razkošne obleke
Nuša Derenda nostalgično o svojih najlepših, pomembnih, tudi najrazkošnejših oblekah, ki jih je nosila.

Svečane obleke, ki smo jih občudovali na različnih nastopih Nuše Derende, so igrale pomembno vlogo v njenem uspehu. Tako pomembno, da jih je konec januarja v Posavskem muzeju Brežice ob 20-letnici svojega obstoja ponovno pokazala v obliki velike razstave  na 60 kvadratnih metrih. Nekatere je nosila tudi na Eurosongu, vse pa so po svoje del njene zgodbe o glasbenem uspehu, pa tudi kakšnem neuspehu. Če si svečanih oblek niste imeli priložnost ogledati, lahko pobrskate spodaj.

Kreatorji teh oblek so Alenka Globocnik-Akultura, Urša Drofenik, Jelena Prokivić v sodelovanju z IUV in seveda vse pod budnim očesom stilista Sasa Radovića. Prav tako pa bodo v drugem prostoru gradu na ogled Nušini osebni predmeti in slike, zato ne gre za zamuditi te razstave. »V Viteški dvorani gradu sem se tudi poročila s Frenkom«, je takrat zaupala Nuša. Za vse, ki ste zamudili odprtje razstave pa še vesela novica, saj bo razstava v Posavskem muzeju Brežice odprta do 10. aprila in je za obiskovalce brezplačna.

razkošne obleke
Nuša je skrbno bdela nad postavitvijo
svečane obleke derenda
Sreča, ponos in nostalgija hkrati. V tej dvorani se je poročila tudi s Frenkom

Na ogled je bilo tudi nekaj njenih osebnih predmetov iz mladosti in otroštva.

svečane obleke Nuše Derenda
Nušine kotalke izpred mnogo let
svečane obleke Nuše Derende
Takole je bila videti njena birmanska obleka.

V marcu, natančneje 17.3. bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji posebnih koncertov, saj pripravlja Nuša nekaj malo drugačnega v Galussovi dvorani Cankarjevega doma skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.

Na tej strani smo z Nušo pred časom že naredili Mini luksuz poligraf. Ponovno vabimo k branju. https://www.luksuz.net/nusa-derenda-mini-luksuz-poligraf/

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here