Ječmenovi beta-glukani izjemno uspešni

Ječmenovi beta-glukani izjemno uspešni

Ječmenovi beta-glukani na slovenskem trgu sicer niso novost, a jih ljudje še vedno premalo poznajo, čeprav dosegajo odlične rezultate. Najdemo jih v funkcionalnem živilu Beta vital in so povsem slovenskega izvora. Pred leti ga je razvilo podjetje Valens iz Šenčurja pri Kranju, raziskava pa je bila tako pomembna, da je pomagala uvrstiti ječmenove beta-glukane na seznam EFSA zdravstvenih trditev, kar je izjemen uspeh. Še en dokaz o odličnosti slovenskih razvojnikov.

V glavnem govorimo o tako imenovanih beta-glukanih iz ječmena, ki znanstveno dokazano znižujejo holesterol in znižujejo sladkor v krvi. Pozor! To niso isti beta-glukani, ki dvigajo imunski sistem. Ker so vlaknina, po njih posežejo tudi tisti, ki imajo težave s prebavo. Slovenski izdelek od začetka do konca! Plod slovenskega razvoja in proizvodnje. In celo na slovenskih njivah posejan in požet ječmen. Evropska agencija za varnost hrane EFSA je Valensovo patentirano inovacijo uvrstila med najpomembnejše znanstvene dosežke v Evropi, kar je velik mednarodni uspeh slovenske znanosti in stroke za razvoj zdravju koristnih živil. Valens je edino slovensko podjetje in eno redkih v Evropi, ki je za razvoj živil za zniževanje tveganja za razvoj bolezni decembra 2011 prejelo prestižno znanstveno potrditev agencije za varnost hrane EFSA, da njegova tehnološka inovacija reduchol učinkovito znižuje raven holesterola v krvi.

Kako deluje? Dve jedilni žlici prahu zamešate v vodo, mleko, jogurt, smootije, nadomestite z njim moko pri zgoščevanju hrane ali dodate pri peki kruha ali omlet. Sestavina je sposobna povečati viskoznost v prebavnem traktu. Vsebovana vlaknina je namreč sestavljena iz zelo dolgih polimernih verig, kar je tudi bistvo inovacije, ki v vodi nabreknejo in v prebavilih povzročijo zgostitev prežvečene hrane, iz katere se upočasni vsrkavanje holesterola. Enostavno delovanje na povsem naraven način, zato ga lahko jemljejo mnogi. Brez stranskih učinkov, saj gre v bistvu za ječmen. Ki pa je v primerjavi z običajnim ječmenom desetkrat bolj koncentriran – to dobijo s posebnimi semeni ječmena in načinom mletja. Preverila; ne gre za gensko spremenjena semena! Najbolj primeren za tiste posameznike, ki imajo mejne vrednosti holesterola in sladkorja. Ti bodo zase tudi največ storili, da bi ne bilo treba poseči po statinih. Saj res -najdete jih v lekarnah, Sanolaborju, specializiranih trgovinah, tudi Tosaminih Belih štacuncah.

Več na http://www.valens.si.

 

KLINIČNE RAZISKAVE SO POKAZALE, DA DNEVNO ZAUŽITJE 3 Gramov BETA-GLUKANOV IZ JEČMENA LAHKO ZNIŽA RAVEN HOLESTEROLA CELO ZA 17 ODSTOTKOV. BETA-GLUKANI SO SODOBNO ODKRITJE.

 

Ječmenovi beta-glukani znanstveno dokazano podpirajo:

  • zdravje srca,
  • zniževanje holesterola,
  • uravnavanje krvnega sladkorja
  • in uravnavanje prebave.

Ječmen? Vlaknine iz ječmenovega zrnja s svojim vplivom na zgostitev prežvečene hrane vplivajo na povečanje količine blata ter s tem lajšajo prebavo in podpirajo zdravje prebavil.

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več