Jesenska klasika – Bad Kleinkirchheim

Jesenska klasika – Bad Kleinkirchheim

Prvič sem se srečala z regijo Bad Kleinkirchheim še kot otrok. In pogosto se spomnim odlične ponudbe na vseh nivojih v tem koncu Avstrije. Takrat morda pri nas turizem ni bil razvite v tem ‘avstrijskem’ stilu, vsi smo namreč hodili bolj na morje, s katerim smo se ponašali. To je bilo sicer še v časih, ko je bilo zelo nobel hoditi čez mejo po kavo, viski, parfume, a nekatere stvari so ostale odlične. Zakaj bi pravzaprav kdo izbral to destinacijo v jesenskih mesecih?

Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim

Nekateri pravijo, da tam gozdovi žarijo v najlepših jesenskih barvah in svež zrak napolnjuje pljuča; nedotaknjena narava koroškega gorovja Nockberge vabi k planinarjenju, osvajanju vrhov ali na dolge gorskokolesarske ture. Po športnih aktivnostih pa topla termalna voda poskrbi za celovito globinsko sprostitev. Termalni raj Bad Kleinkirchheim stavi na novo koroško prostočasno ponudbo: 8. septembra 2017 so slavnostno odprli obnovljene termalne toplice St. Kathrein, investicijo v višini več kot 12 milijonov evrov. Njena posebna atrakcija je 86 metrov dolga drča ‘Nockbergrutsche’.

 

Novo območje za počitek in meditacijo iz domačega cemprinovega lesa utrujene pohodnike vabi k sprostitvi, medtem ko njihovi čuti uživajo v pogledu na barvno igro gorovja Nockberge. Na ponosnih 520 kvadratnih metrih se v Zdraviliškem centru Nockmed pod vodstvom zdraviliškega in športnega zdravnika dr. Eckarta Waidmanna posvečajo celostni zdravstveni in wellness obravnavi s klasičnimi zdraviliškimi tretmaji, wellness masažami, terapijami ter tečaji o prehrani in življenjskem slogu. Tudi v termalnih toplicah Römerbad priznanega arhitekta Behnischa, ki se razprostirajo na površini 12.000 kvadratnih metrov, gore, termalna voda, narava in arhitektura ustvarjajo čarobno povezavo. Telo in duha lahko tukaj v enaki meri sprostite v prvorazrednem alpskem wellnessu, v savnah, hamamu, na oblogah iz močvirskega blata ali sena oz. na terapijah z eteričnim cemprinovim lesom. Nekaj razlogov smo našteli, ostale poiščite sami 🙂

Bad Kleinkircheim

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več