Hotel InterContinental in ‘vonj po medu’

Hotel InterContinental in ‘vonj po medu’

Hotel InterContinental je še pred otvoritvijo buril domišljijo. Kako bo videti, koliko sredstev so vložili, kakšna bo cena nočitve,….Trenutno zagotovo najprestižnejši hotel pri nas, a kot povsod, se tudi tu delijo mnenja in okusi so pač različni. Tisto, kar je mene navdušilo, je bil medeni vonj, ki vas pozdravi v pritličju, ko vam vrata odpre hotelski vratar in nadaljuje v sobe, restavracijo, hodnike. Medeno esenco so razvili samo za hotel, prav na njihovo željo. Radovedni? Direktorica prodaje in marketinga Saša Zor nam je predstavila njihovo medeno zgodbo in odprla vrata, da smo lahko pokukali v notranjost.

Ideja o medeni esenci je plod timskega dela njihovega managementa in sodelavcev, a preden so izbrali obstoječo esenco, so jih testirali več kot deset. So pa v njihovi hotelski verigi edini, ki se ponašamo s prav tem vonjem, kar pomeni, da ga ne boste našli nikjer drugje na svetu. Še ena kljukica na seznamu luksuznih doživetij. Vsi hoteli verige InterContinental se zavedajo, da je prav esenca en od elementov prestižne izkušnje in razvijajo svoje zmagovalne kombinacije, bodisi z notami bergamotke, ki sprošča in pomirja, bodisi z dodatkom mete ali citrusov, ki poživljajo. Po raziskavah sodeč je voh takoj za vidom najpomembnejše čutilo, ki vpliva na čustveno navezanost in pripadnost določeni blagovni znamki.

Zakaj med?

»Našo restavracijo na 20. nadstropju hotela smo poimenovali B-restaurant&bar (bee kot čebela), da bi dodatno počastili kranjsko čebelo, na katero smo Slovenci tako ponosni. Med se pojavlja tudi v naših receptih in koktajlih, Alfredo Russo, z Michelinovo zvezdico okronan chef, ki je nosilec ideje o restavraciji in kreator krožnikov, pa je že pred leti napisal knjigo “Da idea”, kjer opisuje prav rabo medu v slanih in sladkih receptih. Medena nota se torej vije skozi različne vidike hotela, z njo tudi umeščamo našo destinacijo na svetovni zemljevid. Med je tudi sladek, nekateri mu pravijo celo “tekoče zlato” zaradi vseh pozitivnih učinkov,« je konkretno pojasnila Saša Zor (Hotel InterContinental).

hotel InterContinental

Direktorica prodaje in marketinga, Saša Zor, je za Portal Luksuz razkrila nekaj podrobnosti o medenem vonju.

Podjetje Lumal je bilo tisto, ki je uslišalo njihove želje in zanje razvilo medeno esenco. Gre pa za napredno tehnologijo, kjer se naprave za odišavljanje povežejo s sistemi za ogrevanje oz. hlajenje, tako da se vonj nato enakomerno razprši po prostoru.

Pa stranke to opazijo same po sebi?

Kako ta medeni vonj zaznavajo gostje? Bi ga sploh opazili, ne da bi nanj opozorili? Esenca v hotelu ne sme biti vpadljiva in preveč izrazita, pravijo v hotelu. »Namen je, da se ti vtisne v podzavest, da vzbuja prijetne občutke in da je tisti “faktor X” zaradi katerega se v določen prostor rad vračaš.« Nekateri bolj senzibilni gostje jo takoj zaznajo, povežejo z medom in nas povprašajo po več detajlih, drugi se zavejo v trenutku, ko jim sami predstavijo to zgodbo, spet tretji niso tako pozorni. Njihov cilj je zaposliti vsa gostova čutila na zaveden ali nezaveden način. Saj veste, ni bolj sofisticirane reči kot je preprostost. Čas bo pokazal, ali bo Hotel InterContinental držal ta nivo na dolgi rok.

http://www.ihg.com

 

 

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več