Select Page

Ideja za darilo v zadnjem hipu

Ideja za darilo v zadnjem hipu

Ideja za darilo nekaterim dela sive lase že ves mesec, drugi so spretno zbirali informacije že pol leta prej in se dobro pripravili na trenutek presenečenja, ki ga bodo zavili pod smrekico. V tej poplavi potrošništva in agresivnega oglaševanja, ki nam leze že iz ušes, nekateri namenoma ignorirajo darilne nakupe češ bistvo praznikov ni v darilu. Kar je sicer res, zlasti če je darilo kupljeno samo zato, da ne pridemo praznih rok ali da nam ni nerodno sprejeti vrečke, ki jo prinesejo sorodniki, sosedje, prijatelji. Ampak obdarovanje zadnje dni v letu vendarle ima svoj pomen; na to pozabljamo in to je pomembno.

Čas okoli zimskega solsticija, ko sonce umre in se ponovno rodi, je nekoč veljal za skrivnosten in nevaren čas. Ljudje so se morali pomiriti z duhovi prednikov in z duhovi rasti ter jih pridobiti na svojo stran.  Čeprav dandanes nismo več  v tako veliki meri odvisni od narave, saj se večina ukvarja s čisto drugimi stvarmi in ne s kmetovanjem, kot nekoč, pa to ne pomeni, da  za nas stare vraže ne veljajo. Novo leto je nov začetek, zato je preteklost treba pustiti za seboj. Temeljito pospravite stanovanje in se znebite vsega starega, pokvarjenega ali tistega, kar ne uporabljate več ali pa preprosto želite pozabiti. Tudi če so to  fotografije ljubimca, ki vas je grdo razočaral. Slabih spominov ne potrebujete, zato se jih še pred novim letom znebite skupaj z vso staro navlako.

Je pa res, da so imela nekdaj darila drugačno obliko. Ljudje so veliko dali na simboliko. Darila so prišla v obliki hrane, ročno narejenih stvari, iz narave. Darila so bile lepe in dobre želje. Drugačni časi, drugačna darila. Bila pa so. Imejte to v mislih – da darilo izberete ali izdelati za konkretno osebo. Da cena ni pomembna, ampak kaj želite z njim povedati.

Pa je še čas za kaj res izvirnega in dobrega? Še. Te dni sem pri sprehodu skozi nakupovalno središče sredi Maribora našla nekaj idej. Saj veste, kaj vedno pravim: luksuz ima veliko obrazov in vsakomur predstavlja nekaj drugega. In če drago osebo res dobro poznate, ideja za darilo ne bo predstavljala težave. Torej? Boste tudi letos pristali pri vrečki cenenega vina, ki ste ga po možnosti dobili od nekoga lani ali se boste potrudili? Mimogrede, tudi napisana pesem je lepo darilo.

ideja za darilo

Kakovosten izbor izdelkov pod znamko Dr.Grandel je odlična ideja, ki jo najdete v marsikateri lekarni.

Peneči mehurčki iz hiše Frangež? Zakaj pa ne.

ideja za darilo

Ročno narejen predpasnik, na katerega vam po želji v nekaj minutah nanj všijejo željen napis.

ideja za darilo

Odlična ideja-čaj iz limonske trave CC Tea. Spletna stran čaja

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, žena, mati, večna optimistka in iskalka boljšega jutri.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več
Pridružite se nam

Pridružite se nam

Bodite obveščeni o novostih, zanimivostih in novih zapisih LUKSUZ.

Zasebnost

Za dokončanje potrebujete le še potrditi vaš e-naslov, na katerega smo vam poslali sporočilo.