj uporabnega:

Skladba, ki ima poln zvok in zanimive kitarske vložke,  je nastala v sodelovanju s primorskim glasbenikom in producentom Janom Baruco, ki je tudi tokrat poskrbel za izjemno lep aranžma. To je nadaljevanje sodelovanja z Janom, bratom Lare Baruca, ki je poskrbel tudi za aranžma skladbe Deklica s Pirana. Razpoznaven kantavtorski slog z močnimi besedili bo Kastelo prav gotovo ohranjal tudi v prihodnje, saj je to zvrst glasbe, ki mu je pisana na kožo, hkrati pa gre za glasbeno zvrst, ki jo v Sloveniji kot pravijo primanjkuje. Za promocijo skrbijo na http://agencija.ekskluzivno.si/

NA YT JE POSNETEK NA OGLED NA LINKU:

Oglejte si še video Deklica s Pirana

Vas zanima še kakšen članek na portalu Luksuz? Pobrskajte TULE

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več