Kartica IDS za gorivo stoodstotno varna

Osemnajst mesecev po uvedbi tako imenovane brezstična kartica IDS, kartice za gorivo za tovornjake se IDS (International Diesel Service – opp. Mednarodni servis za diesel) lahko pohvali z izjemnimi varnostnimi podatki: podjetje namreč ni zabeležilo niti enega samega primera goljufije pri plačevanju ali posnetja (t. i. skimming). Kartice za gorivo zahvaljujoč varnemu vgrajenemu čipu ni mogoče kopirati ali združiti z drugimi preventivnimi ukrepi, ki jih izvaja IDS: je edina kartica na trgu, ki nudi stoodstotno varne kartične transakcije.

IDS kot vodilno podjetje na trgu, ki zagotavlja varnost kartic za gorivo, je bilo prvo, ki je opremilo svoje kartice s tehnologijo radiofrekvenčnega čipa (RFID) in omogočilo avtorizacijo vsake posamezne transakcije v realnem času. Vgrajeni čip ne omogoča samo hitrejše in lažje uporabe kartice – nudi pa tudi enako delovanje kot katera koli brezstična bančna kartica –, temveč tudi zagotavlja najvišjo raven varnosti.

Vincenzo Maniaci, direktor za globalno poslovanje s karticami Q8, pravi:

»Gorivo še vedno velja za proizvod, ki zelo privlači goljufe. Zelo smo ponosni, da lahko potrdimo, da podjetje IDS ni zabeležilo niti enega samega primera goljufije s karticami. Naše kartice za gorivo so prav tako varne kot bančne kartice in obenem predstavljajo tudi najvarnejšo rešitev na trgu. Ponarejanje ni možno, saj kartic ni mogoče kopirati, storilci kaznivih dejanj pa ne morejo premostiti tehnologije, ki jo uporabljamo.« 

Podjetje IDS poleg stoodstotno varnih kartic nudi tudi napreden niz ukrepov za varne transakcije na 600-ih evropskih črpalkah ter popoln nadzor nad karticami za gorivo. Stranke lahko upravljajo z vsemi svojimi karticami za gorivo za tovornjak in voznika ter jih konfigurirajo prek spletnega iRačuna, dobro organiziranega in enostavnega sistema za upravljanje kartic. Podatki o transakcijah, limitih, cenah in mreži so enostavno na voljo. Večje stranke lahko tudi pregledno razvrstijo in organizirajo podizvajalce.

IDS

IDS je del ogromne verige proizvajalca nafte Kuwait Petroleum International.

Z avtorizacijo na črpalki s spletnim preverjanjem osebne identifikacijske kode (PIN) se preprečijo transakcije za ponovno polnjenje, ki niso bile vnaprej avtorizirane. IDS je torej edino podjetje na trgu, ki nudi kartice za gorivo, ki so v celoti povezane s spletom.

Na voljo je tudi dvojni sistem plačevanja s karticami, ki nudi kartico za gorivo za voznika in za tovornjak in s katerim se odobri transakcija samo, kadar se obe kartici uporabita hkrati. Vse transakcije se tudi spremljajo, sumljive pa se avtomatično odkrijejo.

Podjetje IDS ima specializirano ekipo za preiskovanje goljufij, ki spremlja sumljive transakcije 365 dni na leto. Vse nepravilnosti se temeljito preiščejo, pri tem pa ekipa ohranja tesen stik z mednarodnimi policijskimi službami.

Podjetje IDS kot del korporacije Kuwait Petroleum Corporation dobavlja dizelsko gorivo za nacionalne in mednarodne prevoze in ima v Evropi mrežo z več kot 600-imi samodejnimi črpalkami.

 

S skoraj 600-imi črpalkami na ključnih lokacijah po vsej Evropi, in tudi na mejnih prehodih ter večjih prometnih in trgovskih središčih, se podjetje IDS osredotoča na potrebo prevozniških podjetij na dolge razdalje in mednarodnih prevozniških podjetij. Vse črpalke so odprte 24 ur na dan in so povsem dostopne za tovornjake. Podjetje IDS nudi svojim strankam vodilne varnostne rešitve  in nadzor na trgu za transakcije v zvezi z gorivom. Kot edini dobavitelj s stoodstotno varnimi karticami za gorivo (kartica IDS) zagotavlja maksimalno zaščito glavnih odhodkov prevozniških podjetij. Skupaj z visokokakovostnim proizvodom in dodatnimi storitvami je eden od vodilnih ponudnikov kartic za gorivo v Evropi. Je del podružnice Kuwait Petroleum International v sklopu korporacije Kuwait Petroleum Corporation, enega od največjih proizvajalcev nafte na svetu.

http://www.q8.com/

 

 

 

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več