Kako so bile videti svečane obleke Nuše Derende?

Kako so bile videti svečane obleke Nuše Derende?

Svečane obleke, ki smo jih občudovali na različnih nastopih Nuše Derende, so igrale pomembno vlogo v njenem uspehu. Tako pomembno, da jih je konec januarja v Posavskem muzeju Brežice ob 20-letnici svojega obstoja ponovno pokazala v obliki velike razstave  na 60 kvadratnih metrih. Nekatere je nosila tudi na Eurosongu, vse pa so po svoje del njene zgodbe o glasbenem uspehu, pa tudi kakšnem neuspehu. Če si svečanih oblek niste imeli priložnost ogledati, lahko pobrskate spodaj.

Kreatorji teh oblek so Alenka Globocnik-Akultura, Urša Drofenik, Jelena Prokivić v sodelovanju z IUV in seveda vse pod budnim očesom stilista Sasa Radovića. Prav tako pa bodo v drugem prostoru gradu na ogled Nušini osebni predmeti in slike, zato ne gre za zamuditi te razstave. »V Viteški dvorani gradu sem se tudi poročila s Frenkom«, je takrat zaupala Nuša. Za vse, ki ste zamudili odprtje razstave pa še vesela novica, saj bo razstava v Posavskem muzeju Brežice odprta do 10. aprila in je za obiskovalce brezplačna.

 

razkošne obleke

Nuša je skrbno bdela nad postavitvijo

 

svečane obleke derenda

Sreča, ponos in nostalgija hkrati. V tej dvorani se je poročila tudi s Frenkom

Na ogled je bilo tudi nekaj njenih osebnih predmetov iz mladosti in otroštva.

 

svečane obleke Nuše Derenda

Nušine kotalke izpred mnogo let

 

svečane obleke Nuše Derende

Takole je bila videti njena birmanska obleka.

V marcu, natančneje 17.3. bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji posebnih koncertov, saj pripravlja Nuša nekaj malo drugačnega v Galussovi dvorani Cankarjevega doma skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.

Na tej strani smo z Nušo pred časom že naredili Mini luksuz poligraf. Ponovno vabimo k branju. https://www.luksuz.net/nusa-derenda-mini-luksuz-poligraf/

 

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več